huis naar thuis, Van huis naar thuis, Makelaar in Utrecht

Van huis naar thuis

In deze woningmarkt lukt het niet altijd meer om die sfeervolle jaren ’30 woning met glas in lood en paneeldeuren te bemachtigen of dat pand uit 1900 met die prachtige ornamenten plafonds. Het wordt misschien wel een jaren ’70 woning of een nieuwbouw woning. Ook super mooi en tof, maar sommigen onder ons vinden het toch lastiger om een woning dan warm en gezellig te maken. Soms heb je al met een paar simpele ingrepen een groot verschil. Zo kun je je huis persoonlijker maken en een geheel eigen karakter geven. Een huis maakt nog geen thuis. Hoe maak je van een huis een thuis? We geven je graag wat tips en tricks!

Bank  

De bank speelt een belangrijke rol in huis, het is de plek waar we ontspannen en samenkomen. Met een bank kun je je woonstijl accentueren, maar het zegt ook iets over de bewoners en hun karakter. Hou je van een overzichtelijk, opgeruimd en rustig interieur? Ga dan voor een strakke basic bank in een lichte kleur. Hou je van trendy en opvallend? Dan is de bank een waar pronkstuk in de woonkamer wanneer je kiest voor een velvet stoffering, aangevuld met veel kussens en een opvallend plaid. Bij een groot gezin of veel bezoek is een grote (hoek) bank aan te raden: een bank die naast mooi ook praktisch is en tegen een stootje kan. Levendige bewoners gaan voor een bank in kleur, een opvallend statement die gezelligheid uitstraalt. Veel woonaccessoires versterken dit effect. Ga je van een klein huis, naar een groot huis? Dan kun je zelfs stylen mixen en twee banken in een woonkamer plaatsen. Lastig kiezen? Laat je adviseren!

huis naar thuis, Van huis naar thuis, Makelaar in Utrecht

Foto’s

Persoonlijke foto’s maken een interieur eigen en uniek. Van afbeeldingen van dierbaren, bijzondere momenten tot vakantie herinneringen. Er zijn echter meer manieren om je favoriete foto’s te laten zien dan in een lijstje aan de wand of in een kast. Pas het qua uitstraling en kleur aan op je woonstijl en smaak. Creëer bijvoorbeeld een fotowand voor een extra opvallend effect. Print de afbeeldingen op stevig papier of karton en maak een moodboard van herinneringen of ga voor een strak en meer grafische art wall effect. 

huis naar thuis, Van huis naar thuis, Makelaar in Utrecht

Foto credit: vtwonen 

Slaapkamer

Niets zo persoonlijk als de slaapkamer. Het is echter vaak ook een opbergplek voor kleding, schoenen en de was. Zorg voor genoeg opbergruimte en laat alleen je mooiste kledingstukken in het zicht door ze aan een kledingrek of een mooie kledinghanger op te hangen. Schilder de muren in rustige en vriendelijke kleuren. Het gebruik van kleur of (structuur)behang geeft meer diepte en versterkt het gevoel van intimiteit en geborgenheid. Laat een aantal favoriete kleuren terug komen in accessoires en het beddengoed zodat er één geheel ontstaat. Beddengoed van een natuurlijk materiaal zoals linnen is niet alleen heel comfortabel, het geeft de slaapkamer ook een meer nonchalante en daardoor persoonlijkere uitstraling.

huis naar thuis, Van huis naar thuis, Makelaar in Utrecht

Foto credit: Yumeko

Stilleven

Styling speelt een belangrijke rol bij de uitstraling en persoonlijkheid van je interieur. Gebruik hiervoor niet alleen de standaard woonaccessoires uit de winkel. Creëer een stilleven van bijzondere vondsten, souvenirs en objecten. Vul dit aan met enkele vazen en kandelaars uit je favoriete woonwinkel. Door te spelen met verschillende hoogtes, materialen, structuren en ontstaat een uniek en spannend effect. De vensterbank, een bijzettafeltje, nisje of een dressoir lenen zich goed voor een persoonlijk stilleven.

huis naar thuis, Van huis naar thuis, Makelaar in Utrecht

Maatkast

Het gebruik van een maatkast is niet alleen heel praktisch, het geeft het een woning ook een geheel eigen gezicht en karakter. Je kunt alle ruimte en hoeken optimaal benutten, iets wat met standaard meubels en formaten meestal niet lukt. Denk hierbij naast opbergruimte ook aan bijvoorbeeld een geïntrigeerde werkplek of een roomdivider. Zorg dat het goed past bij de bouwstijl en totale uitstraling van de woning. Professioneel gemaakte inbouw- en maatkasten van hoogwaardig materiaal zijn ook nog waarde verhogend voor je huis!

huis naar thuis, Van huis naar thuis, Makelaar in Utrecht

Hulp bij het creëren van een thuis?

Het kleinste huisje, het meest sfeerloze huis of een huis waarbij de bewoners compleet verschillende smaken hebben, wij weten er een echt thuis van te maken. Nu we nog meer thuis zijn dan normaal is een fijn thuis heel erg belangrijk. Wij helpen jou daar graag bij.