Lunetten Utrecht, Lunetten saai? Wel nee!, Makelaar in Utrecht

Lunetten saai? Wel nee!

Lunetten, dat is ver toch? En burgerlijk? Ik hoor het veel starters zeggen. Nee, Lunetten vind ik echt te ver hoor. Zuilen en Hoograven is prima. Rivierenwijk ook…. Jongens zijn jullie weleens vanuit Lunetten naar de stad gefietst? Nee hè, dacht ik al. Het valt namelijk reuze mee! Met ca. 10 minuten sta je op het Ledig Erf. Werk je in het ziekenhuis of op de Uithof, dan is het helemaal een top locatie. Lunetten is echt het overwegen waard. Ik vertel je ook graag waarom.

Corona….

Dit woord kan ik echt niet meer horen. Grappig ook, ik wilde net een hotel boeken. Het hotel had de naam corona en boekte het dus bij voorbaat niet. We zoeken massaal naar vertier. Willen weekendjes weg, fietsen, rondjes lopen… We zoeken allerlei leuke dingen om ons te vermaken. Ken je de thuiswerkdepressie? Ik had er nog niet van gehoord, maar een vriendinnetje vertelde laatst dat ze er last van had. Een extra werkkamer stond dus ook hoog op haar verlanglijstje, zodat ze na haar werk vrij was in huis. We zijn meer ‘ommetjes’ gaan lopen. De vraag of er ruimte is voor een racefiets krijgen wij als makelaar vaker dan ooit. Rondjes langs leuke horecazaken zijn meer in trek dan ooit. Maar vooral genieten van het groen om ons heen. Lunetten heeft een iets lagere vierkante meterprijs dan gemiddeld. Hierdoor is het in Lunetten vaak wel mogelijk om een extra kamer te bemachtigen. Daarnaast is de wijk bijzonder groen. Hierdoor kijk je eigenlijk altijd uit op het groen. Je hebt hier 4 hele mooie forten en je bent heel erg dicht bij Amelisweerd & Rhijnauwen. Ken je Down Under? Ook hier ben je binnen enkele minuten met de fiets. Je bent vanuit Lunetten zo in de stad, maar ook zo in het groen. In coronatijd zijn we echt gaan beseffen dat we ons vertier ook uit al het moois wat de natuur te bieden heeft moeten halen en onze eigen woning.

Lunetten Utrecht, Lunetten saai? Wel nee!, Makelaar in Utrecht

 

Lunetten is een wijk vol ambitie

Lunetten is een wijk met ambitie. De wijk is inmiddels 43 jaar oud. Bij de bouw was Lunetten al een hele vooruitstrevende wijk. De menselijke maat & kleinschaligheid was bij de realisatie van het project van belang. In stedenbouwkundige termen noemen ze Lunetten ook wel de ‘bloemkoolwijk” Dit omdat het allemaal klein schalige buurtjes zijn. De sociale cohesie is hierbij heel erg belangrijk. Er zijn veel woonerven & er is veel groen. Het is een betrokken wijk. Verschillende werkgroepen uit de wijk hebben samen een Roadmap & Cartoon gemaakt om weer te geven zijn wat de plannen zijn voor de meest duurzame wijk van Utrecht.

Lunetten Utrecht, Lunetten saai? Wel nee!, Makelaar in Utrecht Lunetten Utrecht, Lunetten saai? Wel nee!, Makelaar in Utrecht

 

Waarom is Lunetten zo aantrekkelijk?

Utrecht is soms best heel stenig. We zoeken steeds meer groen. Maar als je jong bent, wil je natuurlijk ook zo dicht mogelijk bij de levendigheid wonen. In Lunetten kun je en super goren wonen en heel dicht bij het centrum van Utrecht. Het groen van het Beatrixpark en Park de Koppel in Lunetten maakt dat bewoners er graag wonen en trots zijn op hun wijk. De ambitie is daarom om de parken en het groen te behouden en te versterken. Lunetten wil een goede balans tussen rust en levendigheid in de wijk.  Mensen die in Lunetten wonen blijven gemiddeld langer wonen in hun woning dan inwoners van andere wijken. Dat zegt natuurlijk al genoeg. Het enige waar de mensen in de wijk voorheen nog weleens over klaagde waren de voorzieningen zoals leuke horeca. Maar met de komst van Op Zuid en de ontwikkelingen bij Rotsoord is dat helemaal goed gemaakt. Eerder noemde wij ook al Down Under. Een goede strandtent op 5 minuten fietsen vanaf jouw woonhuis of een goede tent met terras aan het water? Wat wil je nog meer.

Lunetten Utrecht, Lunetten saai? Wel nee!, Makelaar in Utrecht

Lunetten saai? Nee! Je woont er heerlijk

Massal in de rij als starter voor een klein appartement, omdat je niet als saai bestempelt wil worden? Ik zou kiezen voor Lunetten, Lunetten heeft alles en je koopt toch net wat meer ruimte. De appartementen en woningen hebben vaak ook nog een goede grote berging, het is goed bereikbaar. Je bent zo in het groen. Dus met je racefiets kun je in je lunchpauze een mooi rondje maken. Er zijn genoeg plekken om aan het water te genieten van je vrije tijd en je bent zo in de stad. Dus voeg Lunetten maar snel toe aan jouw zoekprofiel! En vindt als starter jouw droomwoning in deze wijk!