Feng Shui, Hoe Feng shui zorgt voor positieve energie in huis, Makelaar in Utrecht

Hoe Feng shui zorgt voor positieve energie in huis

Feng shui, ik hoor je denken wat is dat nou weer en waarom schrijft ze over zo iets zweverigs een blog? Positive energie in je huis? Dit gaat mij te ver…. De meeste van jullie weten dat ik zenuwpijn heb. Soms ben ik zo hopeloos dat ik echt letterlijk alles aanpak om mij beter te voelen. Zo kom ik op websites als Holistik, luister ik de Ayurveda podcast, ga naar acupunctuur en lees dus veel. Acupunctuur doe ik altijd bij de aller liefste Chinese vriendinnen van Luzi Massage of ik ga naar Dong acupunctuur. Zo kwam ik meer en meer in aanraking met hun overtuigingen. De Chinese geneeskunde helpt mij deels. Soms vind ik dingen wat ver gezocht en geloof ik er niet in. Stiekem werkt het soms toch. Wat is er dan leuker om als makelaar te luisteren naar de inrichtingstips van mijn Chinese vriendinnen?

Wat is Feng shui? En hoe kan het bijdragen aan een fijn thuis of een beter verkoopbaar huis?

Feng shui is een Chinese filosofie die zich richt op de harmonieuze inrichting van ruimtes. Het is een manier om positieve energie, ofwel chi, te stimuleren en negatieve energie te verminderen. Een goede feng shui inrichting kan bijdragen aan een gevoel van rust en harmonie in huis. In deze blog geef ik een aantal feng shui tips voor de inrichting van een woning.

Houd de energie in beweging, zorg voor een goede flow

Een belangrijk principe van feng shui is dat de energie in een ruimte moet kunnen stromen. Zorg er daarom voor dat de meubels in de ruimte op een logische manier zijn geplaatst en dat er voldoende ruimte is om te bewegen. Plaats meubels bijvoorbeeld niet voor deuren of ramen en creëer geen blokkades.

Creëer een balans in de vijf elementen

In de feng shui worden vijf elementen onderscheiden: hout, vuur, aarde, metaal en water. Het is belangrijk om deze elementen in balans te brengen in de inrichting van de woning. Hout staat bijvoorbeeld voor groei en gezondheid, vuur voor passie en liefde, aarde voor stabiliteit en metaal voor helderheid en precisie. Feng Shui is gericht op het creëren van een balans tussen de natuurlijke elementen. Zorg dus voor voldoende natuurlijke elementen in de woning, zoals planten, bloemen, stenen en hout. Dit brengt een goede energie in de woning.

Maak gebruik van kleuren

Kleuren hebben een grote invloed op de sfeer in een ruimte. In de feng shui worden kleuren gekoppeld aan de vijf elementen.

  • Rood dit is de kleur van vuur en wordt in Feng Shui geassocieerd met passie, energie en warmte. Rood kan helpen om de energie in een ruimte te verhogen. Het is wel belangrijk om niet te veel rood te gebruiken, omdat het dan te overheersend kan worden.
  • Blauw is de kleur van water en wordt in Feng Shui geassocieerd met kalmte, rust en ontspanning. Blauw kan helpen om de energie in een ruimte te verlagen en is daarom geschikt voor slaapkamers en andere rustige ruimtes.
  • Groen is de kleur van de natuur en wordt in Feng Shui geassocieerd met groei, harmonie en balans. Groen kan helpen om de energie in een ruimte te balanceren en is daarom geschikt voor veel verschillende ruimtes in huis.
  • Geel is de kleur van de zon en wordt in Feng Shui geassocieerd met vrolijkheid, optimisme en creativiteit. Geel kan helpen om de energie in een ruimte te verhogen, maar het is belangrijk om niet te veel geel te gebruiken, omdat het dan te druk kan worden.
  • Paars is de kleur van spiritualiteit en wordt in Feng Shui geassocieerd met intuïtie, mysterie en wijsheid. Paars kan helpen om de energie in een ruimte te verhogen en is daarom geschikt voor meditatieruimtes en andere rustige ruimtes.
  • Wit staat in Feng Shui voor zuiverheid, helderheid en frisheid. Wit kan helpen om een ruimte te verhelderen en te verfrissen, maar het is belangrijk om niet te veel wit te gebruiken, omdat het dan te steriel kan worden.
  • Zwart staat in Feng Shui voor kracht, rijkdom en elegantie. Zwart kan helpen om de energie in een ruimte te verhogen, maar het is belangrijk om niet te veel zwart te gebruiken, omdat het dan te zwaar kan worden. Zwart kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met goud of zilver om een luxueuze uitstraling te creëren.

Het is belangrijk om te beseffen dat kleuren in Feng Shui niet alleen op zichzelf staan, maar ook in combinatie met andere factoren zoals lichtinval en de indeling van de ruimte worden bekeken.

