Dahliastraat 14 A te Utrecht

, Dahliastraat 14 A te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Dahliastraat 14 A te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Dahliastraat 14 A te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Dahliastraat 14 A te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Bloemenbuurt

De Amsterdamsestraatweg is meer dan 200 jaar oud, kaarsrecht, meer dan 5 kilometer lang en daarmee de langste straat van Nederland. De Amsterdamsestraatweg is berucht en beroemd. In 1812 gaf niemand minder dan Napoleon Bonaparte de opdracht om deze straat aan te leggen. Je ziet hier nog een klein beetje van terug. De namen van de steden van de Route Imperial zijn verwerkt in de gehele hekwerken. De wijk is aan het veranderen. Er komen steeds meer jonge en hippe stellen wonen. De buurt rondom de Amsterdamsestraatweg is aan het veranderen. Hippe winkels, speciaalzaken en restaurants. De meeste industriële gebouwen aan de Daalsedijk zijn behouden gebleven en huisvesten tegenwoordig ondernemers of culturele organisaties. De bouw van Wisselspoor is gestart. Een creatieve woon- en werkwijk.

Het appartement

In 2009 is de studio vernieuwbouwd. Het woonhuis is toen gesplitst in twee appartementen. De studio is klein, maar fijn. De studio heeft geen eigen buitenruimte. Maar het Julianapark en Roost aan de Singel zijn om de hoek. Je zou een aparte slaapkamer kunnen realiseren.

Omgeving

De studio is gelegen in de Bloemenbuurt. Met 5 minuten fietsen sta je op Centraal Station. Geen zin om te fietsen? Er zijn voldoende bushaltes om de hoek. De Amsterdamsestraatweg heeft niet alleen maar schimmige kapsalons & shoarmatentjes. Er zitten echt hele leuke tentjes. Wat dacht je van de lekkerste pizza’s bij Satriales? Je hoeft alleen de straat maar uit te lopen. Ook GYS, Loaded en The Foodclub zijn dicht bij. Snel lunchen? Bagels & Beans en Brandstof zitten om de hoek.

Werk je nu wat meer thuis? Haal dan op woensdag een lekker kaasje of visje op de markt tegenover deze studio aan de Plantage. Wist je dat je echt de lekkerste Roti van Utrecht kunt halen bij Prem? Ook dit eettentje zit op de Straatweg. Wil je genieten van de aller lekkerste taartjes? Dan is Rose & Vanilla een goede optie. Liever borrelen aan het water? Dan kun je genieten bij Roost aan de Singel. Niet een van de horecazaken bezoeken maar gewoon koken? De Plus, Tanger markt, Albert Heijn, Ekopco Plaza en de Aldi zijn om de hoek. Wil je een Aziatisch tintje aan je maaltijd geven, dan loop je door naar de Amazing Oriental. Spelletje pingpong? Dan ga je naar de PingPong club. Jeu de Boules? Ook dat kan! Met de komst van Wisselspoor zullen de hotspots alleen maar toenemen. Zoek je een leuk cadeautje of iets voor in huis? Loop dan vooral bij Winkel vol winkeltjes naar binnen of &Meer.

Ook het Julianapark is op korte afstand. Een fantastisch mooi park, waar je kunt wandelen en chillen. Loop je naar het Julianapark? Dan kun je een heerlijke picknick samenstellen bij Familie van Rijk.

, Dahliastraat 14 A te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Dahliastraat 14 A te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Dahliastraat 14 A te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Entree, meterkast, gang met garderobe, open keuken met CV-opstelling en, ruimte om een eettafel neer te zetten. Hierdoor krijg je een gezellige open eetkeuken. Een badkamer met douche, toilet en een wastafel. In het tussenstuk had de huidige bewoonster haar bed staan. Een grote inbouwkast aan de voorkant zorgt ervoor dat je huis er altijd opgeruimd uit ziet. Aan de voorkant zou je een aparte slaapkamer kunnen maken of een fijne woonkamer.

