Dikkertje, Dikkertje, een authentieke Griekse sfeer op de Amsterdamsestraatweg, Makelaar in Utrecht

Dikkertje, een authentieke Griekse sfeer op de Amsterdamsestraatweg

Dikkertje, het stond hoog op ons verlanglijstje. Onze glazenwasser vertelde altijd hoe lekker het daar was en ook van buurtbewoners hoorden wij het al vaker. We moesten het dus echt zelf uitproberen. We kwamen uit Lelystad van een botenbeurs en hadden allebei lekker zitten borrelen in de zon, samen met een ander makelaarskantoor. Tijd voor een goede maaltijd dus. Vanuit de auto belde wij naar ‘t Dikkertje, vriendelijk werden wij te woord gestaan en er was nog een plekje voor ons vrij.

Heerlijk geen shared dining concept, geen hippe inrichting, maar de lekkerste tzatziki met warme pitabroodjes, kleine gehaktballetjes, een verse gyros en de lekkerste moussaka.

Dikkertje, Dikkertje, een authentieke Griekse sfeer op de Amsterdamsestraatweg, Makelaar in Utrecht

Gusto Casa is een makelaarskantoor wat woont en werkt rondom de Amsterdamsestraatweg, wij vinden het super leuk om onze ervaringen met andere leuke horecazaken en winkels met jullie te delen. ‘t Dikkertje stelt niet teleur.

Een stukje Griekenland op de Amsterdamsestraatweg

Het is moeilijk om niet verliefd te worden op de warmte en authenticiteit van Dikkertje. Opgericht door Jorgos, een gepassioneerde kok, al noemt hij zichzelf meer een Griekse kok, en nu mede gerund door zijn dochter Nikki, is Dikkertje veel meer dan alleen een restaurant. Het is een plek voor liefhebbers van de Griekse keuken, waar de smaak van traditionele gerechten met liefde wordt bereid en geserveerd. Hier draait het niet alleen om de esthetiek van het opgemaakte bord, maar vooral om de smaak. Wil je Griekse schilderijtjes op je bord? Dan moet je bij Oli Mazi zijn.

Een echt familiebedrijf

Met een geschiedenis van bijna 20 jaar is Dikkertje meer dan een restaurant; het is een thuis weg van huis. De familiale betrokkenheid is voelbaar, met Nikki die het stokje van haar vader zal overnemen en haar zussen die af en toe ook een bijdrage leveren. De gasten voelen de hartelijke gastvrijheid die zo typerend is voor Griekse culturen en ervaren de intieme sfeer die vaak wordt vergeleken met een gezellige huiskamer.

Dikkertje, Dikkertje, een authentieke Griekse sfeer op de Amsterdamsestraatweg, Makelaar in Utrecht

Een van de grootste troeven van Dikkertje is ongetwijfeld de perfecte ligging aan de levendige Amsterdamsestraatweg. De voortdurende ontwikkeling van de omgeving heeft bijgedragen aan een groeiend aantal bezoekers, zowel lokale bewoners als toevallige voorbijgangers. Het feit dat veel nieuwe woningen in de buurt worden gebouwd, draagt bij aan de steeds groter wordende groep gasten die nieuwsgierig worden naar de unieke ervaring die Dikkertje biedt.

Wat zal de toekomst brengen?

Terwijl Dikkertje zich blijft richten op het verwennen  van zijn gasten, koestert het restaurant de ambitie om een breder publiek te bereiken en te verrassen. De droom om een nog grotere klantenkring op te bouwen en wellicht uit te breiden in de toekomst blijft een voortdurende bron van inspiratie voor het toegewijde team.

Het best bewaarde geheim van de Amsterdamsestraatweg?

Hoewel Dikkertje zelf een van de best bewaarde geheimen van de Amsterdamsestraatweg is, onthult Nikki haar persoonlijke favoriet: de verrukkelijke broodjes bij Brandstof, een must-try.

Wil jij wonen om de hoek van ‘t Dikkertje? Bekijk ons aanbod. Of wil jij jouw huis verkopen door een makelaar die weet wat er speelt in de wijk en de leukste plekjes kent? Neem dan contact op.