Utrecht beter dan Amsterdam, 5 x Waarom in Utrecht wonen beter is dan in Amsterdam, Makelaar in Utrecht

5 x Waarom in Utrecht wonen beter is dan in Amsterdam

Meer dan de helft van de kijkers van mijn woningaanbod komt uit Amsterdam. Hoe zou dat komen? Als Utrechtse makelaar leg ik je graag uit waarom…

1. Bij de meeste woningen is het perceel in eigendom of de erfpacht eeuwigdurend afgekocht

In Utrecht zijn veel woningen op eigen grond gelegen. Zit er erfpacht op de woning, kijk dan goed naar welk type erfpacht het is. De algemene erfpachtvoorwaarden 1989 zijn eeuwigdurend afgekocht. Heb je een heel woonhuis dan kun je dit eenvoudig laten omzetten naar eigendom. Wel zo handig en de financierbaarheid van jouw woning wordt hierdoor beter.

2. Utrecht is centraal gelegen

Utrecht ligt in het midden van het land en is daardoor goed bereikbaar. Met de trein ben je met 19 minuten van Utrecht Centraal op Amsterdam Amstel. Met 36 minuten ben je in Arnhem en met 29 minuten in Den Bosch. Daarnaast heeft Utrecht 5 stations. Utrecht Centraal, Utrecht Overvecht, Utrecht Zuilen, Utrecht Lunetten & Utrecht Vaartsche Rijn. De frequentie van de treinen neemt toe. Hierdoor ben je snel op de plaats van bestemming. Wat ik vaak merk als wij met vriendinnen afspreken in Amsterdam is dat je vanuit Utrecht met de trein sneller op jouw bestemming bent dan de mensen in Amsterdam met de fiets op de gewenste bestemming bent. Wil je toch uit tot in de late uurtjes in Amsterdam en slaap je daarna graag in jouw eigen bed zonder op de tijd van de trein te hoeven letten. Voor ca. € 60,-ben je met de Uber in Utrecht. Bijna 8 % van alle woningkopers in Utrecht komt uit Amsterdam.

Utrecht beter dan Amsterdam, Makelaar in Utrecht
Bron: Midas NVM

3. Meer eengezinswoningen

Als je in Amsterdam in een heel huis kunt wonen met een tuin, dan heb je het echt goed voor elkaar. Over het algemeen woon je in Amsterdam in een appartement. Alleen voor de echte rich and famous is een huis binnen de ring weggelegd. In Utrecht zijn er veel meer woningen. In Amsterdam is maar 12% een eengezinswoning, in vergelijking in Utrecht bestaat 44% van de woningvoorraad uit eengezinswoningen. In Utrecht is 45% van alle woningen een koop-woning, in Amsterdam is dit 30%. In Utrecht is het dus makkelijker om een eengezinswoning te bemachtigen dan in Amsterdam. Doordat we in Utrecht meer eengezinswoningen hebben is het ook minder druk bevolkt. In Amsterdam wonen 5.160 mensen per vierkante kilometer in Utrecht zijn dat er maar 3.702.

Utrecht beter dan Amsterdam, Makelaar in Utrecht
Bron: Midas NVM
Utrecht beter dan Amsterdam, Makelaar in Utrecht
Bron Midas NVM

4. Natuur om je heen met een paar minuten fietsen

Utrecht is zo compact dat je alles kunt fietsen zonder eerst een uur te moeten fietsen. Rhijnauwen, Amelisweerd, Krommerijn, de Vecht, Voorveldsepolder, Landgoed Oostbroek, Maximapark, Strijkviertel & een tal van andere mooie parken. In Utrecht ben je altijd op korte afstand van de natuur. Ook de Utrechtse Heuvelrug is op korte afstand. Heerlijk struinen door het bos of lopen langs het water. Bootjes kijken in Maarssen.

5. Grachten

Utrecht heeft werfkelders, waardoor je in Utrecht direct aan de gracht zit. Dit zorgt ervoor dat juist de grachten in Utrecht zo populair zijn. Hier varen geen honderden toeristen en rederijen doorheen. Je kunt zelfs kanoën in de grachten. Je beleefd Utrecht goed vanuit de kano of een bootje. De Canal Pride is nog een echt feestje en we kunnen ook bijna weer rond varen.

Conclusie

In Utrecht kun je rustiger en groter wonen dan in Amsterdam. De vierkante meterprijs is lager dan in Amsterdam, het ligt centraler en je beweegt je vanaf Utrecht makkelijker door het hele land. Utrecht is volop in ontwikkeling. We krijgen steeds meer goede horeca & het voorzieningsniveau gaat omhoog. Wil jij wonen in Utrecht, maar toch zo in Amsterdam zijn? Dan is met name de westkant wat voor jou. Mocht je toch verknocht zijn aan Amsterdam? We krijgen ook woningen aan de Amsterdamsestraatweg en in de zijstraatjes.