Van de levendige stad, naar een dorp en een huis met een grote tuin

Steeds vaker zit ik bij mensen aan tafel die willen verhuizen naar een plek met meer rust, groen en ruimte. Drenthe, Giethoorn, toch ook nog dichterbij Utrecht. Maar de wens is ruimte, rust en groen. In Utrecht en omstreken is dit vaak niet meer te vinden. Een vrijstaand huis is helemaal onbetaalbaar.  Maar met de overwaarde die ze kunnen realiseren met de verkoop van hun woning in Utrecht, kunnen ze toch een groot vrijstaand huis kopen ergens verder in het land. Dit zet veel Utrechters aan het denken. Dromen…. Dromen… Maar misschien is zo’n mooi groot vrijstaand huis binnenkort wel werkelijkheid.

Koeien achter het huis

Ik groeide op met koeien achter het huis…. veel idyllischer kun je het niet krijgen. Zoals papa tijdens de bezichtigingen van een eigen appartement 2 jaar geleden steeds zei: pfff, meer dan twee ton voor wat bij ons het washok is. Laatst was ik bij mensen in een oude woonboerderij in Limburg. Ongeveer 300 m2, veel grond, het voelt als enorme decadentie, maar als je dan kijkt naar de waarde van de woning, begin je je bijna af te vragen wat wij doen in onze kleine woningen midden in de stad. Het huis had allemaal weiland, groen en dieren om het huis. Een vriendinnetje woont in Giesbeek, daar kijk je als je de dijk overloopt uit op de haven en een mooie plas. Een mooi groot huis, van alle gemakken voorzien en allebei de auto’s op de eigen oprit. Mijn moeder werkt in Oosterbeek en heeft steeds meer kinderen op school die vanuit de grote stad komen. Mooie huizen, vrijstaand, groen, ruimte en rust. Maar geen supermarkt die open is tot 22.00 uur of op iedere hoek een kroeg of hip restaurant.

Wat betaal je buiten Utrecht voor een vrijstaand huis?

Zo koop je in het dorp waar ik ben opgegroeid een huis met een zwembad, dubbele garage, volledig gemoderniseerd van ca. 163 m2 en een perceel van ca. 1920 m2 voor € 535.000,–. Benieuwd? Krakkedel 14 in Doornenburg is echt een leuk huis. Het is ook een heerlijk dorp om te wonen en ik kan het weten! Overigens ook echt een leuke makelaar, mijn oude buurjongen. In Duiven op fietsafstand van die mooie plas in Giesbeek vind je een woning van 225 m2 woonoppervlak en een perceel van 500 m2 voor maar € 399.000,–. Bij deze makelaar liep ik stage en ken de markt daar dus ook redelijk goed.  Zo krijg je in het chique Oosterbeek een woning voor 323 m2 met een perceel van 691 m2 wat het karakter heeft van een stadswoning heeft, maar wel de rust en de ruimte heef.

Wie gingen je voor?

Afgelopen jaar verhuisde er 13 mensen naar Oosterbeek vanuit Utrecht, 157 mensen naar Baarn, 43 naar Groenekan, 24 naar Vught, 7 naar Sneek en heel veel andere mensen verlieten Utrecht voor ruimte, rust en groen.

Wat is jouw voordeel?

Op dit moment is de huizenmarkt nog steeds booming in Utrecht. Maar wanneer gaat dat veranderen. Dat weet niemand. Het kan heel slim zijn om op dit moment jouw/jullie huidige woning te verkopen. De overwaarde kun je meenemen. De rente is nog steeds laag. Zo kan het zelfs zijn dat je voor de stadswoning in Utrecht meer betaalt, dan straks in het grote huis vrijstaande huis buiten de stad. Ben jij benieuwd wat de waarde is van jouw huis? Ik kom graag geheel vrijblijvend bij jouw langs om de waarde en de mogelijke verkoopstrategie te bespreken. Bel of mail mij en ik kom bij je langs, dit kan ook aan het einde van de dag of in het weekend. Mocht je een goede makelaar in Arnhem of in Lingewaard zoeken? Ook daar kan ik je aan helpen!