startende ondernemer, Als startende ondernemer kun je dan een hypotheek krijgen?, Makelaar in Utrecht

Als startende ondernemer kun je dan een hypotheek krijgen?

Hypotheek voor startende ondernemer

De arbeidsmarkt is aan het veranderen. Waar mensen vroeger bijna hun hele leven voor dezelfde baas werkte zijn mensen nu veel flexibeler. Men werkt nu vaak op zzp basis of als freelancer naast hun deeltijdbaan. Er zijn ongeveer 1 miljoen zzp’ers in Nederland. Vaak wordt er gedacht dat je als startende ondernemer voorlopig geen hypotheek kunt afsluiten. Immers is niet iedere zzp’er is al drie jaar bezig. Als startende zzp’er kun je nog geen cijfers aanleveren van de afgelopen drie jaar. Maar ook dan is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Hoe jij als startende ondernemer toch een hypotheek kunt afsluiten lees jij hier onder.

Inkomensverklaring

Bij startende ondernemers wordt er door de hypotheekvertrekker om een onafhankelijk vastgesteld toetsinkomen gevraagd.Dit toetsinkomen blijkt uit een inkomensverklaring.  Deze verklaring kun je via jouw hypotheekverstrekker aanvragen bij drie partijen. Hiervoor hebben ze informatie nodig: je stuurt een ingevuld opdrachtformulier en een aantal andere documenten in, zoals een jaaroverzicht en belastingaangiftes. De aanvraag kost ongeveer € 250,- inclusief btw.
Met deze inkomensverklaring kun jij als startende zzp’er een hypotheek aanvragen.

Toekomstplannen en dromen

Toch is het ook verstandig om als zelfstandig ondernemer goed na te gaan wat jouw toekomstplannen en dromen zijn voor jouw bedrijf. Wil jij flink gaan investeren, wil je het rustiger aan gaan doen of verwacht je een constant inkomen? Denk hier goed over voordat je een hypotheek afsluit. Maar kijk ook naar bijvoorbeeld een kantoorruimte of werkplaats aan huis. Bespreek vast wat de fiscale gevolgen (voordelen of nadelen) zijn van een werkruimte aan huis.

Wat moet je meenemen naar de financieel adviseur?

Voordat je naar de financieel adviseur gaat is het raadzaam om jouw verzekeringen te checken. Het helpt om verzekerd te zijn bij arbeidsongeschiktheid en overlijden. Daarnaast moet je jouw KVK-inschrijving, jaarcijfers, inkomensverklaring, prognose en pensioenoverzicht meenemen.

Benieuwd wat er mogelijk is? Neem contact op met een financieel adviseur. Ik werk zelf graag met Finagarant. Walter en Sonja staan altijd voor je klaar.

Ben jij op zoek naar een nieuw huis? Ik help je graag als aankoopmakelaar met zoeken naar een nieuw huis. Uiteraard als jouw huis verkocht moet worden kom ik langs voor een gratis waardebepaling.