Schoenerstraat 10 te Utrecht

, Schoenerstraat 10 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Schoenerstraat 10 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Schoenerstraat 10 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Schoenerstraat 10 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Schepenbuurt

De kindvriendelijke en rustige Schepenbuurt ligt tussen de wijken Oog in Al en Zuilen in. Het grenst aan het voormalige NS-bedrijventerrein met als middelpunt het Werkspoorkathedraal en ligt tevens in de Cartesiusdriehoek. In de Cartesiusdriehoek zullen ca. 2.600 nieuwe woningen komen, een groot centraal park, een school, een supermarkt, horeca en diverse andere voorzieningen. Blikvanger en epicentrum van de buurt wordt het historische CAB-gebouw. Hier zit nu al het Filmhuis en brouwerij Oproer. De wijk heeft een eigen buurtmoestuin, waar de bewoners de lekkerste groenten verbouwen en in het midden van de wijk ligt een grote speeltuin.

Het woonhuis

Dit woonhuis heeft de keuken aan de voorkant en een woonkamer van ca. 40 m2. Bijzonder ruim voor Utrechtse begrippen. De woonkamer heeft openslaande deuren naar de zonnige tuin. De tuin is gelegen op het zuiden. De tuin heeft een stenen berging met achterom. Met dit gure weer kruip je lekker voor de kachel. Op deze gietijzeren kachel kun je ook heerlijk koken. Op de begane grond ligt een massief eiken vloer en de originele paneeldeuren zijn nog aanwezig.

Omgeving

Vanaf de Schoenerstraat fiets je in ca. 5 minuten naar Leidsche Rijn Centrum, fiets je in ca. 3 minuten naar Station Zuilen en in ca. 10 minuten naar Utrecht Centraal en de binnenstad van Utrecht. Je kunt biertjes drinken bij Oproer, glutenvrij eten bij The Food Club en meteen je wijnbingokaart laten stempelen en pindakaas eten bij Familie van Rijk of een lekker broodje meenemen. Het Julianapark, Majellapark en stadsstrand Oog in Al zijn in de buurt. Je bent met een paar minuten op de snelweg en dus ook zo in Amsterdam.

, Schoenerstraat 10 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Schoenerstraat 10 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Schoenerstraat 10 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:
Entree, meterkast, toilet en trapkast. Vierkante keuken en toegang tot de grote woon-/eetkamer. De landelijke keuken heeft voldoende ruimte, zo zou je ook een kookeiland kunnen realiseren. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur waaronder een inductiekookplaat, afzuigkap, oven en vaatwasser ingebouwd.

1e verdieping:
Overloop, badkamer voorzien van een dubbele wastafel, hangend toilet en douchecabine. De badkamer is voorzien van vloerverwarming. In de badkamer is een aparte nis gemaakt voor de witgoedaansluitingen. Zeer grote slaapkamer aan de achterzijde. De slaapkamer heeft een grote inbouwkast en aan de achterzijde over de gehele breedte. De kamer is maar liefst 22 m2 groot. Aan de voorzijde bevindt zich de tweede slaapkamer.

2e verdieping:
Grote zolderkamer met aan beide kanten een dakkapel, voorheen waren dit twee slaapkamers, nu in gebruik als hobbyruimte. Op zolder is er extra bergruimte onder de schuine kap.

Tuin

De tuin is gelegen op het zuiden en dus heerlijk zonnig. Daarnaast is er een ruime schuur met een achterom.

