Toekomst Amsterdamsestraatweg Utrecht

De Amsterdamsestraatweg, de straat waar ik in 2009 nog niet graag alleen op de bus stond te wachten. Op de openingsborrel van mijn kantoor werd er heel lief door mensen gezegd op naar een kantoor aan de Maliebaan in de toekomst. De Maliebaan, prachtig en statig. Maar niet mijn doel. Ik koos heel bewust voor de Amsterdamsestraatweg.

Informatieavond toekomst Straatweg

Afgelopen dinsdag ging ik naar een bijeenkomst over de toekomst van de Amsterdamsestraatweg. De Gemeente Utrecht is druk bezig met het herinrichtingsplan en de aanpak van de agressieve gevelreclame. Er is een onderzoek gedaan naar het koopgedrag van de wijk Noordwest Utrecht en er is gekeken naar de doelgroep die komt wonen in de omgeving van de Amsterdamsestraatweg. Ook viel er deze week een flyer op de mat over de informatieavond van nieuwbouwproject Wisselspoor. Daarnaast zal de Cartesiusdriehoek herontwikkeld worden.

Ondernemers op de Amsterdamsestraatweg

Al deze ontwikkelingen zorgde er niet alleen voor dat ik met mijn kantoor aan de Amsterdamsestraatweg ben gevestigd, maar ook dat ik zelf in de wijk ben gaan wonen. Er komen al steeds meer leuke ondernemers op de Straatweg. Mijn borrelplanken die ik weggeef voor de verkoop of aankoop van een woning koop ik bij &Meer. Je drinkt bij mij een kop koffie uit de mokken van Echtwaar die ik koop bij familie van Rijk. Mijn lunchafspraken zijn over het algemeen bij The Food Club. Nu ontdekte ik ook Rigakis, een Griekse specialiteiten zaak. Op mijn housewarming kookte ik een Aziatisch dinertje met de ingrediënten van The Oriental Shop. Voor cadeautjes kun je uitstekend terecht bij bijvoorbeeld winkel vol winkeltjes.

Ontwikkelingen

In 2030 hebben we er in deze wijk nog eens 10.000 mensen bij. Dit kan een enorme impuls geven aan de wijk. Vroeger was het een straat vol met speciaalzaken. Niet een straat met 30 kappers, shoarmatenten en belwinkels. Ik fiets nu vaak even naar de Sligro voor lekkere kaasjes en vis een traiteur zoals Peek & Van Beurden ik zou er erg gelukkig van worden! Nog fijner als ze openingstijden tot 20.00 hanteren zodat iedereen die uit zijn werk komt er ook heen kan. Top toch? Ook een wijnbar, de Spaghetteria of een ander leuk barretje lijken mij een welkome aanvulling op de Straatweg.

Amsterdamsestraatweg, Toekomst Amsterdamsestraatweg Utrecht, Makelaar in Utrecht

Verandering

De Amsterdamsestraatweg is langzaam aan het veranderen, in de zijstraatjes komen jonge mensen wonen, de oude sociale huurwoningen worden opgeknapt en er wonen nog gezellige echte Utrechters. Ik woon er nu zelf met veel plezier. Zie mijn eigen generatie huizen kopen in deze wijken. Ooit wilden we allemaal in Wittevrouwen, Vogelenbuurt en Oudwijk wonen, maar door de stijgende huizenprijzen moeten we op zoek naar alternatieven. De Amsterdamsestraatweg is een bijzondere straat. Vroeger was het een prachtige straat met allure, zou dat na de herinrichting weer terugkomen? Ik hoop het wel.

Wonen in een opkomende wijk?

Wil jij wonen in een opkomende wijk? Een wijk waar de ondernemers & de gemeente actief bezig zijn op de straat te verbeteren? Ik geef je graag advies! Daarnaast ken ik ook een woning die nog niet op Funda staat.