Waarom je nu een huis in de Daalsebuurt moet kopen

, Daalsebuurt Utrecht Huis kopen, Makelaar in Utrecht

Buiten het feit dat de wijk volop in ontwikkeling is en dus een goede investering is er nu ook al van alles te doen! Lees snel verder en aan het einde van het artikel leggen we uit waarom het een goede investering is.

, Daalsebuurt Utrecht Huis kopen, Makelaar in Utrecht

Waarom je nu een huis in de Daalsebuurt moet kopen

De Daalsebuurt, dat klinkt niet heel bekend.

De Bloemenbuurt, klinkt misschien al bekender. De Daalsebuurt ligt achter de Amsterdamsestraatweg. De Daalsebuurt is gebouwd als uitbreiding van de stad Utrecht. Dit was een van de eerste uitbreidingen buiten de stadsmuren. Hier werd veel gebouwd door private partijen. Met name het personeel van de spoorwegen en het slachthuis kwamen hier wonen. De Amsterdamsestraatweg was een van de belangrijkste routes naar Amsterdam.

Beroemd of berucht?

Een lange tijd was de Amsterdamsestraatweg eerder berucht dan beroemd. Geldwisselkantoren, gokhallen, sekswinkels, louche massagesalons,  smart shops, coffeeshops en kappers waren de ondernemers die lange tijd het straatbeeld domineerden. Maar dat is aan het veranderen. Concept stores, speciaalzaken en leuke restaurants duiken op. Het is de langste straat van Utrecht en 5 kilometer lang. De wijk is volop in ontwikkeling. Er verandert veel op dit moment. Nieuwbouwproject Wisselspoor, herinrichting van de Amsterdamsestraatweg, ontwikkeling van de Cartesiusdriehoek. De Daalsebuurt wordt the place to be.

Buiten het feit dat de wijk volop in ontwikkeling is en dus een goede investering is er nu ook al van alles te doen! Lees snel verder en aan het einde van het artikel leggen we uit waarom het een goede investering is.

Beauty

Waarom je nu een huis in de Daalsebuurt moet kopen

Je kunt aan de Amsterdamsestraatweg een beautyrondje doen.

INDEBUURT gaf zelfs een paar tips. Je haar laten doen, wenkbrauwen epileren, wimpers verven, nagels bij laten werken, naar een massagesalon (ook nette salons), extensions laten zetten, naar de schoonheidsspecialiste, je okselhaar laten laseren. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er terecht. Mijn persoonlijke favoriet is Jasmina, super snel met een touwtje epileert ze je wenkbrauwen, ze verft ze in een paar minuten en dan kun je plaatsnemen in de kappersstoel. Een heerlijke massage, goed geknipt en geföhnd. En als het regent kun je nog gewoon een paraplu lenen om naar huis te lopen. Waar ik nog gelukkiger van werd, DE PRIJS. Waar ik in de binnenstad en Utrecht Oost altijd € 46,- kwijt was om naar de kapper te gaan, was ik nu ongeveer voor dezelfde prijs klaar voor mijn haar wassen, knippen, föhnen, wenkbrauwen epileren en verven. Ook naar de zonnenbank kan gewoon aan de Amsterdamsestraatweg.

Boodschappenrondje

Toen wij onze housewarming gaven waren mensen onder de indruk van de maaltijd die wij op tafel hadden getoverd. Het geheim zat hem in de ingrediënten van de Amsterdamsestraatweg. We maakten Pokebowls met de ingrediënten van de Amazing Oriental. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze verkopen het daar. Maar er zit niet alleen een toko. Ook een Russische winkel, Griekse delicatessenwinkel, Eko Plaza, Aldi, Albert Heijn en de plus zijn vertegenwoordigd. Bij de Tanger markt vind je allerlei Marrokaanse delicatessen. Ook hier maakte INDEBUURT een lijstje. Slagerij van Es, Poulier van Leeuwen en een banketbakkerij zijn ook aan de Amsterdamsestraatweg te vinden. Waar ik zelf ook graag kom is Familie van Rijk. Hier heb je speciaalbiertjes, Amsterdamsestraatweg servies, lekkere wijn, Karamel zeezout pasta, de lekkerste pindakaas (ook van pistachenoten), worstjes met Gin Tonic, GT zonder alcohol, kaasjes. Iedere keer ga ik toch met meer naar huis dan ik van plan was. Ook de lekkerste baklava kun je aan de Amsterdamsestraatweg halen.

