huis kopen in Overvecht, Huis kopen in Overvecht, wel of niet doen?, Makelaar in Utrecht

Huis kopen in Overvecht, wel of niet doen?

Huis kopen in Overvecht, goed idee of niet? Op de vraag waar wil jij wonen of een huis kopen antwoorden mensen vaak als eerste niet in Overvecht en ook niet in Kanaleneiland. Maar is dat terecht? Is het echt geen goed idee om een huis of appartement te kopen in Overvecht? Of is het juist slim om hier een huis te kopen?

Overvecht

Overvecht is een groene wijk met veel voorzieningen. Zo gaat de halve binnenstad op zaterdag naar de Albert Heijn XL. Maar er zijn ook diverse kinderboerderijen en parken. De wijk heeft een eigen station en niet onbelangrijk je bent ook zo op de snelweg. De wijk zit goed in elkaar. Hoogbouw en laagbouw wisselen elkaar af. Als je met een helikopterview kijkt zie je hoe ontzettend veel ruimte voor groen er in de wijk is. Maar het heeft ook een keerzijde de werkloosheid is hoog, er kampen veel mensen met gezondheidsproblemen en er is armoede.

Krachtwijk Overvecht

Overvecht is een krachtwijk. Door deze aanpak verbetert er veel in de wijk. Overvecht heeft 71% aan sociale huurwoningen. Dit is relatief hoog. Veel van deze sociale huurwoningen worden gerenoveerd en gemoderniseerd. Er is een prachtige nieuwe woonwijk gevestigd in Overvecht. Het Antoniuskwartier is een wijk in de jaren ’30 stijl. Daarnaast zijn de boten op het Zandpad weg. Daarnaast investeert de gemeente in de verbetering van de wijk. Met name op sociaal gebied.

Ontwikkelingen in Overvecht

Het shoppingcentrum van Overvecht wordt goed aangepakt. Er komen nieuwe woningen op de strook van de oude Nederlandse Pakketdienst. Er komen studentenwoningen maar ook appartementen met parkeergelegenheid. In totaal komen er 3 woongebouwen met binnentuinen. Naast de woongebouwen komt er ook ruimte voor sport, hobby en horeca, lichte bedrijvigheid en kantoorfuncties. Daarnaast moeten er ook maatschappelijke voorzieningen komen. Het moet een levendig en duurzaam Overvecht worden. Het moet een wijk worden voor starter, senior en student. Het moet een plek worden om te wonen, werken en te leven.  Het is een mooie combinatie van wonen en werken met verschillende doelgroepen.

Kans: huis kopen in Overvecht

Het is zowel als starter en als belegger een kans om in Overvecht te kopen. De wijk is ruim opgezet en ontzettend groen. Qua locatie is de wijk gunstig. Op dit moment kun je nog relatief goedkoop een grote woning kopen. Met alle inspanningen die de gemeente Utrecht doet voor het verbeteren van de wijk, de ontwikkelingen van het NPD terrein en de ontwikkelingen van de woningmarkt, maken een huis of appartement kopen in Overvecht aantrekkelijk. Benieuwd wat de mogelijkheden en kansen zijn? Bel of mail gerust.

Leuk weetje

Bij een kantoor waar ik heb gewerkt lagen de oude nieuwbouwfolders in een archief. Ik was daar doorheen aan het bladeren en zag tot mijn grote verbazing dat bij het opstaan van de wijk Overvecht de woningen duurder waren dan de woningen in Utrecht Oost. De wijk is groen, de tuinen zijn groot en de woningen breed en ruim. Een wijk waar goed over nagedacht is, een wijk met potentie. Wil jij een huis kopen in Overvecht? Het is slim om samen te kijken naar de juiste prijs.

Wat denk jij is Overvecht kansrijk?