Bremstraat 40 te Utrecht

, Keurvorstsingel 7 Huissen, Makelaar in Utrecht
, Keurvorstsingel 7 Huissen, Makelaar in Utrecht
, Keurvorstsingel 7 Huissen, Makelaar in Utrecht
, Keurvorstsingel 7 Huissen, Makelaar in Utrecht

Daalsebuurt

De Daalsebuurt staat ook wel bekend als de Bloemenbuurt. De buurt is gebouwd als een van de eerste uitbreidingen van de stad sinds de Middeleeuwen. Er is veel gebouwd door private partijen. Er is met name gebouwd voor de medewerkers van de NS en het slachthuis. Het was een echte volksbuurt, met winkels op de kopse kanten en grotere woningen voor de opzichters. De wijk lag langs de belangrijke route naar Amsterdam. De wijk is aan het veranderen. Er komen steeds meer jonge en hippe stellen wonen. Ook de Amsterdamsestraatweg is aan het veranderen. Hippe winkels, speciaalzaken en restaurants. De meeste industriële gebouwen aan de Daalsedijk zijn behouden gebleven en huisvesten tegenwoordig ondernemers of culturele organisaties. Vanaf 2019 wordt het NS-terrein in enkele fasen verbouwt tot een nieuwe auto-luwe woon-werk buurt onder de naam ‘Wisselspoor’.

Het woonhuis

Het woonhuis is gekocht in 2018 en geheel verbouwd in 2018/2019. De bewoners waren van plan om hier langer te blijven wonen. Soms lopen dingen anders en komt er een mooie kans voorbij. Twijfelen, wikken en wegen. Maar in het nieuwe huis wordt weer flink verbouwd. Alles wat hier bedacht en uitgevoerd is zal ook in het nieuwe huis terug komen. De bewoners blijven in de wijk. Ze geloven in de wijk en hebben het er ontzettend naar hun zin. Frederique Hilger van Livetoday heeft het interieurontwerp gemaakt. Hierbij heeft ze rekening gehouden met de wensen, gebruiksvriendelijkheid en het karakter van het huis.

– kozijnen in de woonkamer zijn in 2018 vervangen;
– elektra is geheel vernieuwd;
– leidingwerk is vervangen;
– nieuwe keuken met hardstenen werkblad in inbouwapparatuur;
– nieuwe badkamer met ligbad;
– gashaard is aangelegd
– nieuwe visgraat vloer eiken in taipei gelegd;
– nieuwe dakbedekking op de platte daken;
– dakterras aangelegd (vergunning is in aanvraag).

Omgeving

De Amsterdamsestraatweg is volop in ontwikkeling. Op zaterdag kun je zowel je beautywelness rondje maken als naar allerlei speciaalzaken om de lekkerste ingrediënten te scoren voor het avondeten. Ook wijn, speciaalbier, kaasjes en andere lekkernijen zijn vertegenwoordigd bij Familie van Rijk. Glutenvrij eten en de wijnbingokaart laten afstempelen kan bij The Food Club, in het zonnetje eten bij GYS, cadeautjes kopen bij &Meer of Winkel vol winkeltjes. Voor de avondwandeling, sporten, de kinderboerderij of gewoon eten loop je zo het Julianapark in. Er zijn in het park ook steeds meer festivals te vinden zoals Tapt. Wil je speciaalbiertjes proeven dat kan bij Het Werkspoorkathedraal of bij Oproer. Spelletje pingpong? Dan ga je naar de PingPong club. Met de komst van Wisselspoor zullen de hotspots alleen maar toenemen.

, Keurvorstsingel 7 Huissen, Makelaar in Utrecht
, Keurvorstsingel 7 Huissen, Makelaar in Utrecht
, Keurvorstsingel 7 Huissen, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:
Entree, hal, meterkast, woonkamer, proviandkast, grote lichte eetkamer met een open keuken. De open keuken is zo ingedeeld dat er optimaal gebruik gemaakt wordt van de ruimte. De keuken bevindt zich aan beide zijden. Toilet met fonteintje, badkamer met ligbad, handdoekradiator en een wastafelmeubel en wandkast. De CV-ketel en wasmachine staan in de berging. Het kleine plaatsje is in gebruik als mini buitenkeuken en hier hangen de kruiden in het zonnetje.