, Daalsebuurt Utrecht Huis kopen, Makelaar in Utrecht
, Daalsebuurt Utrecht Huis kopen, Makelaar in Utrecht

Winkels

, Daalsebuurt Utrecht Huis kopen, Makelaar in Utrecht
, Daalsebuurt Utrecht Huis kopen, Makelaar in Utrecht

Waarom je nu een huis in de Daalsebuurt moet kopen

Je kunt aan de Amsterdamsestraatweg een beautyrondje doen.

In de Daalsebuurt kun je ook voor cadeautjes terecht. De schattigste babyspulletjes heb je bij je verwacht het niet Francis. Ook bij winkel vol winkeltjes hebben ze schattige babyspulletjes en de leukste cadeautjes voor jezelf en voor een ander. Daarnaast zit &Meer een winkel met vintage spullen, maar ook design spullen voor in huis. Bij Frumel vind je parels voor in je nieuwe huis. Je kunt naar de Action voor allerhande hebben dingen. Bij Decori hebben ze spullen voor in huis. Er zijn voldoende bloemenwinkels & dierenwinkels. Miranda XL & Davy’s sexshop zijn ook nog vertegenwoordigd.

Hapje & drankje

Wij gaan zelf vaak naar Jeroen & Carlijn van The Food Club. Alles is hier glutenvrij. Maar ze zijn bovenal heel gastvrij. Lunchen kan ook bij Brandstof, Familie van Rijk, Bagels and Beans & GYS. Uiteraard loop je ook zo naar Roost aan de Singel. Bij GYS, Satriales, Roost aan de Singel & The Foodclub kun je ook ‘s avonds terecht. Uiteraard kun je ook eten bij restaurant Juliana aan het Julianapark. Voor een snelle hap gaan wij ook graag naar Veldkamp. Heerlijke frietjes en een sateschotel. Maar ook kun je hier heerlijke afhaalzaakjes vinden van roti, burgers, pizza, sushi, Mexicaans, Turkse & Marrokaanse specialiteiten tot aan een rijsttafel aan de Amsterdamsestraatweg vind je alles. Ook kun je de lekkerste glutenvrije taartjes kopen bij Rose&Vanilla. Biertjes drinken? Dat kan bij Oproer of brouwerij de Leckere. Zin om te pingpongen? Dat kan bij The Ping Pong Club.

Groen

Waarom je nu een huis in de Daalsebuurt moet kopen

Het Julianapark is fantastisch mooi.

Een grote vijver, wandelpaden, een kinderboerderij en een jeu de boules baan. Voor velen is het Julianapark nog niet zo bekend. Maar het park is ontzettend mooi. Er zijn af en toe festivals en het park is na 22.00 uur afgesloten. Ook zijn er diverse leuke speeltuinen en bankjes.

, Daalsebuurt Utrecht Huis kopen, Makelaar in Utrecht

Wat maakt de Daalsebuurt zo aantrekkelijk om te wonen en nu een huis te kopen?

, Daalsebuurt Utrecht Huis kopen, Makelaar in Utrecht

Er wordt meer dan 8 miljoen uitgetrokken voor de herontwikkeling van de Amsterdamsestraatweg. Er is een heuse DENKTANK opgericht om te kijken waar er behoefte aan is. Er is een vastgoedregisseur aangenomen om de leegstand te beperken, leuke ondernemers naar de straat te trekken, de WOM koopt panden op om om te bouwen naar woningen en te kunnen bepalen wie de huurders worden van de commerciële ruimtes. Ze hebben voor de woningen in de splitsingsakte opgenomen dat het niet geschikt is voor de verhuur.

, Daalsebuurt Utrecht Huis kopen, Makelaar in Utrecht

Waarom je nu een huis in de Daalsebuurt moet kopen

De gemeente steekt veel geld in de herontwikkeling van de Amsterdamsestraatweg.

