Thorbeckelaan 41 te Utrecht

Dahliastraat 27, Thorbeckelaan 41 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Dahliastraat 27, Thorbeckelaan 41 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Dahliastraat 27, Thorbeckelaan 41 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Dahliastraat 27, Thorbeckelaan 41 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Het woonhuis

Een karakteristiek en groot woonhuis van 141 m2 woonoppervlak. Je hebt hier niet alleen een grote achtertuin met een schuur over de hele breedte, maar ook nog een voortuin. Je woont aan een brede en rustige laan met uitzicht op het groen. Je zou bijna vergeten dat je met 10 minuten fietsen in de stad bent, terwijl je in 3 minuten ook in de supermarkt of de Hema staat. Het huis heeft een karakteristieke gevel. Een erker met balkon, glas in lood en met bakstenen rijkelijk gedecoreerd. Binnenshuis en in de schuur zijn nog originele details te vinden. Alle stadsfaciliteiten zijn ook direct om de hoek. Er zijn 4 slaapkamers en je hebt de mogelijkheid om heel eenvoudig 5 slaapkamers te realiseren. Het huis is goed onderhouden en geïsoleerd en er zijn zonnepanelen. Hierdoor zijn de maandelijkse lasten laag.

Omgeving

De Amsterdamsestraatweg is volop in ontwikkeling. Wist je dat de gemeente € 1.8 miljoen heeft uitgetrokken voor de herinrichting van de Amsterdamsestraatweg? Er zijn leuke lunchtentjes & restaurants. De lekkerste pizza’s haal je bij Satriales, Meatless Monday bij GYS, Glutenvrij en de lekkerste wijn bij The Food club. Zo wordt de Straatweg steeds hipper en leuker. Met de komst van Wisselspoor zullen we nog vaker verrast worden door nieuwe ondernemers met gedurfde concepten. In de wijk zitten ook nog echte speciaalzaken. Het lekkerste brood en gebak koop je bij Bakker Boonzaaijer, het vlees koop je bij Blankesteijn en de mooiste bloemen koop je bij Gloriosa.

Werk je nu wat meer thuis en heb je een frisse neus nodig? Het Julianapark is op loopafstand. Een fantastisch mooi park, waar je kunt wandelen, sporten en naar de kinderboerderij. Voor de buitensporters valt vanuit deze woning ook veel te beleven: het Vechtplantsoen biedt in 5 minuten lopen al een groene omgeving, op de fiets zit je in 5 minuten buiten de stad langs de Vecht of in het Gagelbos, dat steeds fraaier wordt.

De voorzieningen in de wijk zijn ruim op orde: een modern gezondheidscentrum ligt in het hart van de wijk, op 200 meter afstand van de woning. Op 100 meter ligt De Speler, waar fitness, kinderopvang en diverse culturele- en wijkactiviteiten zijn te vinden. De wijk heeft volop speelgelegenheden voor kinderen en er staan meerdere basisscholen. In de wijk zijn veel activiteiten voor jong en oud: Kerst in het Julianapark, De Ondiepse Kanaries en natuurlijk wekelijks een markt.

Dahliastraat 27, Thorbeckelaan 41 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Dahliastraat 27, Thorbeckelaan 41 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Dahliastraat 27, Thorbeckelaan 41 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:
Tochtportaal, nieuwe meterkast, ruime gang, toegang tot de ruime woonkamer met een erker, eikenhouten parketvloer en open slaande deuren naar de zonnige en kleurrijke tuin. Vanuit de gang bereik je de kelderkast (?). Een dichte keuken die zeer recent vernieuwd is. Ook is hier een uitbouw geplaatst met een nieuw toilet.

1e verdieping:
Overloop en een zeer grote slaapkamer van voor tot achter. Door hier een wand te plaatsen zijn er eenvoudig twee ruime kamers te realiseren. Slaapkamer aan de voorzijde en een ruime badkamer aan de achterzijde. De badkamer is voorzien van een grote inloopdouche, toilet, wastafel en witgoedaansluitingen.

2e verdieping:
Overloop, deze overloop is zo ruim dat hier goed een wasrek of kasten geplaatst kunnen worden. Slaapkamer met bergruimte aan de voorzijde. Slaapkamer met grote ramen aan de achterzijde. Aan de achterzijde bevindt zich ook een toilet met een wastafel. Door de ruimte op de overloop, zou hier ook een grote/tweede badkamer gerealiseerd kunnen worden.

