Bremstraat 18 te Utrecht

, Bremstraat 18 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Bremstraat 18 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Bremstraat 18 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Bremstraat 18 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Daalsebuurt

De Bloemenbuurt is ongekend populair. Dit komt door de gunstige ligging ten opzichte van Amsterdam, het Centraal Station & de binnenstad. De buurt grenst aan de Amsterdamsestraatweg. De buurt heeft nog een beetje een rauw randje en juist dat maakt de buurt zo leuk. De meeste industriële gebouwen aan de Daalsedijk zijn behouden gebleven en huisvesten tegenwoordig ondernemers of culturele organisaties. Wisselspoor & de Cartesiusdriehoek zorgen ervoor dat deze buurt steeds populairder wordt.

Het woonhuis

Dit huis is echt een snoepje. Je stapt binnen en voelt je meteen helemaal thuis. Over alles is nagedacht en er is optimaal verbouwd. In dit huis heb je écht het idee hebt dat je in een groter huis woont. Een knus haardje, een luxe keuken, openslaande deuren naar de zonnige, sfeervolle en Pinterest waardige tuin en als klap op de vuurpijl ook nog een groot dakterras. Leuk weetje de woning is gestuukt door de stukadoors van het Rijksmuseum en dat is te zien. Wil je het huis nog uitbreiden tot een fijn gezinshuis? Je kunt de woning nog opbouwen. Geen zin om te klussen? Je kunt ook gewoon je spullen verhuizen en heerlijk wonen.

Omgeving

Met 10 minuten fietsen sta je op Centraal Station. Geen zin om te fietsen? Je loopt met 5 minuten naar Station Zuilen. Dan ben je met 3 minuten op Centraal. Binnen 28 minuten sta je op station Amsterdam Amstel. De Amsterdamsestraatweg heeft al echt leuke lunchtentjes & restaurants. De lekkerste pizza’s haal je bij Satriales, Meatless Monday bij GYS, Glutenvrij en de lekkerste wijn bij The Food club. Wist je dat we binnenkort twee nieuwe leuke restaurants erbij krijgen? Zo wordt de Straatweg steeds hipper en leuker. Met de komst van Wisselspoor zullen we nog vaker verrast worden door nieuwe ondernemers met gedurfde concepten.

Werk je nu wat meer thuis? Haal dan op woensdag een lekker kaasje of visje op de markt aan de Plantage. Wist je dat je echt de lekkerste Roti van Utrecht kunt halen bij Prem? De meest exotische ingrediënten vind je aan de Amsterdamsestraatweg. We hebben supermarkten met delicatessen en ingrediënten van over de hele wereld. Ook het Julianapark is op korte afstand. Een fantastisch mooi park, waar je kunt wandelen, sporten en naar de kinderboerderij. Loop je naar het Julianapark? Dan kun je een heerlijke picknick of borrel samenstellen bij Familie van Rijk.

, Bremstraat 18 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Bremstraat 18 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Bremstraat 18 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:
Entree, hal, meterkast, apart toilet, luxe open keuken aan de voorzijde. Keuken, eetkamer en woonkamer zijn in open verbinding met elkaar. In de woonkamer hangt een gashaard en middels open slaande deuren kom je in de tuin. Onder de trap is opbergruimte gecreëerd wat je afsluit met een op maat gemaakt wijnrek.

1e verdieping:
Overloop met een berg kast, slaapkamer aan voorzijde, grote slaapkamer aan achterzijde met een vaste kast. Vanaf de slaapkamer is het zonnige dakterras te bereiken. De badkamer is recent opnieuw betegeld. Het is mogelijk om hier een extra toilet te plaatsen.

De buren hebben een 3e woonlaag op de woning geplaatst. Bij dit huis is dit ook mogelijk. Hier moet een vergunning voor worden aangevraagd.

