Stephensonstraat 44 te Utrecht

, Stephensonstraat 44 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Stephensonstraat 44 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Stephensonstraat 44 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Stephensonstraat 44 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Elinkwijk

Elinkwijk is een heel charmant wijkje. Veel woningen hebben een voortuin en de achtertuinen zijn bijna dorps. Elinkwijk is tussen 1915 en 1927 ontstaan. De wijk is gebouwd voor het hogere personeel van metaalindustrie Demka & Werkspoor. De grond kon voor een gunstige prijs worden overgenomen van de grondbezitter W.H.A. Elink Schuurman. De voorwaarde was wel dat het het een ‘tuinwijk’ moest worden. Het gebogen stratenpatroon is ruim opgezet en ontworpen met aandacht voor de juiste zichtlijnen. Er staan voornamelijk fraaie eengezinswoningen.

Omgeving

De omgeving van de Stephensonstraat is heel bijzonder. Een klein dorp, maar met 10 minuten fietsen in de bruisende binnenstad van Utrecht. In een paar minuten fietsen sta je op Station Zuilen. Vanaf hier ben je met 2 minuten op Utrecht Centraal en met 31 minuten op Amsterdam Amstel. Vanuit Elinkwijk kun je gemakkelijk de natuur in. Fietsen, wandelen of hardlopen langs de Vecht, koffie bij de Parel van Zuilen en Fort aan de Klop. Biertjes drinken bij brouwerij de Leckere in het Werkspoorkathedraal of natuurlijk om de hoek bij Oproer. Je kunt in de buurt lunchen bij The Sandwichcompany, Glutenvrij lekker eten bij The Food Club en de leukste Utrechtse producten kopen bij Familie van Rijk. De kinderboerderij en het Julianapark zijn om de hoek en favoriet bij de kleintjes. Een tip van de kenner, fietsen langs de Vecht naar Breukelen en Maarssen is vanaf hier ook ontzettend leuk. Een goede lunch bij Slangevegt of dineren bij SameSame, de fietstocht er naar toe is bijzonder leuk!

Het woonhuis

Een huis waar je direct verliefd op wordt. Charmant, licht en uitzicht alsof je in een dorpje woont. Een geschakelde twee-onder-een-kapwoning met achterom. Dat is luxe toch? Door de grote pui, openslaande deuren en de lichtstraat aan de achterkant word je direct vrolijk. Heerlijk licht en een uitzonderlijk grote tuin. De uitbouw is in 2014 geplaatst. Het ontwerp is gemaakt door een architect en uitgevoerd door een aannemer uit Utrecht. Het perceel is maar liefst 199 m2 groot. Waar vind je dit nog? Een echt familiehuis met een grote verliefdheidsfactor. Als je hier veel thuis moet zijn is dat zeker geen straf. In de tuin zijn er heel veel zonnige plekjes, voor ieder moment van de dag. Als je aankomt in het straatje met de bloesembomen kun je even helemaal wegdromen.  

, Stephensonstraat 44 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Stephensonstraat 44 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Stephensonstraat 44 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:
Entree, hal, eetkamer, leefkeuken, woonkamer, provisiekast, badkamer en een praktische bijkeuken met wasmachine aansluiting. Boven de badkamer zit een kleine vliering met opslag en een CV-ketel.

1e verdieping:
Overloop met vaste kasten. Drie slaapkamers met inbouwkasten.

2e verdieping:
Voorzolder en een vierde slaapkamer.

Tuin:
De tuin is uitzonderlijk groot en heeft een achterom. Er is ruimte voor de fietsen onder een afdakje. Veel hoekjes en veel speelruimte. Door de blinde muur aan de achterzijde is er veel privacy.

Pluspunten van de woning

  • Ligging ten opzichte van het station, uitvalswegen en natuur
  • Ontwikkelingen in de wijk waaronder de Cartesiusdriehoek en levendige Amsterdamsestraatweg
  • Grote achtertuin met achterom
  • Opzet van de ruime wijk
  • Zeer lichte woning met openslaande deuren en lichtstraat.

