Dahliastraat 27 te Utrecht

Dahliastraat 27, Dahliastraat 27 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Dahliastraat 27, Dahliastraat 27 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Dahliastraat 27, Dahliastraat 27 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Dahliastraat 27, Dahliastraat 27 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Daalsebuurt

De Daalsebuurt staat ook wel bekend als de Bloemenbuurt. De Bloemenbuurt is erg populair aan het worden. Dit komt door de gunstige ligging ten opzichte van Amsterdam, het Centraal Station & de binnenstad.. De buurt grenst aan de Amsterdamsestraatweg. De straatweg is meer dan 200 jaar oud, kaarsrecht, meer dan 5 kilometer lang en daarmee de langste straat van Nederland. In 1812 gaf niemand minder dan Napoleon Bonaparte de opdracht om deze straat aan te leggen. In de gehele hekwerken rondom de straat zie je de namen van de steden van de Route Imperial verwerkt. De buurt heeft nog een beetje een rauw randje en juist dat maakt de buurt zo leuk. De meeste industriële gebouwen aan de Daalsedijk zijn behouden gebleven en huisvesten tegenwoordig ondernemers of culturele organisaties. Vanaf 2019 wordt het NS-terrein in enkele fasen verbouwt tot een nieuwe auto-luwe woon-werk buurt onder de naam ‘Wisselspoor’. Wisselspoor & de Cartesiusdriehoek zorgen ervoor dat deze buurt steeds populairder wordt.

Het woonhuis

Dit huis aan de Dahliastraat is ruim. Maar liefst 94 m2 woonoppervlak en een stadstuin. Een grote badkamer op de 1e verdieping met ligbad, dubbele wastafel, aparte douche en tweede toilet. De kamer op zolder heeft een dakkapel aan zowel de voorzijde als de achterzijde. Er zijn kasten getimmerd voor extra bergruimte en de droger en wasmachine zijn netjes weggewerkt in een van de kasten. De ruime lichte zolder heeft zowel zicht op de Dom als op de Watertoren.

Omgeving

De Amsterdamsestraatweg heeft nog een rauw randje, maar wist je dat de Amsterdamsestraatweg heringericht gaat worden? Er komt meer ruimte voor groen, er komen meer kunstwerken langs de straat. De boekenkast van Jan is de Man staat zelfs in de Lonely Planet. Neem je een kijkje bij het kunstwerk ga dan direct langs bij &Meer. Een leuke winkel vol vintage, hebben dingen en accessoires. De Dahliastraat is dicht bij het centrum. Met 5 minuten fietsen ben je op het Centraal Station. Maar ook in de wijk is er steeds meer te doen. The Food Club, GYS, Satriales, Loaded & The Ping Pong Club zijn op loopafstand. Voor de avondwandeling, sporten, de kinderboerderij of gewoon eten loop je zo het Julianapark in. Er zijn in het park ook steeds meer festivals te vinden zoals Tapt. Wil je speciaalbiertjes proeven dat kan bij Het Werkspoorkathedraal of bij Oproer. Op dit moment is het nog mogelijk om zonder wachtlijst 2 parkeervergunningen te krijgen.

Dahliastraat 27, Dahliastraat 27 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Dahliastraat 27, Dahliastraat 27 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Dahliastraat 27, Dahliastraat 27 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:
Entree, hal, meterkast, grote lichte woonkamer met open slaande deuren naar de stadstuin, grote trapkast, dichte keuken. We verwachten dat je de keuken zou willen opknappen. Ruim toilet met fonteintje.

1e verdieping:
Overloop, grote slaapkamer aan de voorzijde. Badkamer met ligbad, dubbele wastafel, tweede toilet en douche. Aan de achterzijde een tweede goede slaapkamer.

2e verdieping:
Grote open ruimte met kastenwanden. Je hebt extra veel opbergruimte door de ingebouwde kasten. Hier bevindt zich ook de wasmachine aansluiting en de droger. Deze ruimte kan goed dienst doen als extra slaapkamer, wasruimte, logeerkamer of als studeerkamer.