Pluspunten van de woning

  • Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen
  • Fijne grote zonnige tuin
  • Opkomende wijk
  • Zonnepanelen op het dak (6 stuks)
  • Luxe keuken en badkamer
  • Je kunt de woning zonder te klussen direct bewonen
  • Mogelijkheden met betrekking tot opbouw en uitbouw

Vraagprijs € 345.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

The Food Club

1 minuut lopen naar The Food Club

Familie van Rijk

4 minuten lopen naar Familie van Rijk

Julianapark

5 minuten lopen naar het Julianapark

Station Zuilen

6 minuten lopen Station Zuilen

GYS

7 minuten lopen GYS

Brouwerij de Leckere

8 minuten lopen naar Brouwerij de Leckere

Centraal Station

7 minuten fietsen naar Centraal Station

 

Foto's

Foto's Woonhuis

Foto's tuin

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Bremstraat 18 Utrecht

Ontwikkelingen

Amsterdamsestraatweg

Als makelaar volg ik alle ontwikkelingen op de voet. Ik ben zelf niet voor niets gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Een straat waar ik negen jaar geleden liever niet op de bus stond te wachten is nu een fijne straat. Er zijn stukjes die nog steeds niet hip, hot and happening zijn. Maar er is veel aan het veranderen. Hippe winkels, restaurants, verswinkels en groenvoorziening. Discvision  heeft een rapport opgesteld over de veranderingen aan de Amsterdamsestraatweg: ‘De Amsterdamsestraatweg gaat weer bruisen’. Samen met een aantal andere ondernemers denken we mee over de toekomst van de Amsterdamsestraatweg, waar liggen kansen, wat voor een winkels willen we zien, hoe moet het eruit komen te zien? Er wordt geïnvesteerd in het asfalt, groenvoorziening en de reclame uitingen gaan streng gecontroleerd worden. Met de komst van nieuwbouwproject Wisselspoor zullen nog meer mensen de Straatweg intensief gaan gebruiken, wat betekent dat voor de wijk?

Wisselspoor

De eerste fase van Wisselspoor is in verkoop. De prijzen van de kleinste appartementen starten op € 210.000,–  en de grootste hebben een v.o.n. prijs van € 560.000,–. De stadswoningen starten met € 475.000,– tot € 865.000,–. Wisselspoor bruist aan alle kant. Een pleisterplaats voor proberen, verzinnen en verrassen. Voor ontwerpen en ondernemen. In Wisselspoor vind je allerlei verschillende woningen. Bewoners krijgen de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun huis of appartement er van binnen uit gaat zien. Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Ook in Wisselspoor drink je straks dat éne biertje op dat éne terrasje. Ga je naar dat éne winkeltje. En haal je ’s ochtends je croissantje.

Cartesiusdriehoek

De Cartesiusdriehoek is een van de grootste en laatste herontwikkelingslocaties in het centrum van Utrecht. Het is gelegen hemelsbreed op slechts 1 km van de oude binnenstad van Utrecht. Het is een unieke locatie van cultuurhistorische waarde wat zich met name uit in de herontwikkelingsopgave van het gemeentelijk monument CAB-gebouw. De toekomstige gebiedsontwikkeling voorziet in 2.200 tot 2.600 woningen en circa 25.000m2 BVO aan voorzieningen met o.a. school, hotel, horeca en commercieel programma. Naast dit stedelijk programma is er ook veel ruimte voor groen: Het Cartesiuspark. 

Dit alles met hoge ambities op het gebied van mobiliteit en gezonde verstedelijking: Het gaat de meest OV en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden, met een eigen treinstation, Utrecht Zuilen. Deze en andere ambities liggen vast in een door de gemeente gedragen koersdocument. Deze is  tot stand gekomen door middel van een zorgvuldig proces, samen met stakeholders van het gebied, waaronder huurders en omwonenden.  

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

Deze ontwikkelingen betekenen dat de wijk in opkomst is. Het zwaartepunt van het centrum zal meer naar het westen gaan verplaatsen. De Bloemenbuurt wordt een populaire wijk met alle voorzieningen in de directe omgeving. Een potentiële stijging zit dus zeker in deze woning en wijk.

Documenten