De Amsterdamsestraatweg heeft nog een rauw, stoer randje, maar wist je dat de Amsterdamsestraatweg heringericht gaat worden? De gemeente heeft hier meer dan 1 miljoen euro voor uitgetrokken. Ook zal langzaam aan de schreeuwerige reclame verdwijnen. Er komt meer ruimte voor groen, er komen meer kunstwerken langs de straat. De boekenkast van Jan is de Man staat zelfs in de Lonely Planet.

Let op 93,3 m2, 7 m2 van de verdieping op de 2e etage is overige inpandige ruimte.

Vraagprijs € 450.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

Slagerij van Es

3 minuten lopen naar Slagerij van Es

Brouwerij de Leckere

7 minuten lopen naar Brouwerij de Leckere

Station Zuilen

8 minuten lopen naar Station Zuilen

The Food Club

10 minuten lopen naar The Food Club

De Parel van Zuylen

10 minuten fietsen naar De Parel van Zuylen

Foto's

Foto's Woonhuis

Foto's tuin

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Stephensonstraat Utrecht

Ontwikkelingen

Amsterdamsestraatweg

Als makelaar volg ik alle ontwikkelingen op de voet. Ik ben zelf niet voor niets gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Een straat waar ik negen jaar geleden liever niet op de bus stond te wachten is nu een fijne straat. Er zijn stukjes die nog steeds niet hip, hot and happening zijn. Maar er is veel aan het veranderen. Hippe winkels, restaurants, verswinkels en groenvoorziening. Discvision  heeft een rapport opgesteld over de veranderingen aan de Amsterdamsestraatweg: ‘De Amsterdamsestraatweg gaat weer bruisen’. Samen met een aantal andere ondernemers denken we mee over de toekomst van de Amsterdamsestraatweg, waar liggen kansen, wat voor een winkels willen we zien, hoe moet het eruit komen te zien? Er wordt geïnvesteerd in het asfalt, groenvoorziening en de reclame uitingen gaan streng gecontroleerd worden. Met de komst van nieuwbouwproject Wisselspoor zullen nog meer mensen de Straatweg intensief gaan gebruiken, wat betekent dat voor de wijk?

Wisselspoor

De eerste fase van Wisselspoor is in verkoop. De prijzen van de kleinste appartementen starten op € 210.000,–  en de grootste hebben een v.o.n. prijs van € 560.000,–. De stadswoningen starten met € 475.000,– tot € 865.000,–. Wisselspoor bruist aan alle kant. Een pleisterplaats voor proberen, verzinnen en verrassen. Voor ontwerpen en ondernemen. In Wisselspoor vind je allerlei verschillende woningen. Bewoners krijgen de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun huis of appartement er van binnen uit gaat zien. Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Ook in Wisselspoor drink je straks dat éne biertje op dat éne terrasje. Ga je naar dat éne winkeltje. En haal je ’s ochtends je croissantje.

Cartesiusdriehoek

De Cartesiusdriehoek is een van de grootste en laatste herontwikkelingslocaties in het centrum van Utrecht. Het is gelegen hemelsbreed op slechts 1 km van de oude binnenstad van Utrecht. Het is een unieke locatie van cultuurhistorische waarde wat zich met name uit in de herontwikkelingsopgave van het gemeentelijk monument CAB-gebouw. De toekomstige gebiedsontwikkeling voorziet in 2.200 tot 2.600 woningen en circa 25.000m2 BVO aan voorzieningen met o.a. school, hotel, horeca en commercieel programma. Naast dit stedelijk programma is er ook veel ruimte voor groen: Het Cartesiuspark. 

Dit alles met hoge ambities op het gebied van mobiliteit en gezonde verstedelijking: Het gaat de meest OV en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden, met een eigen treinstation, Utrecht Zuilen. Deze en andere ambities liggen vast in een door de gemeente gedragen koersdocument. Deze is  tot stand gekomen door middel van een zorgvuldig proces, samen met stakeholders van het gebied, waaronder huurders en omwonenden.  

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

Deze ontwikkelingen betekenen dat de wijk in opkomst is. Het zwaartepunt van het centrum zal meer naar het westen gaan verplaatsen. De Bloemenbuurt wordt een populaire wijk met alle voorzieningen in de directe omgeving. Een potentiële stijging zit dus zeker in deze woning en wijk.

Documenten