Zorg voor voldoende licht

Licht is essentieel voor een goede feng shui. Zorg voor voldoende natuurlijk licht en verlicht de ruimte op een manier die past bij de gewenste sfeer. Vermijd scherpe contrasten tussen licht en donker. Wissel sfeerverlichting, kaarsen en natuurlijk licht af.

Richt de slaapkamer op de juiste manier in

In de slaapkamer breng je veel tijd door. Het is daarom belangrijk om deze ruimte goed in te richten volgens de feng shui. Zorg voor een goed bed en een goede matras. Natuurlijke materialen zijn belangrijk voor de slaapkamer. Zo maak je een fijn en veilig nest. Dit bereik je door: zachte, natuurlijke materialen zoals wol, zijde, katoen, linnen, vlas, cocos, sisal en hout. Plaats het bed niet direct onder een raam en zet het hoofdeinde tegen een solide muur. Vermijd spiegels in de slaapkamer, deze kunnen voor onrust zorgen.

Gebruik planten en natuurlijke materialen

Planten en natuurlijke materialen dragen bij aan een positieve feng shui. Planten zorgen voor zuurstof en brengen de natuur naar binnen. Natuurlijke materialen zoals hout en steen geven een gevoel van rust en stabiliteit.

Vermijd rommel en chaos

Een opgeruimde en georganiseerde woning draagt bij aan een goede feng shui. Vermijd rommel en chaos, en zorg voor voldoende opbergruimte. Op die manier kan de energie vrij stromen en ontstaat er een gevoel van rust en harmonie.

Verwijder en verplaats 9 elementen en laat de levensenergie stromen

Binnen Feng Shui is het getal 9 het meest gunstige getal. Dit getal staat voor oneindigheid, rijkdom en symboliseert de volheid van hemel en aarde. Het getal 9 verander nooit. In een kleine ruimte creëer je direct meer ruimte door 9 objecten te verwijderen en weg te geven. Denk aan kleine spullen zoals vaasjes, kleding, doosjes, lijstjes en andere decoratie of beautyspullen. Door deze 9 items te verwijderen geef je een seintje aan het universum dat er ruimte ontstaan is voor Chi. De levensenergie kan vrijuit door jouw woning stromen. Nog meer energie door jouw woning. Kies dan nog een keer 9 items en verplaats ze in de woning. De stagnerende energie komt in beweging en het voelt alsof er ruimte ontstaat in huis.

Gebruik van spiegels

Spiegels hebben een bijzondere functie in Feng Shui. Ze kunnen de energie in een ruimte versterken of juist afzwakken. Zorg er dus voor dat spiegels op een strategische plek hangen, bijvoorbeeld om licht te reflecteren of om een mooi uitzicht te benadrukken. Spiegels verdubbelen alles wat je ziet. Het is slim om een spiegel te plaatsen tegenover mooi uitzicht of een mooi object.  Gebruik geen spiegel in een rommelige ruimte. Dan verdubbel je de chaos.

Door deze feng shui tips toe te passen in de inrichting van een woning, kan er een harmonieuze en positieve sfeer ontstaan. Het klinkt misschien een beetje gek en zweverig. Maar soms kom je in een woning en dan weet je gewoon dat mensen gaan scheiden of elkaar in ieder geval echt niet meer leuk vinden.

Styling

Door deze feng shui tips toe te passen in de inrichting van een woning, kan er een harmonieuze en positieve sfeer ontstaan. Het klinkt misschien een beetje gek en zweverig. Maar soms kom je in een woning en dan weet je gewoon dat mensen gaan scheiden of elkaar in ieder geval echt niet meer leuk vinden. Je voelt je direct niet thuis in een huis. Of je voelt juist zonder naar de spullen te kijken dat het een druk huishouden is. Soms kom je binnen en voel je positieve energie, soms kom je binnen en denk je oké ik draai mij direct weer om. Misschien zelfs als het huis aan al je wensen voldoet. Energie en sfeer is belangrijk in een huis.

Nou zijn wij best recht door zee, analytisch en rationeel. Toch geloven wij enorm in styling en sfeer in een woning. Een opgeruimd huis, een goede routing, lekkere geur en de juiste items in huis zorgen ervoor dat een huis fijn aanvoelt. Mensen kunnen zich thuisvoelen in zo’n huis. We draaien een muziekje, zorgen dat het lekker ruikt, verplaatsen spullen en zorgen dat de routing van het huis klopt. We geven je de beste tips mee. Alles om mensen zich thuis te laten voelen in jouw huis. Ze moeten zich zelf er zien wonen. Want thuis zijn, is thuis voelen.

Nou zijn wij geen Feng Shui experts. Maar we zijn wel verkoopexperts. Wil jij jouw huis verkopen? We komen graag bij je langs voor een goed gesprek en de beste adviezen.