Pluspunten van de woning

  • Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen
  • Grote inbouwkast
  • Ontwikkelingen in de wijk
  • Je kunt een aparte slaapkamer realiseren

Vraagprijs € 180.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

GYS

1 minuut lopen GYS

, Dahliastraat 14 A te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Loaded

3 minuten lopen Loaded

, Dahliastraat 14 A te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Supermarkten

3 minuten lopen naar Eko Plaza, Aldi & Albert Heijn

, Dahliastraat 14 A te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Roost

5 minuten lopen naar Roost aan de Singel

Centraal Station

6 minuten lopen naar Centraal Station

 

Foto's

Foto's Appartement

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Dahliastraat 14 A te Utrecht

Ontwikkelingen

Amsterdamsestraatweg

Als makelaar volg ik alle ontwikkelingen op de voet. Ik ben zelf niet voor niets gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Een straat waar ik negen jaar geleden liever niet op de bus stond te wachten is nu een fijne straat. Er zijn stukjes die nog steeds niet hip, hot and happening zijn. Maar er is veel aan het veranderen. Hippe winkels, restaurants, verswinkels en groenvoorziening. Discvision  heeft een rapport opgesteld over de veranderingen aan de Amsterdamsestraatweg: ‘De Amsterdamsestraatweg gaat weer bruisen’. Samen met een aantal andere ondernemers denken we mee over de toekomst van de Amsterdamsestraatweg, waar liggen kansen, wat voor een winkels willen we zien, hoe moet het eruit komen te zien? Er wordt geïnvesteerd in het asfalt, groenvoorziening en de reclame uitingen gaan streng gecontroleerd worden. Met de komst van nieuwbouwproject Wisselspoor zullen nog meer mensen de Straatweg intensief gaan gebruiken, wat betekent dat voor de wijk?

Wisselspoor

De eerste fase van Wisselspoor is in verkoop. De prijzen van de kleinste appartementen starten op € 210.000,–  en de grootste hebben een v.o.n. prijs van € 560.000,–. De stadswoningen starten met € 475.000,– tot € 865.000,–. Wisselspoor bruist aan alle kant. Een pleisterplaats voor proberen, verzinnen en verrassen. Voor ontwerpen en ondernemen. In Wisselspoor vind je allerlei verschillende woningen. Bewoners krijgen de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun huis of appartement er van binnen uit gaat zien. Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Ook in Wisselspoor drink je straks dat éne biertje op dat éne terrasje. Ga je naar dat éne winkeltje. En haal je ’s ochtends je croissantje.

Cartesiusdriehoek

De Cartesiusdriehoek is een van de grootste en laatste herontwikkelingslocaties in het centrum van Utrecht. Het is gelegen hemelsbreed op slechts 1 km van de oude binnenstad van Utrecht. Het is een unieke locatie van cultuurhistorische waarde wat zich met name uit in de herontwikkelingsopgave van het gemeentelijk monument CAB-gebouw. De toekomstige gebiedsontwikkeling voorziet in 2.200 tot 2.600 woningen en circa 25.000m2 BVO aan voorzieningen met o.a. school, hotel, horeca en commercieel programma. Naast dit stedelijk programma is er ook veel ruimte voor groen: Het Cartesiuspark. 

Dit alles met hoge ambities op het gebied van mobiliteit en gezonde verstedelijking: Het gaat de meest OV en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden, met een eigen treinstation, Utrecht Zuilen. Deze en andere ambities liggen vast in een door de gemeente gedragen koersdocument. Deze is  tot stand gekomen door middel van een zorgvuldig proces, samen met stakeholders van het gebied, waaronder huurders en omwonenden.  

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

Deze ontwikkelingen betekenen dat de wijk in opkomst is. Het zwaartepunt van het centrum zal meer naar het westen gaan verplaatsen. De Bloemenbuurt wordt een populaire wijk met alle voorzieningen in de directe omgeving. Een potentiële stijging zit dus zeker in deze woning en wijk.

Documenten