Amsterdamsestraatweg, Amsterdamsestraatweg Shabbie Chique: stoer wonen, Makelaar in Utrecht

Amsterdamsestraatweg Shabbie Chique: stoer wonen

Amsterdamsestraatweg: shabbie Chique, een wijk met een rauw randje. Het klinkt niet liefelijk, maar dat is juist wat deze wijk zo leuk maakt. Geen eenheidsworst. Maar een wijk met karakter, een wijk waar je heel erg graag wilt wonen.

Amsterdamsestraatweg

Het is lang geleden dat mensen graag aan de Amsterdamsestraatweg woonde en de Straatweg als leuk bestempelde. Maar daar is verandering in gekomen. De Amsterdamsestraatweg is weer hip. Jan is de Man heeft er voor gezorgd dat de Straatweg zelfs in de Lonely Planet staat. Een wereldse straat, dat is wat de Straatweg moet worden. Een straat vol speciaalzaken. En langzaam zien we verandering. Er komen hippe zaakjes en de voormalige arbeiderswoningen worden goed verbouwd.

Amsterdamsestraatweg, Amsterdamsestraatweg Shabbie Chique: stoer wonen, Makelaar in Utrecht
De boekenkast van Jan is de Man

Speciaalzaken & Horeca

Aan de Amsterdamsestraatweg zie je nog geen chique traiteur. Ook nog geen chique restaurant met stijf tafellinnen. Wel vind je de Ping Pong Club rondom de Straatweg. Ook zien we wereldse supermarkten. Rigakis, een Griekse Delicatessen winkel, Amazing Oriental voor de lekkerste Aziatische ingrediënten, Tanger voor alle Marrokkaanse ingrediënten, Slavjanski Dvar de Russische Supermarkt. De lekkerste roti en Surinaamse broodjes bij Prem. Maar ook echte Utrechtse ingrediënten bij Familie van Rijk. Tijdens een groot aantal bezichtigingen kreeg ik ook ‘t Dikkertje aangeraden: een Grieks restaurant. Satriales voor lekkere pizza’s, Bagels & Beans, Brandstof en glutenvrij restaurant The Food Club, GYS voor veganistisch en vegetarisch eten, Loaded voor festival food, Rose & Vanilla voor de lekkerste glutenvrije taartjes. Ook Polier van Leeuwen is te vinden op de Amsterdamsestraatweg en op woensdag is er een markt op de Plantage. Alle smaken, alle ingrediënten kun je vinden op de Amsterdamsetraatweg.

Amsterdamsestraatweg, Amsterdamsestraatweg Shabbie Chique: stoer wonen, Makelaar in Utrecht
Bankjes op de Plantage in Utrecht met sprekende teksten

Fijne winkels

Waar ik zelf altijd gelukkig van word is lekker Hollands de Hema. Ook de Hema is op de Amsterdamsestraatweg te vinden. Ook vind je er de Kruidvat, Trekpleister, Eco Plaza, Albert Heijn, Wibra Aldi, Plus & de spotgoedkope Action. Maar ook als je op zoek bent naar een cadeautje kun je slagen aan de Amsterdamsestraatweg. Een Winkel vol Winkeltjes, Frumel, &Meer en Familie van Rijk zorgen ervoor dat je voor cadeautjes echt de stad niet meer in hoeft. Zoek je voor de kinderen nieuwe kleding? Deugniet heeft tweedehands merkkleding, bij Francis vindt je zowel voor de kleintjes als voor jezelf wat en bij Winkel vol Winkeltjes en bij &Meer is er ook voldoende te vinden voor de kleintjes.

Amsterdamsestraatweg, Amsterdamsestraatweg Shabbie Chique: stoer wonen, Makelaar in Utrecht

Toch als je over de Straatweg vraag je je af, komt het echt goed?

Als je over de Straatweg fietst en je ziet iedere 20 meter een kapsalon, massagesalon, kebabzaak, telefoonwinkel, nagelstudio of kleermaker vraag je je af: ‘Komt het echt goed’? Ik heb het mij ook vaak afgevraagd. Maar steeds vaker loopt er handhaving rond. Steeds vaker komen de veegwagens langs. Op sommige deuren zie je staan dat op last van de Burgemeester de zaak tijdelijk gesloten is. Maar je ziet ook tussen de wildgroei aan kappers nu een zaak van Kinky kappers. Een gedurfde keten die als een van de eerste durfde te investeren in deze locatie. De start van de bouw van Wisselspoor is nu echt begonnen.

Amsterdamsestraatweg, Amsterdamsestraatweg Shabbie Chique: stoer wonen, Makelaar in Utrecht

Wie komen er in de wijk wonen?

De afgelopen tijd wisselde de woningeigenaren hier razendsnel van eigenaar. De meeste mensen die nu rondom de Amsterdamsestraatweg komen wonen zijn jong en succesvol. Veel stellen die voorheen in Wittevrouwen, Oudwijk of de Vogelenbuurt gingen wonen komen nu naar de Daalsebuurt. Leuke eengezinswoningen op korte afstand van het openbaar vervoer, goede verbinding met Amsterdam en toch zo in de stad. Wil jij ook in deze buurt wonen? Er komt een hele leuke woning aan.