Berkelstraat 148 te Utrecht

, Berkelstraat 148 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Berkelstraat 148 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Berkelstraat 148 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Berkelstraat 148 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Rivierenwijk

De centrale ligging van Utrecht ten opzichte van Amsterdam en Duitsland zorgde er vele jaren terug al voor dat Utrecht een belangrijk handelscentrum werd. Via de Vaartsche Rijn kwam er veel handel onze stad in. Het graven van de Vaartse Rijn leidde er toe dat er verschillende nederzettingen ontstonden langs het kanaal. In de 11e eeuw was er al bewoning rond dit gebied.Er waren veel herbergen kroegen en winkels. In het gebied woonde veel vrachtsjouwers, schippers, timmerlieden en pottenbakkers. Je ziet rondom de Berkelstraat weer steeds meer kroegjes, restaurants en zelfs hotels komen. Dit gedeelte van de stad is volop in ontwikkeling. De Berkelstraat ligt nog steeds gunstig ten opzichte van Amsterdam, je draait binnen enkele minuten de ring op. Je fietst in 7 minuten naar het Centraal Station en in 3 minuten naar Station Vaartsche Rijn. Horeca, winkels en natuur zijn daarnaast ook op korte afstand.

Het woonhuis

Dit huis heeft een heerlijke brede woonkamer van ca. 4,05 meter. Daarnaast een leuke erker, wat extra sfeer geeft. Aansluitend aan de woonkamer is de keuken. De keuken is bruikbaar, maar kan een opfrisbeurt gebruiken. Achter de keuken is nog een hele ruime bijkeuken gesitueerd. Zou heb je voldoende ruimte voor al je spullen, maar hier zou je bijvoorbeeld ook een kantoorruimte kunnen maken of een speelkamer voor de kinderen. Op de 2e verdieping is het mogelijk om twee slaapkamers te realiseren, nadat er twee dakkapellen geplaatst zijn. Dit zorgt voor nog meer woonoppervlak.

Omgeving

Rotsoord, vroeger een industrieterrein, nu een hippe plek met de leukste restaurants. Eten in de oude Pastoe fabriek: ‘De Zagerij’, of eten op grote hoogte en uitkijken over de hele stad bij Urban Kitchen de Watertoren, ontbijten bij Klein Berlijn, lunchen bij Camping Ganspoort en borrelen bij LE:EN. Ook bij Op Zuid is het goed vertoeven of aan de Veilinghavenkade. Je bent met een paar minuten fietsen bij alle hippe hotspots. Ook thuis lekker borrelen en eten is zo gepiept. Kaasjes, nootjes en andere lekkere dingen halen BIJ KEES, een visje bij Visdock of even lopen naar de slager of bakker. Ook de Lidl, Turkse supermarkt, de Plus, COOP en Albert Heijn zijn dichtbij.

, Berkelstraat 148 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Berkelstraat 148 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Berkelstraat 148 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:
Entree, zeer ruime woonkamer, eenvoudig keukenblok, toilet met fonteintje, ruime bergruimte met witgoedaansluitingen en CV-ketel uit 2015.

1e verdieping:
Overloop, tussenkamer met kastenwand, badkamer voorzien van douchecabine, bad, toilet en wastafel. Slaapkamer met inbouwkast aan de achterkant en een grote slaapkamer met inbouwkast aan de voorzijde.

2e verdieping:
Een grote open ruimte met een dakraam. Deze slaapkamer kan uitgebouwd worden met twee dakkapellen. Op deze manier is het zelfs mogelijk om hier twee extra kamers te realiseren. Hierdoor is er extra woonruimte te realiseren.

Tuin:
De woning heeft een voor- en achtertuin. De tuin is in de zomer prachtig met gekleurde bloemen. Je hebt plekjes in het zonnetje, maar ook in de schaduw is er voldoende ruimte

Pluspunten van de woning

✓ Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen;

✓ Zonnige en kleurrijke tuin met een achterom

✓ Mogelijkheden tot het realiseren van extra woonruimte op de 2e verdieping

✓ Ontwikkelingen in de wijk: Rotsoord, Beurskwartier en Merwedekanaalzone

✓ Gelegen in het breedste gedeelte van de straat (gratis parkeren)

Vraagprijs € 365.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

, Berkelstraat 148 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Rotsoord

3 minuten fietsen naar Rotsoord

Rijnlaan

4 minuten fietsen naar de Rijnlaan

Op Zuid

6 minuten fietsen naar Op Zuid

Centraal Station

7 minuten fietsen naar Centraal Station

 

Foto's

Foto's Woonhuis

Foto's tuin

Foto's Omgeving

Visuals - zo zou het kunnen worden

Plattegronden

Video's

Berkelstraat 148 te Utrecht

Ontwikkelingen

Merwedekanaalzone

Lombokplein & Beurskwartier

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

De westkant van Utrecht zal door het nieuwe centrum en de ligging ten opzichte van het station een enorme boost krijgen. Dit wordt een duurzaam stukje Utrecht

Documenten