Taxeren Utrecht

Taxeren Utrecht. Wat is de waarde van een huis? Wie bepaalt die waarde, hoe wordt die waarde bepaalt en waarom wordt die waarde bepaalt?

Marktwaarde

Een taxateur bepaalt de objectieve waarde. Marktwaarde: het geschatte bedrag wat iemand voor jouw object over heeft en waar jij het als vrijwillige verkoper voor wil verkopen. Dit zonder dwang.

Taxatiedoel

Een taxatierapport kan om verschillende redenen vereist of gewenst zijn. Er zijn diverse taxatiedoelen:

  • aankoop- of verkoopbeslissing;
  • financiering van onroerend goed;
  • fiscale doeleinden;
  • renteherziening;
  • interne doeleinden.

Wanneer er een hypothecaire geldlening nodig is van een financiële instelling zal er in de meeste gevallen gevraagd worden om een taxatierapport. Vaak wordt er dan ook nog om een gevalideerd taxatierapport gevraagd. Dit kan een NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) rapport zijn. Maar ook een rapport van de Taxateursunie. Deze rapporten zijn door de taxateur opgesteld. De waarde is onderbouwd en een derde partij controleert de waarde van het object. Taxeren Utrecht, een vak apart.

Taxatierapport

Tijdens de taxatie wordt er rekening gehouden met diverse zaken. In de eerste plaats wordt gekeken naar het woonoppervlak, de onderhoud staat & de duurzaamheid. De flexibiliteit en de ligging van het object is ook van belang. Tenslotte zijn de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan, de ontwikkelingen in de buurt, milieu aspecten, juridische aspecten ook van belang. De marktontwikkelingen zijn hierbij ook van belang.

Een taxatierapport is een verslag van het onroerend goed. In dit verslag staat ook de waardebepaling aan de hand referentieobjecten.

Renteherziening

In veel gevallen betaal je een renteopslag wanneer je een groot gedeelte van de woning hebt gefinancierd met een hypotheek. Maar met de huidige prijsstijgingen kan het heel goed zijn dat de hypotheek ten opzichte van de waarde een kleiner percentage vertegenwoordigt. Het kan dan heel zinvol zijn om een taxatierapport op te laten stellen. Hiermee kun je aantonen dat je in een lagere risicoklasse valt. Daarbij kun je een lagere rente overeenkomen. Dit kan flink schelen in je maandelijkse kosten.

Gezien de huidige lage rente kan het zelfs zijn dat het voordeliger is om een ander huis te kopen. Je maakt de overwaarde uit het huidige huis contant, je hebt een lage rente op je nieuwe hypotheek en kunt tegen lagere maandlasten in een soortgelijk huis wonen, of nog net een stap maken naar een groter huis tegen dezelfde maandlasten. Win-Win. Onze hypotheekadviseur kan jou hier optimaal bij adviseren.

De taxateur

Ik ben als taxateur bij het NRVT ingeschreven. Ik sta ingeschreven in de Kamer Wonen onder nummer RT 398766037. Als taxateur is het altijd zoeken naar de juiste referenties. Maar ook naar de mogelijkheden van een huis. Daarnaast is het belangrijk om de ontwikkelingen in de omgeving mee te nemen voor de juiste waarde. Taxeren Utrecht, een vak apart. De waardestijging gaat enorm snel. Daarnaast zijn er een tal ontwikkelingen.

Tarieven taxatie

De kosten voor een gevalideerd NWWI rapport bedragen:

  • Basistarief € 550,- inclusief BTW, kadasterkosten & NWWI afdracht (€46,-)
  • Appartement + € 50,- inclusief BTW
  • Erfpacht  + € 25,- inclusief BTW
  • Verbouwing + € 50,- inclusief BTW
  • Inmeten op locatie + € 25,- inclusief BTW

Totaal prijs indien er meerder opties van toepassing zijn is € 650,- inclusief BTW.

Voor een taxatie in verhuurde staat rekenen wij een tarief van € 750,- inclusief BTW.

Taxatierapport aanvragen