Pluspunten van de woning

✓ Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen
✓ Grote badkamer op de 1e verdieping
✓ Opkomende wijk
✓ Drie grote slaapkamers
✓ Zonnige stadstuin
 Nieuwe slimme CV, geplaatst in 2019

Vraagprijs € 375.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

Dahliastraat 27, Dahliastraat 27 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

&Meer

3 minuten lopen naar &Meer

GYS

4 minuten lopen GYS

Dahliastraat 27, Dahliastraat 27 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

De Plantage

4 minuten lopen naar de Plantage

Centraal Station

5 minuten fietsen naar Centraal Station

 

Julianapark

6 minuten fietsen naar het Julianapark

The Food Club

7 minuut lopen naar The Food Club

Foto's

Foto's Woonhuis

Foto's stadstuin

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Dahliastraat 27 te Utrecht

Ontwikkelingen

Amsterdamsestraatweg

De Amsterdamsestraatweg: Shabbie Chique. Leuke speciaalzaken en boetiekjes, maar ook een overschot aan kapsalons & kebab zaken. Ik ben zelf gevestigd op de Amsterdamsestraatweg, omdat ik er in geloof dat de straat weer een straat wordt om trots op te zijn. Er zijn stukjes die nog steeds niet hip, hot and happening zijn. Maar er is veel aan het veranderen. Hippe winkels, restaurants, verswinkels en groenvoorziening. Discvision  heeft een rapport opgesteld over de veranderingen aan de Amsterdamsestraatweg: ‘De Amsterdamsestraatweg gaat weer bruisen’. Samen met een aantal andere ondernemers denken we mee over de toekomst van de Amsterdamsestraatweg, waar liggen kansen, wat voor een winkels willen we zien, hoe moet het eruit komen te zien? Er wordt geïnvesteerd in het asfalt, groenvoorziening en de reclame uitingen gaan streng gecontroleerd worden. Met de komst van nieuwbouwproject Wisselspoor zullen nog meer mensen de Straatweg intensief gaan gebruiken, wat betekent dat voor de wijk?

Wisselspoor

De eerste fase van Wisselspoor is in verkoop. De prijzen van de kleinste appartementen starten op € 210.000,–  en de grootste hebben een v.o.n. prijs van € 560.000,–. De stadswoningen starten met € 475.000,– tot € 865.000,–. Wisselspoor bruist aan alle kant. Een pleisterplaats voor proberen, verzinnen en verrassen. Voor ontwerpen en ondernemen. In Wisselspoor vind je allerlei verschillende woningen. Bewoners krijgen de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun huis of appartement er van binnen uit gaat zien. Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Ook in Wisselspoor drink je straks dat éne biertje op dat éne terrasje. Ga je naar dat éne winkeltje. En haal je ’s ochtends je croissantje.

Cartesiusdriehoek

De Cartesiusdriehoek is een van de grootste en laatste herontwikkelingslocaties in het centrum van Utrecht. Het is gelegen hemelsbreed op slechts 1 km van de oude binnenstad van Utrecht. Het is een unieke locatie van cultuurhistorische waarde wat zich met name uit in de herontwikkelingsopgave van het gemeentelijk monument CAB-gebouw. De toekomstige gebiedsontwikkeling voorziet in 2.200 tot 2.600 woningen en circa 25.000m2 BVO aan voorzieningen met o.a. school, hotel, horeca en commercieel programma. Naast dit stedelijk programma is er ook veel ruimte voor groen: Het Cartesiuspark. 

Dit alles met hoge ambities op het gebied van mobiliteit en gezonde verstedelijking: Het gaat de meest OV en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden, met een eigen treinstation, Utrecht Zuilen. Deze en andere ambities liggen vast in een door de gemeente gedragen koersdocument. Deze is  tot stand gekomen door middel van een zorgvuldig proces, samen met stakeholders van het gebied, waaronder huurders en omwonenden.  

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

Deze ontwikkelingen betekenen dat de wijk in opkomst is. Het zwaartepunt van het centrum zal meer naar het westen gaan verplaatsen. De Bloemenbuurt wordt een populaire wijk met alle voorzieningen in de directe omgeving. Een potentiële stijging zit dus zeker in deze woning en wijk.

Documenten