Leidsche Rijn Centrum, waarom je daar nu in de buurt wil wonen.

Voorheen hoorde ik vaak bij aankoopklanten welke wijken ze leuk vonden. Geen Kanaleneiland, geen Overvecht en desnoods Leidsche Rijn. Maar steeds vaker hoor ik nu: ‘We beseffen ons goed dat als we een grote fijne, goed geïsoleerde woning in een kindvriendelijke wijk willen we uitwijken moeten wijken naar Leidsche Rijn. En weetje, dat nieuwe centrum is best leuk. We zijn er laatst even wat gaan drinken en we waren aangenaam verrast. Je fietst toch ook nog zo het centrum in. Met maar 15 minuten fietsen ben je op Centraal Station’. Wel de lusten, niet de lasten…. Veel mensen hebben het gezegd: ‘Wij gaan nooit in Leidsche Rijn wonen’. Toch wonen inmiddels veel van die mensen nu in Leidsche Rijn.

En weet je wonen in Leidsche Rijn is eigenlijk best heel fijn!

Leidsche Rijn Centrum

En nieuw stadshart: Leidsche Rijn Centrum. Leidsche Rijn is de grootste nieuwbouwlocatie van Nederland. Op 16 mei 2018 werd Leidsche Rijn Centrum geopend. Door de komst van Leidsche Rijn Centrum is Leidsche Rijn niet alleen die woonwijk aan de andere kant van het kanaal. Maar het is nu een volwaardige levendige wijk. Leuke restaurantjes, wijnbarren, winkels… Alles wat je zoekt in een centrum. Er is zelfs een Leidsche Rijn lied gemaakt.

, Makelaar in Utrecht

Leidsche Rijn is geen Utrecht. Leidsche Rijn is ongezellig… Maar is Leidsche Rijn nog wel zo ongezellig?

Cultuur, horeca & winkels

Leidsche Rijn Centrum heeft naast woningen ook veel cultuur, horeca en winkels. Het centrum heeft een klassiek stratenpatroon met gevarieerde woon- en winkelblokken. De gebouwen hebben 5 tot 8 bouwlagen, en worden afgewisseld met hoogteaccenten. De bouwblokken hebben rustige binnenruimtes en zijn omringd door singels en parken.

Er zijn ook culturele voorzieningen, goede scholen een bibliotheek, een hele grote bioscoop en er komt een hotel. Leidsche Rijn Centrum Oost & Leeuwensteyn zal binnen korte tijd opgeleverd worden.

, Makelaar in Utrecht

Tweetalig basisonderwijs

Daarnaast zorgt de basisschool met tweetalig onderwijs ervoor dat Leidsche Rijn Centrum bijzonder aantrekkelijk is. Alleen als je in de directe omgeving woont van deze school, kunnen de kinderen ingeschreven worden. Een school die van jouw kind een wereldburger maakt, dat is toch fantastisch?

Natuur

Leidsche Rijn heeft ontzettend veel openbaar groen. Overal vind je pleintjes, grasveldjes en speelruimte. Maar de parel van Leidsche Rijn is toch wel het Maximapark. Een fantastisch mooi en groen park. Brede fietspaden, bankjes en een vlindertuin. Bij mooi weer kun je zwemmen aan de Haarijnseplassen of naar Het Strijviertel. In Leidsche Rijn is voldoende natuur te vinden. Hoe fijn is dat?

, Makelaar in Utrecht

, Makelaar in Utrecht

Voor de gezelligheid ben je net een brug te ver….

Vermaak

Met de komst van de Dafne Schippersbrug ben je vanaf Leidsche Rijn via een fantastische route langs Park Oog in Al & de Leidsekade zo in het centrum. Via de Gele brug bij de DE fiets je ook gemakkelijk de stad in. Maar de gezelligheid vind je sinds kort ook gewoon in Leidsche Rijn. Wijnbar Most  een zusje van VinVin in het centrum is gevestigd in het centrum, 30 ML, Buurten in de Bieb & de Pizzabakkers zijn allemaal te vinden in het Centrum. Ook een leuke brouwerij vind je in Leidsche Rijn: Brouwerij Maximus. Naast de brouwerij kun je naar Castellum Hoge Woerd: theater, eten, ontdekken, bekijken de natuur in. Het kan hier. Ontmoet je buurtbewoner bij wijkrestaurant Venster.  Hier vind je ook Raum. Een plek waar men elkaar leert kennen. Nadenkt over het samen zijn, maar waar bovenal toffe activiteiten georganiseerd worden.

, Makelaar in Utrecht

Wat betekenen alle ontwikkelingen in Leidsche Rijn Centrum?

Deze ontwikkelingen in Leidsche Rijn zorgen ervoor dat de wijk steeds gezelliger wordt. Daarnaast is de verbinding met Amsterdam bijzonder goed. Vermoedelijk zullen de prijzen in Leidsche Rijn met de druk op de Amsterdamse en Utrechtse woningmarkt blijven stijgen. In Leidsche Rijn zijn alle voorzieningen te vinden, maar met 15 minuten fietsen en een paar treinminuten ben je in de oude binnenstad. Dit zorgt ervoor dat de locatie steeds aantrekkelijke wordt.

Wil jij wonen op loopafstand van Leidsche Rijn Centrum, niet direct bij je buren naar binnen kijken en 2 badkamers tot je beschikking hebben? Kijk dan naar Monarchvlinderlaan 176 te Utrecht.