Er wordt meer dan 8 miljoen uitgetrokken voor de herontwikkeling van de Amsterdamsestraatweg. Er is een heuse DENKTANK opgericht om te kijken waar er behoefte aan is. Er is een vastgoedregisseur aangenomen om de leegstand te beperken, leuke ondernemers naar de straat te trekken, de WOM koopt panden op om om te bouwen naar woningen en te kunnen bepalen wie de huurders worden van de commerciële ruimtes. Ze hebben voor de woningen in de splitsingsakte opgenomen dat het niet geschikt is voor de verhuur. Alles om de Amsterdamsestraatweg de allure terug te geven van vroeger. De Daalsebuurt wordt weer een hele fijne woonbuurt.

Wisselspoor

Wisselspoor: een stoer stukkie Utrecht. Hier worden de overblijfselen van de industrie van de spoorwegen bewaard. De nieuwe wijk voor ontwerpen, ondernemen en wonen. Je krijgt zelf de vrijheid om te bepalen hoe jouw huis er van binnen uit gaat zien. De eerste fase van Wisselspoor is in verkoop. De prijzen van de kleinste appartementen starten op € 210.000,–  en de grootste hebben een v.o.n. prijs van € 560.000,–. De stadswoningen starten met prijzen vanaf € 475.000,– tot € 865.000,–. Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Het wordt het verlengde van de binnenstad. Een heel hip, stoer stukkie Utrecht waar iedereen wil wonen.

Cartesiusdriehoek

De Cartesiusdriehoek. Niet bij iedereen even bekend. Toch is het een van de grootste en laatste herontwikkelingslocaties van het Centrum van Utrecht. Op ca. 1 km van de oude binnenstad van Utrecht en om de hoek bij Leidsche Rijn Centrum. De verbinding tussen de twee centra. Het is een unieke locatie van cultuurhistorische waarde wat zich met name uit in de herontwikkelingsopgave van het gemeentelijk monument CAB-gebouw. De toekomstige gebiedsontwikkeling voorziet in 2.200 tot 2.600 woningen en circa 25.000m2 BVO aan voorzieningen met o.a. school, hotel, horeca en een commercieel programma. Ook is hier ruimte voor groen. Het Cartesiuspark zal hier in de vraag naar groen voorzien.

Dit alles met hoge ambities op het gebied van mobiliteit en gezonde verstedelijking: Het gaat de meest OV en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden, met een eigen treinstation: Utrecht Zuilen. Deze en andere ambities liggen vast in een door de gemeente gedragen koersdocument. Deze is  tot stand gekomen door middel van een zorgvuldig proces, samen met stakeholders van het gebied, waaronder huurders en omwonenden.  

Ontwikkeling bevolking

In 2030 heeft dit deel van Utrecht er minstens 10.000 inwoners bij. Dit houdt in dat er meer voorzieningen komen. In het laatste onderzoek van DISCVISION is mooi te zien hoe de inwoners van de wijk veranderen. Er komen steeds meer jonge, succesvolle mensen wonen. Gelukkig wonen er ook nog echte Utrechters, zijn er nog sociale huurwoningen en is er een mooie afwisseling met studenten.

Slim om hier een huis te kopen?

Buiten het feit dat het een leuke buurt is om te wonen is het ook een goede investering. Door de duurdere (nieuwbouw)woningen in de wijk & de investeringen in de Amsterdamsestraatweg zullen de prijzen in deze wijk alleen maar stijgen. Waar iedereen eerst in Utrecht Oost wilden wonen, zal de Daalsebuurt straks steeds meer populariteit winnen. Mocht er een crisis aankomen, dat overleeft deze wijk. Door alle ontwikkelingen zullen de prijzen in deze wijk nog wel even doorstijgen. Slaap je toch lekkerder bij dat idee.

Wil jij in deze wijk wonen of jouw huis verkopen? Neem dan contact met ons op. Er komen leuke woningen aan en wij hebben leuke zoekers.

 

Meer informatie ontvangen?