Maximapark, Máximapark, ken jij het grootste park van Utrecht al?, Makelaar in Utrecht

Máximapark, ken jij het grootste park van Utrecht al?

Ken je het Máximapark al? Een park wat zo groot is als de gehele binnenstad van Utrecht. Zoveel groen is toch fantastisch in de stad? Nu we al meer dan een jaar thuiswerken, zijn we massaal opzoek naar leuke looproutes, uitjes voor de kinderen en ontspanning voor onszelf. Het Máximapark ligt midden in Leidsche Rijn. Dat gebied heeft een duizenden jaren oude historie. Dwars door Leidsche Rijn loopt namelijk De Limes: een belangrijke route van de Romeinen. Er zijn veel overblijfselen uit die tijd gevonden. Op veel plekken kun je daar nu nog wat van terugzien.

Het bankje van Maxima

In 2013 heeft Koningin Máxima het park officieel geopende. Koningin Máxima fietste samen met de burgemeester het eerste rondje door het park. Daarna onthulde zij het bankje met haar naam. Ook al staat de naam van onze koningin erop, je mag gerust gaan zitten op dit koninklijke bankje.

Een beetje van de oude binnenstad

De Jeremiebrug staat sinds 2015 in het Máximapark. Je kunt de brug vinden op de kruising van de Alendorperweg en de Esdoornlaan, over de Vickingrijn. Maar deze brug is al veel ouder. Hij werd in 1912 gebouwd. De brug was een belangrijke verbinding tussen Tolsteeg, Hoograven en de binnenstad. De brug moest in 2011 plaats maken voor station Vaarstsche Rijn. Nu schittert de Monumentale Jeremiebrug in het Máximapark!

Het moderne fort: Castellum Hoge Woerd

Waar de Romeinen ooit 2000 jaar geleden De Limes bewaakten vanuit een fort staat nu een moderne versie van een fort. Je vindt hier een museum, theater, restaurant, een kinderboerderij en een stadstuin. De locatie is exact hetzelfde als van het oorspronkelijke fort. De wallen zijn net zo hoog en de omtrek is even groot.

In het Museum zie je het meest compleet bewaarde Romeinse rivierschip dat in Noordwest-Europa is gevonden. Dit schip vonden ze tijdens de bouw van de wijk Leidsche Rijn. Je vindt in dit museum de unieke archeologische vondsten uit Leidsche Rijn.

Niet de Dom maar het Observatorium

In het Observatorium van Lucas Lenglet is een eindeloze wandeling mogelijk. Tijdens de wandeling verandert de locatie van de bezoeker hemelsbreed amper. Maar het pad leidt door een toren van 14 meter hoog. Je komt uit boven de bomen. Hier heb je een fantastisch uitzicht. Je overziet heel Leidsche Rijn en ziet zelfs de dom. Je vindt de toren naast de Bossspeeltuin.

Bosspeeltuin

De Bosspeeltuin is favoriet bij de kinderen uit Leidsche Rijn. Bijna alle speeltoestellen zijn van hout. Voor iedere leeftijd is hier een uitdaging te vinden. Voor de ouders is het ook fijn toeven. Je kunt bij parkrestaurant Anafora een kop koffie op het terras drinken.

Horeca

Het park kent fantastische plekken om te borrelen en om heerlijk te eten. Ken je restaurant Dengh al? Dit is echt heel erg tof. Een oude boerderij, waar vroeger een kasteel stond. Je kunt er heerlijk borrelen, lunchen en dineren. Biertjes kun je drinken bij Brouwerij Maximus. Genieten aan het water bij Beachclub Key West, ook kun je eten bij Rare Jongens of een biertje drinken bij Brouwerij Rare Jongens.

Hier wil je toch om de hoek wonen?

Houd ons aanbod in de gaten voor de woningen om de hoek van het Máximapark. Dit is echt een plek zeker in Coronatijd waar je heel graag gaat komen.