budget woonitems, 10 x de beste budget woonitems, Makelaar in Utrecht

10 x de beste budget woonitems

Wil jij stijlvol wonen, voor een budget prijs? Daar zijn wij dol op! De beste woonitems voor een budgetprijs. Kijk jij ook altijd verlekkerd naar de mooiste woontijdschriften, Instagram plaatjes en Pinterest moodboards? Maar is jouw budget niet toereikend voor alle designer items? Wendy maakte een lijstje met 10x de beste budget woonitems.

De basis

Een uitnodigende en gezellige woning hoeft niet perse veel geld te kosten. Met kleine en eenvoudige veranderingen creëer je al snel een fijne sfeer. Wanneer de basis van het interieur bepaald is, maken de details het verder af. Denk hierbij niet alleen aan woonaccessoires, ook verlichting en dagelijkse items in huis kunnen hierin een rol spelen. En het is helemaal niet nodig om alles nieuw aan te schaffen. Het combineren van een goede basis met persoonlijke spullen, een speciaal familiestuk, een souvenir of bijzondere of betaalbare vondsten geven een huis juist veel meer sfeer en karakter. Een leuke mix is dus belangrijk, durf hierin eigen combinaties te maken en te experimenteren.

budget woonitems, 10 x de beste budget woonitems, Makelaar in Utrecht
Beeldcredit HM HOME

Niet blind de trends volgen

Wat ook geld scheelt is niet blind de interieur trends volgen waardoor het risico bestaat dat je te veel koopt. Bovendien wisselen de trends snel en passen niet alle woonaccessoires automatisch in iedere stijl of woning. Kijk heel goed naar je inrichting, definieer je eigen stijl en hou hier heel consequent aan vast. Past een item niet binnen de sfeer en de kleuren van jouw moodboard dan zal de verleiding om iets te kopen namelijk veel minder groot zijn. Dit voorkomt veel miskopen, bespaart geld en zo bewaak je meteen je woonstijl. Dit geeft veel meer rust, een minder volle ruimte zorgt bovendien voor meer aandacht voor de meubels en accessoires die er staan. Vind je het leuk om wat afwisseling in accessoires te hebben? Hou dan een plankje vrij in een kast voor wat extra items zodat je makkelijk kunt wisselen.

Moodboard

Met behulp van een digitaal moodboard – via bijvoorbeeld Pinterest – of een foto in je telefoon van een verzameling van favoriete beelden uit (woon) tijdschriften, heb je je sfeer moodboard altijd en overal bij de hand. Het is de perfecte graadmeter om niet af te dwalen van je persoonlijke woonsmaak zodat je bewuste keuzes kunt maken.

Wanneer je aan de slag gaat met de styling van je huis zijn sfeer en eenheid de belangrijkste uitgangspunten. Je hoeft niet veel of hele dure accessoires in huis te hebben, veel belangrijker is om alles goed op elkaar af te stemmen. Let bij de aanschaf op het materiaal, de vorm en de kleur. Wanneer het basis interieur van je woning vast staat kun je met de details aan de slag gaan. 

Accenten

Heb je een rustige basis in huis? Kies dan voor twee tot maximaal drie accentkleuren in één ruimte. Laat deze accent kleuren vervolgens een aantal keer terug komen om meer eenheid te creëren. Ook opvallende materialen zoals messing, een speciale houtsoort en stoffen kunnen hierin een rol spelen. Neem bijvoorbeeld messing, dit is uitgesproken in zowel kleur als materiaal. Heb je juist een kleurrijke of meer uitgesproken basis? Focus je dan vooral op accessoires in neutrale tinten en materialen of voeg transparante elementen toe. Denk hierbij aan verschillende houtsoorten, bamboe en glas. 

Groen

Vergeet in beide gevallen de toevoeging van natuurlijk groen niet. Planten zorgen voor een prachtig stijl element, instant sfeer en ook nog eens voor een gezondere lucht. En niet onbelangrijk, voor ieder budget en iedere woonstijl is er een geschikte plant. Let bij de aanschaf goed op de benodigde verzorging en hoeveelheid daglicht die de betreffende ruimte binnenvalt. Zo heb je zo lang mogelijk plezier van je groen.

budget woonitems, 10 x de beste budget woonitems, Makelaar in Utrecht
Beeldcredit KINTO

Less is more

Voor alle accessoires geldt: less is more. Probeer niet iedere vrije plek te vullen met woonitems of spullen. Het is krachtiger om een aantal accessoires te groeperen. Ideale plekken hiervoor zijn de vensterbank, een dressoir, een bijzettafeltje, een open kast of een wandplank. Stijl elementen clusteren heeft een versterkende werking en het totaal oogt veel rustiger. Per seizoen kun je wisselen en spelen met verschillende kleuren, materialen en structuren.

budget woonitems, 10 x de beste budget woonitems, Makelaar in Utrecht
Beeldcredit HM Home

Moeite met het bepalen van een persoonlijke woonstijl? Wij helpen je daar graag bij!

Bij Gusto Casa kun je ook terecht voor interieur styling en advies.

10 x de beste budget woonitems

10x budget woonitems