Abstederdijk 45 te Utrecht

, Abstederdijk 45 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Abstederdijk 45 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Abstederdijk 45 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Abstederdijk 45 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Abstede

Abstede
De omgeving van Abstede is uniek. Langs de Minstroom stonden diverse boerderijen. Het gebied was een hoveniergebied, door verzet tegen de onteigening door de hoveniers heeft de buurt grotendeels zijn karakter weten te behouden. De boerderij aan de Zonstraat is daar nog een voorbeeld van. Abstede was vroeger een voorstad van Utrecht. In architectonisch opzicht is de straat vrij divers: negentiende-eeuwse arbeiderswoningen, enkele statige herenhuizen, sociale woningbouw (Abstederdijk-Oost en de kruising met de Minstraat), en hier en daar nog een authentieke boerderij of hovenierswoning. De Abstederdijk loopt vanaf de Adriaen van Ostadelaan tot aan de Venuslaan

 

Het woonhuis

In 2017 is de woning aan de voorzijde voorzien van een mooie en sterke knipvoeg. De grote brede woonkamer met zicht op de voor Utrecht Oost begrippen grote tuin is de favoriete plek van de huidige bewoners. Doordat het een grote open ruimte is, kun je hier prettig mensen ontvangen. De tuin is ca. 40 m2! groot en gelegen op het zuidoosten. Een van de grootste pluspunten van het huis. Je zou hier dus uit kunnen bouwen en ook nog genoeg tuin overhouden. De open keuken is vernieuwd in 2017 en voorzien van inbouwapparatuur. Houd je niet zo van roze? De kleur van de greepjes kun je zo veranderen. Er zijn twee slaapkamers met een goed formaat. De badkamer is vernieuwd in 2015. De zolder is te bereiken met een vlizotrap. Er is voldoende ruimte om hier een extra kamer van te maken. Helemaal wanneer hier een dakkapel geplaatst wordt. Hier moet ondanks dat het aan de achterzijde is wel een vergunning voor aangevraagd worden.

Omgeving

De Abstederdijk heeft een heerlijke locatie. Met een paar minuten lopen sta je op de Singel. Via de Singel kun je een heerlijke avondwandeling maken naar het Wilhelminapark en weer terug over de Abstederdijk. In de zomer kun je vanaf de Singel kanoën naar Rhijnauwen. Voor de boodschappen loop je zo de Twijnstraat. De oudste winkelstraat van Utrecht. De Twijnstraat bestaat al sinds de 13e eeuw. De winkelstraat kenmerkt zich door speciaalzaken. Kazerij de Stalenhoef, de Bierverteller, de biologische AH, een speciaalzaak voor kaarten, een pizzabakkers & een tal van boetiekjes. Om je huis in te richten kun je meteen naar Mooi & Belle of naar het appartement van Rachmaninoff. Het Ledig Erf is op korte afstand, maar ook de Ooster- en Westerkade. Een paar minuten verder ben je bij het hippe Rotsoord. Ook de natuur en sportfaciliteiten zijn om de hoek. Rhijnauwen, Amelisweerd & Krommerijn zijn op korte afstand.

, Abstederdijk 45 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Abstederdijk 45 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Abstederdijk 45 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:
Entree, hal, meterkast, grote open woonkamer met een open keuken en een berging.

1e verdieping:
Overloop, grote slaapkamer aan de voorzijde met dakkapel (gerenoveerd in 2015), een slaapkamer met frans balkon aan achterzijde en een badkamer.

Zolder:
Ruime bergzolder, maar om te bouwen naar extra woonoppervlak.

Tuin: De tuin is ca. 40 m2, heeft een achterom en gelegen op het zuidoosten.

Pluspunten van de woning

✓ Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen;

✓ Zonnige en kleurrijke tuin met een achterom

✓ Mogelijkheden tot het realiseren van extra woonruimte op de 2e verdieping

✓ Ontwikkelingen in de wijk: Rotsoord, Beurskwartier en Merwedekanaalzone

✓ Gelegen in het breedste gedeelte van de straat (gratis parkeren)

Vraagprijs € 365.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

, Abstederdijk 45 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Ledig Erf

3 minuten lopen naar Ledig Erf

, Abstederdijk 45 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Twijnstraat

4 minuten lopen naar de Twijnstraat

Op Zuid

4 minuten lopen naar de Ooster- en Westerkade 

, Abstederdijk 45 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Rotsoord

10 minuten lopen naar Rotsoord

 
, Abstederdijk 45 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Centraal Station

10 minuten fietsen naar Rhijnauwen

 

Foto's

Foto's Woonhuis

Foto's tuin

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Abstederdijk 45 te Utrecht

Ontwikkelingen

Het voormalige Rotsoord terrein is volop in ontwikkeling. Rotsoord is een oud industriegebied aan de Vaartsche Rijn en het laatste stukje overgebleven industrielandschap aan het water. Een aantal jaar geleden was dit een uitgestorven stukje. Nu zijn hier allerlei creatieve bedrijven en horeca te vinden. De watertoren heeft een nieuwe functie gekregen. Hier zit nu een hip café en restaurant met vergaderruimtes. Op de 10e verdieping is er fantastisch uitzicht over de gehele stad. Er worden op de terreinen van de voormalige bouwmaterialenhandel de Boo en de vroegere glashandel de Cura starters- en studentenwoningen gebouwd, met op de begane grond ruimte voor creatieve bedrijven. Je hebt hier een heerlijke buurt restaurant: Camping Ganspoort, wat chiquere restaurants zoals de Zagerij & het Ketelhuis in de oude Pastoe fabriek. Ook Klein Berlijn, Gist & LE:EN zijn er op het Rotsoord terrein te vinden. Ook wordt er gewerkt aan een hotel. Er zijn hippe en goede restaurants te vinden op het terrein. Kortom een hippe plek, vol creatieve initiatieven wat Tolsteeg verbind met de binnenstad. Rotsoord kenmerkt zich door het industriële karakter. Er staan hier een aantal monumenten die dit karakter in eren houden. Ook is er een eigen station gekomen: Station Vaartsche Rijn. Dit zorgt ervoor dat dit stukje Utrecht nog beter bereikbaar is. Dit stukje stad is nu nog meer bij de binnenstad betrokken. Wat het NOG aantrekkelijker maakt om te wonen.

Documenten