aankoopmakelaar, Waarom Gusto Casa als aankoopmakelaar?, Makelaar in Utrecht

Waarom Gusto Casa als aankoopmakelaar?

Zoek jij een aankoopmakelaar in Utrecht? Spit jij iedere dag kritisch het woningaanbod door op Funda op zoek naar dé perfecte woning? Of voelt het voor jou alsof er honderden woningen zonder filter op je worden afgevuurd? Het kopen van een huis is voor iedereen anders. Sommige mensen weten precies wat ze willen en anderen hebben geen idee waar überhaupt het begin te vinden is. Of, je zit ertussenin. Hoewel ieder het op zijn eigen manier doet, is het doel hetzelfde: het kopen van een huis.

Naast dat het een (in)spannend proces is, kost het ook een hoop geld. Veel mensen denken daarom te kunnen besparen op een aankoopmakelaar. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat een aankoopmakelaar jou juist geld kan besparen? Wij vertellen je waarom.

Kennis: opleiding, ervaring en data

Je doet er goed aan om, wanneer je een aankoopmakelaar wilt inschakelen, te kiezen voor een NVM-makelaar. Om bij deze vereniging toe te treden moet de makelaar een specifieke opleiding hebben gevolgd en zich jaarlijks laten bijscholen. Ook dient deze persoon zich aan de Erecode van de NVM te houden. Gusto Casa is aangesloten bij de NVM, waardoor jij als opdrachtgever dus verzekerd bent van deskundigheid en betrouwbaarheid.

Kies daarnaast voor een aankoopmakelaar die werkzaam is in de plaats of het gebied waar je naar een huis wilt gaan zoeken. Om jou goed te kunnen adviseren, is het namelijk van groot belang dat een makelaar de markt goed kent. In Podcast van een Huis, waar Lindy laatst te gast was, zei Marcel Dassen van Garantiemakelaars in Tilburg dat hij het niet aan zou durven om een woning in Utrecht te kopen. Terwijl hij al 25 jaar ervaring in de makelaardij heeft! Lindy noemt zichzelf ook wel eens ‘een beetje een nerd’, want ze spit graag door alle data die zij tot haar beschikking heeft. Omdat ze dit geregeld doet, weet ze als geen ander hoe vraag en aanbod in elkaar steekt. Lindy kent de Utrechtse woningmarkt als haar broekzak, is op de hoogte van toekomstige plannen van de gemeente en weet hoe de sfeer per wijk, of zelfs per straat, kan verschillen.

De juiste vragen

Iedereen is verschillend en ook ieders aankoopproces is verschillend. Daarom is het heel belangrijk om jouw verwachtingen duidelijk uit te spreken als je op bezoek gaat bij verschillende makelaars. Om je op de beste manier bij te kunnen staan, moeten wij jou in een korte tijd heel goed leren kennen. Dit houdt in dat wij niet alleen de standaardvragen stellen als ‘Welk type woning zoek je?’, ‘Hoe groot moet het zijn?’ en ‘Wat is jouw zoekgebied?’. Wij vragen bijvoorbeeld ook hoe jouw ideale zaterdag eruitziet. En of je graag vrienden en familie bij je thuis uitnodigt voor een 5-gangen maaltijd die je zelf hebt bereid of dat je liever reserveert bij een goed restaurant. Als wij dan meegaan naar een bezichtiging zien we ook gelijk of de woning wel of niet past bij jouw levensstijl.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zoals de titel van deze alinea al zegt, is een goede voorbereiding het halve werk. Waarom zou je gaan kijken bij een woning die niet aan jouw eisen voldoet? Door de juiste vragen te stellen, brengen wij jouw eisen en wensen in beeld. Als er een geschikte woning in het aanbod voorbijkomt, kijken wij kritisch met jou mee of de woning aan jouw strikte eisen voldoet. Zit er een bad in? Leuk meegenomen, maar zijn er ook genoeg slaapkamers aanwezig? Soms kan de charme van een huis je in de war brengen, maar dat laten wij niet gebeuren. Andersom werkt het ook. Wellicht zien wij een huis voorbijkomen waar nog het een en ander aan moet gebeuren, maar vind jij het lastig om die potentie in een woning te zien. Wij helpen je dan graag met het maken van een plan, maken het visueel en presenteren het samen met een kostenplaatje. Zo kun je van dat lelijke eendje misschien wel jouw droomwoning maken!