1e verdieping:
Overloop, grote slaapkamer met vaste kast aan de voorkant. Aan de achterzijde een grote slaapkamer met ruimte voor een grote kast.

Pluspunten van de woning

✓Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen
✓Turn-key, recent gerenoveerd
✓ Opkomende wijk
✓ Twee grote slaapkamers
✓ Sfeer, afwerking en lichtinval

De vergunning voor het dakterras is nog in aanvraag.

Vraagprijs € 315.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

The Food Club

1 minuut lopen naar The Food Club

Familie van Rijk

4 minuten lopen naar Familie van Rijk

Julianapark

5 minuten lopen naar het Julianapark

Station Zuilen

6 minuten lopen Station Zuilen

GYS

7 minuten lopen GYS

Brouwerij de Leckere

8 minuten lopen naar Brouwerij de Leckere

Centraal Station

7 minuten fietsen naar Centraal Station

 

Foto's

Foto's Woonhuis

Foto's dakterras (vergunningsaanvraag loopt)

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Monarchvlinderlaan 176

Ontwikkelingen

Amsterdamsestraatweg

Als makelaar volg ik alle ontwikkelingen op de voet. Ik ben zelf niet voor niets gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Een straat waar ik negen jaar geleden liever niet op de bus stond te wachten is nu een fijne straat. Er zijn stukjes die nog steeds niet hip, hot and happening zijn. Maar er is veel aan het veranderen. Hippe winkels, restaurants, verswinkels en groenvoorziening. Discvision  heeft een rapport opgesteld over de veranderingen aan de Amsterdamsestraatweg: ‘De Amsterdamsestraatweg gaat weer bruisen’. Samen met een aantal andere ondernemers denken we mee over de toekomst van de Amsterdamsestraatweg, waar liggen kansen, wat voor een winkels willen we zien, hoe moet het eruit komen te zien? Er wordt geïnvesteerd in het asfalt, groenvoorziening en de reclame uitingen gaan streng gecontroleerd worden. Met de komst van nieuwbouwproject Wisselspoor zullen nog meer mensen de Straatweg intensief gaan gebruiken, wat betekent dat voor de wijk?

Wisselspoor

De eerste fase van Wisselspoor is in verkoop. De prijzen van de kleinste appartementen starten op € 210.000,–  en de grootste hebben een v.o.n. prijs van € 560.000,–. De stadswoningen starten met € 475.000,– tot € 865.000,–. Wisselspoor bruist aan alle kant. Een pleisterplaats voor proberen, verzinnen en verrassen. Voor ontwerpen en ondernemen. In Wisselspoor vind je allerlei verschillende woningen. Bewoners krijgen de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun huis of appartement er van binnen uit gaat zien. Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Ook in Wisselspoor drink je straks dat éne biertje op dat éne terrasje. Ga je naar dat éne winkeltje. En haal je ’s ochtends je croissantje.

Cartesiusdriehoek

De Cartesiusdriehoek is een van de grootste en laatste herontwikkelingslocaties in het centrum van Utrecht. Het is gelegen hemelsbreed op slechts 1 km van de oude binnenstad van Utrecht. Het is een unieke locatie van cultuurhistorische waarde wat zich met name uit in de herontwikkelingsopgave van het gemeentelijk monument CAB-gebouw. De toekomstige gebiedsontwikkeling voorziet in 2.200 tot 2.600 woningen en circa 25.000m2 BVO aan voorzieningen met o.a. school, hotel, horeca en commercieel programma. Naast dit stedelijk programma is er ook veel ruimte voor groen: Het Cartesiuspark. 

Dit alles met hoge ambities op het gebied van mobiliteit en gezonde verstedelijking: Het gaat de meest OV en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden, met een eigen treinstation, Utrecht Zuilen. Deze en andere ambities liggen vast in een door de gemeente gedragen koersdocument. Deze is  tot stand gekomen door middel van een zorgvuldig proces, samen met stakeholders van het gebied, waaronder huurders en omwonenden.  

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

Deze ontwikkelingen betekenen dat de wijk in opkomst is. Het zwaartepunt van het centrum zal meer naar het westen gaan verplaatsen. De Bloemenbuurt wordt een populaire wijk met alle voorzieningen in de directe omgeving. Een potentiële stijging zit dus zeker in deze woning en wijk.

Documenten