daalsebuurt, De leukste buurt van Utrecht, de Daalsebuurt volop in ontwikkeling!, Makelaar in Utrecht

De leukste buurt van Utrecht, de Daalsebuurt volop in ontwikkeling!

De wijk tussen Zuilen en de binnenstad van Utrecht: rechts begrensd door de Vecht en links door het spoor richting Amsterdam.

Deze omschrijving geeft de veelzijdigheid van de buurten al aan. Je bent zo in het centrum én kunt genieten van stukjes natuur. Dit deel van Utrecht heeft een enorme transformatie doorstaan en wordt steeds populairder.

daalsebuurt, De leukste buurt van Utrecht, de Daalsebuurt volop in ontwikkeling!, Makelaar in Utrecht
Het Wisselspoor: modern, industrieel en groen

Transformatie

Laten we beginnen met de olifant in de kamer. De Amsterdamsestraatweg en het gebied daaromheen had jarenlang een slechte reputatie en stond niet bekend als een prettige woonwijk. De laatste jaren is dit echter enorm veranderd. De Gemeente Utrecht heeft samengewerkt met ondernemers en bewoners om de wijk ten noordwesten van de binnenstad van Utrecht aan te pakken.

Samenwerken aan een leuke buurt

Het straatbeeld wordt tegenwoordig opgevrolijkt door street art van o.a. Jan is de Man. Als je vanuit het centrum naar de Amsterdamsestraatweg fietst, is het kunstwerk, wat bovenaan deze blog te zien is, het eerste wat je ziet. Er zijn meerdere fiets- en wandelroutes door de buurt die je langs deze kunstwerken leiden, een echte aanrader!

Daarnaast besteedt de gemeente veel aandacht aan het vernieuwen en onderhouden van parken en grasvelden in de buurt. Ook zijn bewoners betrokken bij het opfleuren van hun straat. Bij ons op de 1e Daalsedijk zie je bijvoorbeeld steeds meer stukken stoep plaatsmaken voor groene perkjes. Mensen uit de straat mogen zelf bedenken wat ze hier willen zien, van groen tot rood of pimpelpaars.

Verder hebben steeds meer ondernemers zich gevestigd aan en rondom de Amsterdamsestraatweg. Ter hoogte van de Plantage zitten de Winkel vol winkeltjes en &meer. Hier kijken wij zelf vaak voor een leuk cadeautje of iets leuk voor in huis. Iets verderop koop je bij de Amazing Oriental de meest bijzondere producten. Wil je een keer iets nieuws proberen of ben je voor een recept op zoek naar een specifiek ingrediënt? Loop hier dan eens naar binnen. Nog iets verder zit Familie van Rijk, onze favoriet voor de vrijdagmiddagborrel: bier, wijn en de lekkerste borrelhappen. Maar ook als je liever ergens neerploft waar het eten voor je wordt verzorgd, kun je hier in de buurt terecht. Wij gaan zelf graag naar Brandstof voor een lekker broodje of genieten tijdens onze lunchpauze van de zon op het terras bij Bagels & Beans. Voor het diner hoeven we alleen maar de straat over te steken en laten we ons verwennen bij Ddadi of we lopen richting de Watertoren en laten ons verwennen bij The Food Club. Stuk voor stuk ondernemers met een hart voor de wijk.

daalsebuurt, De leukste buurt van Utrecht, de Daalsebuurt volop in ontwikkeling!, Makelaar in Utrecht
Lindy bij Familie van Rijk. Wat zou jij kiezen?

Woonwijk

Door alle veranderingen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden, is dit deel van Utrecht een hele prettige wijk geworden om te wonen. De drukte van de Amsterdamsestraatweg hoor je niet meer terug zodra je een van de zijstraten in loopt. Er staan veel karakteristieke huizen met oude details. Ramen met glas in lood, een schouw in de woonkamer, houten balken in de slaapkamer of een hal met de originele vloer er nog in. Ook hebben bijna alle huizen hier een tuin, dakterras of fijn balkon. Hét type woning wat het grootste deel van de starters in Utrecht zoekt. Dit zorgt voor een leuke combinatie aan bewoners in een straat: starters en jonge gezinnen samen met de oude Utrechters, die er soms al meer dan 40 jaar wonen. Hoe wij dat weten? Het is ons werkgebied, ons kantoor zit aan de 1e Daalsedijk en Gé en Lindy wonen er ook nog. Echte ervaringsdeskundigen dus!

Hoewel de meeste huizen niet gigantisch groot zijn, is het toch vaak mogelijk om meer woonoppervlak te verwezenlijken. Door uit te bouwen aan de achterkant of het plaatsen een dakopbouw creëer je niet alleen meer ruimte voor het gezin, maar voeg je ook meer waarde toe aan het huis. Mocht dat een iets te grote stap zijn, kun je ook eens opnieuw de indeling van jouw huis bekijken. Wil je hier hulp bij? Wendy, onze styliste, kan er een frisse blik op werpen en geeft het beste advies voor de nieuwe inrichting van jouw huis.

daalsebuurt, De leukste buurt van Utrecht, de Daalsebuurt volop in ontwikkeling!, Makelaar in Utrecht
Interieuradvies van Wendy – Gusto Casa

Bereikbaarheid

De ligging van Pijlsweerd, de Tweede Daalsebuurt en Ondiep is ideaal! Veel winkels zijn op loopafstand, voor de binnenstad pak je de fiets en als je buiten Utrecht moet zijn, heb je keuze tussen het nemen van de auto of de trein. Utrecht Centraal ligt op maximaal 10 minuten fietsen, maar je kunt ook opstappen op Station Zuilen (nóg dichterbij). In diezelfde tijd rij je met de auto op de A2 en kun je alle kanten op. Amsterdam is slechts een half uurtje verderop. Veel mensen die in Amsterdam werken, zoeken een woning in dit gedeelte van Utrecht. Enerzijds omdat het zo goed bereikbaar is, anderzijds omdat Utrecht toch knusser aanvoelt dan de grote hoofdstad.

daalsebuurt, De leukste buurt van Utrecht, de Daalsebuurt volop in ontwikkeling!, Makelaar in Utrecht
Stationsplein Utrecht Centraal

Toekomst

De Amsterdamsestraatweg en de buurten eromheen zijn nog lang niet uitontwikkeld. Zo heeft de gemeente plannen om de Amsterdamsestraatweg opnieuw in te richten. Auto’s zullen er maximaal 30 km/u mogen rijden en door het plaatsen van drempels blijft die snelheid laag. Ook wordt het oversteken veiliger gemaakt voor voetgangers door het aanleggen van zebrapaden.

Daarbij zijn er plannen voor het gebied tussen de Tweede Daalsebuurt en het spoor. Er komt een nieuwe wijk: het Wisselspoor, waar woningen, parken en maatschappelijke voorzieningen worden opgebouwd. Ook komt er een fietstunnel die de 2e Daalsedijk met Lombok zal verbinden. Dan lig je met 10 minuten fietsen op het stadsstrand van Utrecht: Soia!

daalsebuurt, De leukste buurt van Utrecht, de Daalsebuurt volop in ontwikkeling!, Makelaar in Utrecht
De nieuwe buurt: het Wisselspoor

Ben jij op zoek naar een leuk huis in één van deze buurten? Of ben je benieuwd hoe we van jouw huis een thuis kunnen maken? Kom dan eens langs bij ons op kantoor!