Overvecht, 5 x Waarom je in Overvecht wil wonen, Makelaar in Utrecht

5 x Waarom je in Overvecht wil wonen

Als je Overvecht zegt,  denken mensen vaak aan de vele flatgebouwen en het grijze straatbeeld.  Maar Overvecht is juist een van de groenste wijken van Utrecht. 

Ik heb gewerkt bij Lauteslager Makelaars. Daar hadden we een bak vol met folders van oude nieuwbouwprojecten. Hier zag ik toen de wijk werd gebouwd de woningen duurder waren dan bij het Wilhelminapark. Had je niet gedacht hè?

Overvecht, 5 x Waarom je in Overvecht wil wonen, Makelaar in Utrecht

Foto: Robert van Rooijen

1. De groenste wijk van Utrecht

De wijk is omringd door de polder en met verschillende parken in de wijk. Iedere inwoner van Overvecht kan in de lunchpauze of tijdens een avondwandeling een frisse neus halen in de natuur. Heerlijk toch, nu veel van ons thuis werken! Overvecht heeft een gezamenlijke tuin ‘Het Groene Lint Overvecht. Hier zijn allerlei plekken om te sporten, spelen en te bewegen.  Daarnaast zijn er ook drie grote stadsparken. Ook zijn er in Overvecht 3 grote stadsparken: Park de Watertoren, Park de Gagel en het Vechtzoompark. Elk park heeft een eigen stijl en sfeer. Zo bestaat het Vechtzoompark uit natuurlijke beplanting. In park de Watertoren kunt u genieten van mooie vijvers. In park de Gagel kunt u 3 verschillende tuinen ontdekken. Of bezoek een van de historische forten rondom Overvecht: Fort Blauwkapel, Fort aan de Klop of Fort de Gagel. Je bent ook zo bij de Loosdrechtse Plassen of de Maarssenveense plassen.

Overvecht, 5 x Waarom je in Overvecht wil wonen, Makelaar in Utrecht

Foto: Robert van Rooijen

2. Veel voorzieningen

In Overvecht heb je wel de lusten van de stad, maar niet de lasten.  De stad enerzijds en de polder anderzijds, Overvecht is van alle markten thuis. Daarover gesproken, elke donderdag kun je terecht op de eigen markt met verse en lokale producten! Overvecht heeft een eigen shoppingcentrum, waar supermarkten, drogisterijen en kledingwinkels je alles bieden wat je maar kunt wensen. Maar ook vind je in de wijk verschillende kleinere winkelcentra. Zo zijn de winkels voor dagelijkse boodschappen altijd binnen handbereik. Aan de rand van Overvecht zijn meerdere sportvelden te vinden en, niet te vergeten, de schaatsbaan van Utrecht! Ook heeft Overvecht meerdere zwembaden, Zwembad de Kwakel met 5 verschillende baden is denk ik de bekendste. Maar mocht je toch eens de stad uit willen, rij je vanuit de wijk ook zo de A27 op of rij je via de ring binnen vijf minuten op de A2. Daarnaast sta je vanaf station Overvecht zo op Utrecht Centraal en kun je overal naartoe.Overvecht, 5 x Waarom je in Overvecht wil wonen, Makelaar in Utrecht
Foto: Robert van Rooijen

3. Verrassende horeca

Overvecht is niet alleen groen, maar Overvecht heeft ook verrassende horeca.In tuincentrum Steck, waar ze heel veel toffe planten hebben, vind je tuincafé Noordertuin, waar je zowel binnen als buiten een leuk plekje kunt uitzoeken. Ze serveren hier lokale producten. Verder zal in 2022 de Watertoren opnieuw worden ingericht met woningen, een kantoorruimte en maatschappelijke functies. Naast de Watertoren zal een horecapaviljoen worden gerealiseerd waar je heen kunt voor een hapje en een drankje. Ook bierbrouwerij Oproer zal zich vestigen in Overvecht na de verwoesting door rookschade van het huidige pand. In het Oproer Biercafé 2.0 kun je eten, drinken, vergaderen of feest vieren. Bovendien zal er een podium beschikbaar worden gesteld voor evenementen vanuit lokale initiatieven.

Overvecht, 5 x Waarom je in Overvecht wil wonen, Makelaar in Utrecht

Foto: Robert van Rooijen

4. Ontwikkelingen

In Overvecht zitten ze niet stil. Er wordt volop herontwikkeld. In het gebied rondom Winkelcentrum Overvecht worden tussen de 1.500 tot 2.500 woningen gebouwd en het gebied wordt groener gemaakt . Zo worden er nieuwe woningen gebouwd op de Ivoordreef zo’n ca. 310 woningen. Van sociale huurwoningen tot koopwoningen. Ook op de Vader Rijndreef komen nog eens 180 woningen. De laatste jaren bouwen woningcorporaties veel flats in Overvecht om tot moderne en luxe appartementencomplexen. Ook in de Watertoren komen er nieuwe huizen, komen er kantoren en komt er een horecapaviljoen.

Overvecht, 5 x Waarom je in Overvecht wil wonen, Makelaar in Utrecht

Ook het Rijk draagt bij aan de ontwikkeling van de wijk middels de Woningbouwimpuls. Maar liefst 13 miljoen euro is uitgetrokken voor het bouwen van meer woningen en het verbeteren van de leefomgeving. Hierdoor zullen de komende 10 jaar ook woningen voor middenhuur beschikbaar worden gesteld en zullen er meer mogelijkheden ontstaan voor het kopen van een huis in Overvecht.

5. Goedkopere woningen

De appartementen en woningen in Overvecht zijn over het algemeen ruim. Ook de opzet van de wijk is ruim opgezet. Er is voldoende ruimte en groen tussen de woningen. In Utrecht is de gemiddelde vierkante meterprijs voor een tussenwoning € 5.246,-. Voor een appartement kleiner dan 80 m2 is de gemiddelde vierkante meterprijs € 5.496,- en voor een appartement groter dan 80 m2 gemiddeld € 4.756,-. In Overvecht zijn tussenwoningen gemiddeld € 3.719,- per vierkante meter. Voor een appartement tot 80 m2 gemiddeld € 4.286,- per vierkante meter. En appartementen groter dan 80 m2 zijn gemiddelde € 3.415,- per vierkante meter. De prijzen liggen dus aanzienlijk lager dan appartementen in de rest van Utrecht. Met alle ontwikkelingen, verwachten wij dat de woningen in Overvecht steeds aantrekkelijker zullen worden.

Ben jij ook enthousiast geworden over Overvecht? Bekijk ons aanbod.