Inloggen
Uw zoekresultaten

Taxeren Utrecht

Taxeren Utrecht

Taxeren Utrecht. Wat is de waarde van een huis? Wie bepaalt die waarde, hoe wordt die waarde bepaalt en waarom wordt die waarde bepaalt?

Marktwaarde

Een taxateur bepaalt de objectieve waarde. Marktwaarde: het geschatte bedrag wat iemand voor jouw object over heeft en waar jij het als vrijwillige verkoper voor wil verkopen. Dit zonder dwang.

vrouwelijke makelaar utrecht

Taxatiedoel

Een taxatierapport kan om verschillende redenen vereist of gewenst zijn. Er zijn diverse taxatiedoelen:

  • aankoop- of verkoopbeslissing;
  • financiering van onroerend goed;
  • fiscale doeleinden;
  • renteherziening;
  • interne doeleinden.

Wanneer er een hypothecaire geldlening nodig is van een financiële instelling zal er in de meeste gevallen gevraagd worden om een taxatierapport. Vaak wordt er dan ook nog om een gevalideerd taxatierapport gevraagd. Dit kan een NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) rapport zijn. Maar ook een rapport van de Taxateursunie. Deze rapporten zijn door de taxateur opgesteld. De waarde is onderbouwd en een derde partij controleert de waarde van het object. Taxeren Utrecht, een vak apart.

Taxatierapport

Tijdens de taxatie wordt er rekening gehouden met diverse zaken. In de eerste plaats wordt gekeken naar het woonoppervlak, de onderhoud staat & de duurzaamheid. De flexibiliteit en de ligging van het object is ook van belang. Tenslotte zijn de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan, de ontwikkelingen in de buurt, milieu aspecten, juridische aspecten ook van belang. De marktontwikkelingen zijn hierbij ook van belang.

Een taxatierapport is een verslag van het onroerend goed. In dit verslag staat ook de waardebepaling aan de hand referentieobjecten.

Renteherziening

In veel gevallen betaal je een renteopslag wanneer je een groot gedeelte van de woning hebt gefinancierd met een hypotheek. Maar met de huidige prijsstijgingen kan het heel goed zijn dat de hypotheek ten opzichte van de waarde een kleiner percentage vertegenwoordigt. Het kan dan heel zinvol zijn om een taxatierapport op te laten stellen. Hiermee kun je aantonen dat je in een lagere risicoklasse valt. Daarbij kun je een lagere rente overeenkomen. Dit kan flink schelen in je maandelijkse kosten.

Gezien de huidige lage rente kan het zelfs zijn dat het voordeliger is om een ander huis te kopen. Je maakt de overwaarde uit het huidige huis contant, je hebt een lage rente op je nieuwe hypotheek en kunt tegen lagere maandlasten in een soortgelijk huis wonen, of nog net een stap maken naar een groter huis tegen dezelfde maandlasten. Win-Win. Onze hypotheekadviseur kan jou hier optimaal bij adviseren.

De taxateur

Ik ben als taxateur bij het NRVT ingeschreven. Ik sta ingeschreven in de Kamer Wonen onder nummer RT 398766037. Als taxateur is het altijd zoeken naar de juiste referenties. Maar ook naar de mogelijkheden van een huis. Daarnaast is het belangrijk om de ontwikkelingen in de omgeving mee te nemen voor de juiste waarde. Taxeren Utrecht, een vak apart. De waardestijging gaat enorm snel. Daarnaast zijn er een tal ontwikkelingen.

Taxatierapport aanvragen

Ik wil een taxatie aanvragen

Recente blogs taxeren Utrecht

startende ondernemer hypotheek

Als startende ondernemer kun je dan een hypo...

feb 19, 2019
Hypotheek voor startende ondernemer De arbeidsmarkt is aan het veranderen. Waar mensen vroeger bijna hun hele leven [meer]
Verder lezen
makelaar Utrecht

Van de levendige stad, naar een dorp en een ...

jan 21, 2019
Steeds vaker zit ik bij mensen aan tafel die willen verhuizen naar een plek met meer rust, groen en ruimte. Drenthe [meer]
Verder lezen
Frümel

Frümel, een gezellige huiskamer aan de Amste...

jan 03, 2019
Frümel Frümel maakt Utrecht een beetje thuis. De mensen van Frümel krijgen vaak te horen dat mensen zich fijn voele [meer]
Verder lezen
taxateur aankoopmakelaar

Oh wat een jaar! Op naar een succesvol 2019

jan 02, 2019
2018 Voor mij was 2018 een bijzonder jaar. Begin van het jaar was ik herstellende van een operatie, toen ik net wee [meer]
Verder lezen