Amsterdamsestraatweg, &meer: hip, vintage, origineel! Waar? De Amsterdamsestraatweg natuurlijk!, Makelaar in Utrecht

&meer: hip, vintage, origineel! Waar? De Amsterdamsestraatweg natuurlijk!

Amsterdamsestraatweg: zelf kom ik vanuit een klein boeren dorp tussen Arnhem & Nijmegen. Niet alleen ik ben vanuit Doornenburg in Utrecht gaan wonen en van Utrecht gaan houden. Een dorpsgenoot waarmee ik op de basisschool heb gezeten werd verliefd op de Domstad en op Serin Gokhan. Zo ben ik de ondernemingsplannen van Serin gaan volgen.

&Meer

Serin woont in een zijstraatje van de Amsterdamsestraatweg. Toen zij kwam wonen in de wijk waren er nog weinig leuke winkels. Serin is van mening dat je zelf actie moet ondernemen als je iets wil veranderen. In de winkel &meer hangt alles wat ze zelf zou willen hebben of al heeft. Er hangen veel bijzondere en handgemaakte spullen. Het idee ontstond toen ze zelf op zoek naar een bordenhanger was en dit niet kon vinden. Na een zoektocht op internet vond ze een oude man in Denemarken die ze met de hand maakt. De eerste bestelling was ze zo kwijt. Daarnaast maakt ze de borden zelf. Zo struint ze rommelmarkten af en bewerkt ze de borden. Zo heb je echt unieke exemplaren. Toen ik in de winkel vroeg of ik ze de planken kon laten maken met de Domtoren erop knikte ze instemmend. Hoe leuk is dat?

Bordenwinkel

&meer, zoals de naam het al zegt is niet alleen een bordenwinkel. Het is een interieurwinkel met unieke stukken. Er zijn vintage stukken, stoere meubels, kinderspullen, maar ook hele gave borrelplanken. Ik heb er een heel aantal besteld, je kunt ze helemaal personaliseren. Op deze manier krijgen mijn kopers en verkopers een uniek cadeau. Hoe leuk is dat?

Amsterdamsestraatweg, &meer: hip, vintage, origineel! Waar? De Amsterdamsestraatweg natuurlijk!, Makelaar in Utrecht

Amsterdamsestraatweg: een dorp in de stad

Serin hoopt dat de Amsterdamsestraatweg een dorp in de stad wordt. Dat mensen niet de wijk uit gaan om een cadeautje te kopen, maar in de straat blijven. GYS, The Foodclub, Loaded, de familie Van Rijk zijn al hartstikke hip. Een winkel vol winkeltjes, de buurvrouw van &meer is ook zeker het bezoeken waard. De straat wordt steeds beter. Met het Napoleonoverleg proberen alle ‘Straatmakers’ samen na te denken over het verbeteren van de Amsterdamsestraatweg. Op dit moment controleert de gemeente op gevelreclame zonder vergunning om het aanzien van de straat te verbeteren. Serin zet zich actief in voor de Amsterdamsestraatweg. Samen maken we de straat steeds leuker.

Ontwikkelingen

Nieuwbouwproject Wisselspoor zal de wijk een extra impuls geven. Maar ook de ontwikkelingen aan de Cartesiusdriehoek zullen bijdragen aan de wijk. Daarnaast worden er verschillende pleintjes gerealiseerd.

Amsterdamsestraatweg, &meer: hip, vintage, origineel! Waar? De Amsterdamsestraatweg natuurlijk!, Makelaar in Utrecht

Verkopen of kopen?

Zoek jij een leuk cadeautje of  woonaccessoires in huis? Ga dan kijken bij Serin van &Meer. Wil jij jouw huis in de wijk verkopen of zoek je een huis rondom de Amsterdamsestraatweg? Neem dan contact met ons op.