Pluspunten van de woning

– Locatie ten opzichte van het centrum, winkels, openbaar vervoer, buitengebied en uitvalswegen
– Fijne grote zonnige tuin, zowel voor- als achter
– Sfeervol en goed onderhouden huis
– Opkomende wijk
– Zonnepanelen op het dak (7 stuks)
– Vernieuwde keuken
– Uitzicht op het groen
– Grote berging achterin de tuin

Vraagprijs € 539.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

Dahliastraat 27, Thorbeckelaan 41 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

&Meer

3 minuten lopen naar &Meer

GYS

4 minuten lopen GYS

Dahliastraat 27, Thorbeckelaan 41 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

De Plantage

4 minuten lopen naar de Plantage

Centraal Station

5 minuten fietsen naar Centraal Station

 

Julianapark

6 minuten fietsen naar het Julianapark

The Food Club

7 minuut lopen naar The Food Club

Foto's

Foto's Woonhuis

Foto's tuin

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Thorbeckelaan 41 te Utrecht

Ontwikkelingen

Amsterdamsestraatweg

De Amsterdamsestraatweg: Shabbie Chique. Leuke speciaalzaken en boetiekjes, maar ook een overschot aan kapsalons & kebab zaken. Ik ben zelf gevestigd op de Amsterdamsestraatweg, omdat ik er in geloof dat de straat weer een straat wordt om trots op te zijn. Er zijn stukjes die nog steeds niet hip, hot and happening zijn. Maar er is veel aan het veranderen. Hippe winkels, restaurants, verswinkels en groenvoorziening. Discvision  heeft een rapport opgesteld over de veranderingen aan de Amsterdamsestraatweg: ‘De Amsterdamsestraatweg gaat weer bruisen’. Samen met een aantal andere ondernemers denken we mee over de toekomst van de Amsterdamsestraatweg, waar liggen kansen, wat voor een winkels willen we zien, hoe moet het eruit komen te zien? Er wordt geïnvesteerd in het asfalt, groenvoorziening en de reclame uitingen gaan streng gecontroleerd worden. Met de komst van nieuwbouwproject Wisselspoor zullen nog meer mensen de Straatweg intensief gaan gebruiken, wat betekent dat voor de wijk?

Wisselspoor

De eerste fase van Wisselspoor is in verkoop. De prijzen van de kleinste appartementen starten op € 210.000,–  en de grootste hebben een v.o.n. prijs van € 560.000,–. De stadswoningen starten met € 475.000,– tot € 865.000,–. Wisselspoor bruist aan alle kant. Een pleisterplaats voor proberen, verzinnen en verrassen. Voor ontwerpen en ondernemen. In Wisselspoor vind je allerlei verschillende woningen. Bewoners krijgen de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun huis of appartement er van binnen uit gaat zien. Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Ook in Wisselspoor drink je straks dat éne biertje op dat éne terrasje. Ga je naar dat éne winkeltje. En haal je ’s ochtends je croissantje.

Cartesiusdriehoek

De Cartesiusdriehoek is een van de grootste en laatste herontwikkelingslocaties in het centrum van Utrecht. Het is gelegen hemelsbreed op slechts 1 km van de oude binnenstad van Utrecht. Het is een unieke locatie van cultuurhistorische waarde wat zich met name uit in de herontwikkelingsopgave van het gemeentelijk monument CAB-gebouw. De toekomstige gebiedsontwikkeling voorziet in 2.200 tot 2.600 woningen en circa 25.000m2 BVO aan voorzieningen met o.a. school, hotel, horeca en commercieel programma. Naast dit stedelijk programma is er ook veel ruimte voor groen: Het Cartesiuspark. 

Dit alles met hoge ambities op het gebied van mobiliteit en gezonde verstedelijking: Het gaat de meest OV en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden, met een eigen treinstation, Utrecht Zuilen. Deze en andere ambities liggen vast in een door de gemeente gedragen koersdocument. Deze is  tot stand gekomen door middel van een zorgvuldig proces, samen met stakeholders van het gebied, waaronder huurders en omwonenden.  

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

Deze ontwikkelingen betekenen dat de wijk in opkomst is. Het zwaartepunt van het centrum zal meer naar het westen gaan verplaatsen. De Bloemenbuurt wordt een populaire wijk met alle voorzieningen in de directe omgeving. Een potentiële stijging zit dus zeker in deze woning en wijk.

Documenten