Pluspunten van de woning

✓ Locatie ten opzichte van het centrum, Leidsche Rijn Centrum en uitvalswegen

✓ Grote zonnige tuin op het zuiden

✓ 3 slaapkamers met een goed formaat, mogelijkheid tot realiseren 4 slaapkamers

✓ Massieve eiken vloer op de begane grond

✓ Ontwikkelingen Cartesiusdriehoek

✓ Zonnepanelen op het dak en goed geïsoleerd

Vraagprijs € 375.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

Speeltuin & Moestuin

1 minuut lopen naar de speeltuin & moestuin

Station Zuilen

4 minuten lopen naar station Zuilen

Werkspoorkatedraal

4 minuten Fietsen naar Werkspoorkathedraal met brouwerij de Leckere

Familie van Rijk

5 minuten fietsen naar Familie van Rijk

, Schoenerstraat 10 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

The Food Club

6 minuten fietsen naar The Food Club

Leidsche Rijn Centrum

10 minuten lopen naar Centraal Station

Centraal Station

7 minuten fietsen naar Centraal Station

 

Foto's

Foto's Woonhuis

Foto's Tuin

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Schoenerstraat 10 Utrecht

Amsterdamsestraatweg in ontwikkeling

Ontwikkelingen

Amsterdamsestraatweg

Als makelaar volg ik alle ontwikkelingen op de voet. Ik ben zelf niet voor niets gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Een straat waar ik negen jaar geleden liever niet op de bus stond te wachten is nu een fijne straat. Er zijn stukjes die nog steeds niet hip, hot and happening zijn. Maar er is veel aan het veranderen. Hippe winkels, restaurants, verswinkels en groenvoorziening. Discvision  heeft een rapport opgesteld over de veranderingen aan de Amsterdamsestraatweg: ‘De Amsterdamsestraatweg gaat weer bruisen’. Samen met een aantal andere ondernemers denken we mee over de toekomst van de Amsterdamsestraatweg, waar liggen kansen, wat voor een winkels willen we zien, hoe moet het eruit komen te zien? Er wordt geïnvesteerd in het asfalt, groenvoorziening en de reclame uitingen gaan streng gecontroleerd worden. Met de komst van nieuwbouwproject Wisselspoor zullen nog meer mensen de Straatweg intensief gaan gebruiken, wat betekent dat voor de wijk?

Wisselspoor

De eerste fase van Wisselspoor is in verkoop. De prijzen van de kleinste appartementen starten op € 210.000,–  en de grootste hebben een v.o.n. prijs van € 560.000,–. De stadswoningen starten met € 475.000,– tot € 865.000,–. Wisselspoor bruist aan alle kant. Een pleisterplaats voor proberen, verzinnen en verrassen. Voor ontwerpen en ondernemen. In Wisselspoor vind je allerlei verschillende woningen. Bewoners krijgen de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun huis of appartement er van binnen uit gaat zien. Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Ook in Wisselspoor drink je straks dat éne biertje op dat éne terrasje. Ga je naar dat éne winkeltje. En haal je ’s ochtends je croissantje.

Cartesiusdriehoek

De Cartesiusdriehoek is een van de grootste en laatste herontwikkelingslocaties in het centrum van Utrecht. Het is gelegen hemelsbreed op slechts 1 km van de oude binnenstad van Utrecht. Het is een unieke locatie van cultuurhistorische waarde wat zich met name uit in de herontwikkelingsopgave van het gemeentelijk monument CAB-gebouw. De toekomstige gebiedsontwikkeling voorziet in 2.200 tot 2.600 woningen en circa 25.000m2 BVO aan voorzieningen met o.a. school, hotel, horeca en commercieel programma. Naast dit stedelijk programma is er ook veel ruimte voor groen: Het Cartesiuspark. 

Dit alles met hoge ambities op het gebied van mobiliteit en gezonde verstedelijking: Het gaat de meest OV en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden, met een eigen treinstation, Utrecht Zuilen. Deze en andere ambities liggen vast in een door de gemeente gedragen koersdocument. Deze is  tot stand gekomen door middel van een zorgvuldig proces, samen met stakeholders van het gebied, waaronder huurders en omwonenden.  

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

Deze ontwikkelingen betekenen dat de wijk in opkomst is. Het zwaartepunt van het centrum zal meer naar het westen gaan verplaatsen. De Bloemenbuurt wordt een populaire wijk met alle voorzieningen in de directe omgeving. Een potentiële stijging zit dus zeker in deze woning en wijk.

Documenten