2e Atjehstraat 51

2e Atjehastraat 51 te Utrecht, 2e Atjehstraat 51 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
2e Atjehastraat 51 te Utrecht, 2e Atjehstraat 51 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
2e Atjehastraat 51 te Utrecht, 2e Atjehstraat 51 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
2e Atjehastraat 51 te Utrecht, 2e Atjehstraat 51 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Lombok

Lombok
Lombok staat bekend als een multiculturele wijk. Dit komt met name omdat er in de begin jaren veel Spanjaarden, Italianen, Turken en Marokkanen kwamen wonen. Veel van deze inwoners waren fabrieksarbeiders. Aan de Kanaalstraat vestigde zich wat kleine middenstanders en het rijkere kantoorpersoneel vestigde zich langs de J.P. Coenstraat. Lombok is met name bij de jongere generatie in trek. Karakteristieke woningen, dicht bij het centrum en veel voorzieningen. De arbeiderswoningen in Lombok zijn fraai gedecoreerd en hebben harde stenen.

Appartement

Een fijne benedenwoning met een stadstuin en een grote berging. In de 2e Atjehstraat is er een gevoel van saamhorigheid. Er worden in de donkere maanden lichtjes opgehangen en mensen zijn betrokken.

Omgeving

Rondom de feestdagen is het straatje extra gezellig. Er hangen lichtjes in de bomen in de straat. Er heerst dan echt een gevoel van saamhorigheid. Ook alles lichtjes bij de Munt en langs de Leidsekade, zorgen voor een knus gevoel. De Leidsekade is vlakbij is misschien wel een van de mooiste stukjes Utrecht: de karakteristieke bruggetjes, de molen en de woonboten met uitkijk op het Merwedekanaal met vaak een prachtige zonsondergang over het water. Leuke horeca op loopafstand, winkels in de buurt en zo op het Centraal Station. Met 10 minuten lopen ben je bij Jasmijn en Ik, Buurten in de Fabriek, Kanaalzicht, InSTOCK, Bastacosi. Ook loop je eenvoudig de andere kant op naar de bioscoop KinePolis, de Pomp en Miyagi and Jones. Voor je dagelijkse boodschappen ga je naar de Damstraat of de Kanaalstraat. De meest exotische ingrediënten kun je hier krijgen. Geen exotische gerechten maar ga je voor budgetshoppen bij winkelcentrum Groeneweg kun je naar de Aldi & Big Bazaar. Binnen 5 minuten rijden zit je op de snelweg, met 5 minuten fietsen op het station en met 8 minuten fietsen op De Neude. De westkant van de stad is volop in ontwikkeling. Het zwaartepunt van de stad zal verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat de Lombok nog centraler zal worden.

2e Atjehastraat 51 te Utrecht, 2e Atjehstraat 51 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
2e Atjehastraat 51 te Utrecht, 2e Atjehstraat 51 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
2e Atjehastraat 51 te Utrecht, 2e Atjehstraat 51 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond: entree, meterkast, in het verlengde van de hal bevindt zich de badkamer met douche, zwevend toilet en wastafel. De woonkamer voelt meteen fijn en ruim aan. Hoge plafonds, een open keuken en een sfeervolle houten vloer. De keuken wil je waarschijnlijk vernieuwen. Maar hier is voldoende ruimte voor een fijne en grote keuken. De slaapkamer is bijzonder ruim. Je hebt naast een grote kast en een groot tweepersoonsbed nog voldoende bewegingsvrijheid. Vanuit de slaapkamer heb je toegang tot de tuin. Achterin de tuin staat een ruime stenen schuur met de CV-ketel en wasmachine/ droger aansluiting.

Tuin:
Een grote betegelde tuin, maar met ruimte voor groen.

Onderhoud & VvE: vanuit de VvE is er een meejarenonderhoudsplan opgesteld. Er is onderhoud vereist aan de boeidelen, de berging moet voorzien worden van nieuwe dakbedekking en een nieuw boeiboord. Het schilderwerk heeft wat aandacht nodig en de badkamer moet vernieuwd worden. Dit is allemaal te lezen in de vragenlijst & het MJOP.

Pluspunten van de woning

✓ Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen;
✓ Alle nodige voorzieningen in directe omgeving
✓ Grote stadstuin
✓ Aparte berging.
✓ Grote woonkamer met open keuken

Vraagprijs € 250.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

Kanaalstraat

4 minuten lopen naar de Kanaalstraat voor dagelijkse boodschappen

Park Oog in Al

5 minuten lopen naar Park Oog in Al

Land Huis in de stad

5 minuten lopen naar Landhuis in de Stad

Buurten in de Fabriek

7 minuten lopen Buurten in de Fabriek

Kanaalzicht

7 minuten lopen Kanaalzicht

Centraal Station

8 minuten lopen naar Centraal Station

 

Foto's

Foto's appartement

Foto's dakterras + tuin

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

2e Atjehstraat 51 te Utrecht

Ontwikkelingen

Ontwikkelingen

Lombokplein

Utrecht groeit en die groei moet opgevangen worden. Nu is het Westplein een groot, druk kruispunt met veel asfalt, auto’s en fietsers. Hier zal de Leidsche Rijn doorgetrokken worden, komen er twee autostraten met 30 kilometerzone en zullen er appartementen gebouwd worden. De Leidse Rijn is een oude waterloop. De Leidsche Rijn loopt nu vanaf het Merwedekanaal bij De Munt tot aan het Westplein. De bedoeling is dat dit in eren wordt hersteld en doorgetrokken wordt. Daarnaast willen ze hier ruimte maken voor een park en tuinen voor de nieuwbouwwoningen.

Beurskwartier

In 2023 heeft Utrecht een nieuw stadsdeel, dit wordt een hippe, duurzame aanvulling op het oude stadscentrum. Er komen ca. 5000 nieuwe woningen. Daarnaast is er ruimte voor groen, werkplekken en winkels. De gebouwen zullen in hoogte variëren tussen de 12 en 90 meter. De prijzen van de woningen zullen variëren van goedkope woningen tot het duurdere segment. Pas in 2023 zal er gestart worden met het bouwen van het beurskwartier

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

De westkant van Utrecht zal door het nieuwe centrum en de ligging ten opzichte van het station een enorme boost krijgen. Dit wordt een duurzaam stukje Utrecht. De Muntkade wordt dus steeds centraler.

Documenten