Fleur van Munster, Fleur van Munster gaat voor goud!, Makelaar in Utrecht

Fleur van Munster gaat voor goud!

Als je je afvraagt wie toch die nieuwe dame aan de telefoon is, het is Fleur. Nieuw in de makelaardij in Utrecht, maar niet helemaal nieuw in de makelaardij. 

Wij hadden een vacature open staan. Wat daar zo ongeveer in stond?

Met name dat wij stonden te springen om een enthousiaste collega. Ons kantoor vindt het leuk om de boer op te gaan. Niet afwachten, maar altijd in beweging. We analyseren graag de cijfers en ontwikkelingen, volgen marketingtrends op de voet en houden van gezelligheid en een huiselijke sfeer. Deze elementen zorgen ervoor dat we heel succesvol zijn. We zochten een gezellige collega, niet vies van gezelligheid en iemand die snel mensen aan elkaar kan linken en verbinden. Ook vonden we het leuk als iemand inspirerende cursussen wil volgen. Daar staan wij voor open. Daarna kwam het gebruikelijke riedeltje met eisen. Maar onderin stond ook, voldoe je er niet helemaal aan. Neem dan ook gewoon contact op. Wij houden van een beetje lef.

Dat profiel paste bijna…. Gezien mijn leeftijd (voel me nog superjong), kan ik zeggen dat ik best ervaren ben en mensenkennis heb. Ik heb als student veel in de horeca gewerkt en vervolgens jarenlang bij de HEMA gewerkt. Zowel op hoofdkantoor- als in de winkels, ook als franchiser. Woonachtig helaas niet. Hoewel ik me wel al heel erg thuis voel in Utrecht (laat dat nu ook net de betekenis zijn van Gusto Casa). En fulltime, het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit. Flexibel, hard werken als het moet en genieten als het kan.

Thuis heb ik vijf jonge kinderen, die net als ik het sportieve hoog in ‘t vaandel hebben. Van hockey tot zeilen, van voetbal tot turnen, van skiën tot paardrijden. Omdat sportverenigingen draaien op vrijwilligers was ik altijd bereid om te helpen en zo heb ik dus meerdere commissie en bestuursfuncties bekleed. Heerlijk om voor een vereniging iets te betekenen, waardoor kinderen kunnen sporten. Op welk niveau dan ook. Het maakt niet uit hoe hoog, nee het belangrijkste is dát ze sporten en vooral mét plezier. 

Naast de sportverenigingen vind ik het belangrijk om ook je handen uit de mouwen te steken voor de hulpbehoevende onder ons. Ben echt geen wereldverbeteraar, maar ik krijg wel energie om een evenement te organiseren, waar de opbrengst gaat naar een goed doel, bijvoorbeeld META kids. En misschien nog wel leuker, om mee te doen met het evenement, bijvoorbeeld de Amsterdam City Swim voor de stichting ALS.

Er werd mij gisteren gevraagd, waarom eigenlijk een carrière switch… Van detailhandel naar makelaardij? In eens had ik de behoefte om weer te gaan leren. Maar dan echt weer in de boeken. In 2004 was ik ooit begonnen met de opleiding makelaardij, maar door de zwangerschappen nooit afgemaakt. Terwijl ik het altijd een boeiend vak bleef vinden. Het werken mét en vóór mensen, een dienst bewijzen, dat sprak me aan. Maar ook strijden voor je opdrachtgever. Elke dag anders en geen negen tot vijf mentaliteit. 

Nadat ik de basisopleiding had afgerond kreeg ik de mogelijkheid om bij Gijs Jansen makelaardij in Laren stage te lopen. Wat een vakmannen en wat een kanjers in de binnendienst. Tijdens deze stage heb ik ook mijn visiestuk geschreven dat onderdeel is van het laatste examen. Ik had voor mezelf twee keuzes: “Wat is de invloed van Covid-19 op de woningmarkt” of “In between apartments in ’t Gooi”. Uiteindelijk heb ik voor het laatste gekozen. Tijdens de eerste maanden van mijn stage begreep ik al wel dat hier veel behoeft aan is. Mensen die tussen twee woningen in komen te zitten, relatieproblematiek of mensen die hun huis gaan verbouwen. Door Covid zal de vraag naar IN BETWEEN APARTMENTS waarschijnlijk alleen maar toenemen.

De woningnood is groot. Het blijft een uitdaging om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Creatief nadenken, sparren met ondernemers en vastgoedeigenaren en de markt actief en creatief bekijken. Dat is iets wat we bij Gusto Casa graag doen. Wellicht is het concept van de IN BETWEEN APARTMENTS met de leegstaande kantoren te realiseren. Benieuwd naar het concept? Fleur legt het je graag uit. Fleur gaat graag voor goud! Een bijter en een vechter, ze denkt graag met je mee over vastgoedconcepten.