Door het aanbod met een kritische blik te analyseren, gaan wij niet onnodig een woning bezichtigen. Dat bespaart iedereen tijd en energie, waardoor jij meer vrije tijd (en vrije dagen) overhoudt.

Daarnaast vragen wij de verkoopmakelaar altijd om de documenten van een woning voorafgaand aan de bezichtiging. Met name de vragenlijst is belangrijk om goed door te nemen. Een verkoper is namelijk verplicht om gebreken hier te benoemen. En als koper ben je verplicht hier gedegen onderzoek naar te doen. Wij nemen de vragenlijst daarom grondig door en vragen de verkoopmakelaar tijdens de bezichtiging om verduidelijking als dat nodig is.

Huis of thuis

Als je een woning gaat bezichtigingen, moet je op van alles letten: zie ik grote gebreken, wat zijn de mogelijkheden van deze woning en hoe zit het met mijn gevoel? Omdat het kopen van een huis een grote beslissing is, is die laatste vraag misschien wel de belangrijkste. Zou het dan niet fijn zijn als iemand anders zich druk maakt over alle andere zaken? Tijdens de opleiding tot makelaar heeft Lindy enorm veel geleerd over bouwkunde. Daarnaast was haar vader vroeger aannemer en hebben Lindy & Gé afgelopen jaren 3 huizen en een kantoor verbouwd. Hierdoor kan zij kijken of een huis op het eerste gezicht bouwkundig in orde is. Doordat wij ons hiermee bezighouden, kun jij je focussen op je gevoel. Ga eens op de bank zitten en stel je voor hoe het zou zijn als je hier zou wonen. Zie je jezelf hier vaker zitten?

Het kan voorkomen dat wij aanraden om niet met een woning verder te gaan. Ook als jij stiekem al bent ingepakt door de charme van het huis. Door de roze bril die je onbewust op hebt gezet, ben je minder scherp op de eisen die je hebt gesteld. Wij zijn er dan om je met de voeten op de grond te zetten. Zoals Lindy vaak zegt: ‘Wij staan je bij als een deskundige vriend.’

Tel uit je winst

Ja, een aankoopmakelaar kost geld. Per makelaarskantoor verschilt het welke diensten er worden geleverd en welke kosten daarvoor in rekening worden gebracht. Daarom is het belangrijk om je goed te oriënteren en de opdracht aan de aankoopmakelaar te geven die jou begrijpt en bij je past.

De begeleiding van het proces is waar je voor betaald. Wij zijn er voor je van begin tot eind en beantwoorden alle vragen die je hebt met liefde. Maar ook als jij exact weet waar je naar op zoek bent, kan het inschakelen van een aankoopmakelaar een goede zet zijn. Wij nemen je namelijk een hoop zorgen uit handen: een kritische blik op de woning voor en tijdens de bezichtiging, een goed onderbouwd advies over het bod dat je wilt uitbrengen en een koopovereenkomst die nauwkeurig wordt nagekeken en aan je uitgelegd. Om zo maar wat te noemen. Op deze manier kun je ook nog een beetje genieten van dit avontuur.

Wij kennen de Utrechtse woningmarkt als geen ander en kunnen je daardoor altijd een goed onderbouwd advies geven over het bod dat je wilt uitbrengen. De markt verandert voortduren en de vraagprijs van een woning kan op verschillende manieren op deze markt inspelen. De ene makelaar zet hoog in en staat open voor onderhandelingen, terwijl de ander met een lagere vraagprijs een groter publiek hoopt aan te spreken en zo door vraag en aanbod tot de gewenste transactieprijs te komen. Veel mensen laten zich leiden door gevoel of percentages ‘waarmee ze zouden moeten overbieden’, en bieden daardoor ver boven de rest. Door onze kennis, ervaring en toegang tot handige data kunnen wij je hierin adviseren. En dat kan je zomaar duizenden euro’s besparen! Zo levert een aankoopmakelaar meestal meer op dan wat je aan zijn of haar advies kwijt bent.

Ga jij alleen op zoek naar jouw droomhuis of schakel je liever een aankoopmakelaar in die jou hierbij begeleidt? Wij helpen je graag!