Invloed Coronavirus woningmarkt, Invloed coronavirus op de woningmarkt, Makelaar in Utrecht

Invloed coronavirus op de woningmarkt

Het coronavirus, op dit moment zorgt het voor grote paniek. Maar wat gaat het coronavirus doen op de woningmarkt? Geen handen schudden meer bij de notaris. Vaak en goed je handen wassen. Zorgen voor een goede weerstand en na een bezichtigingsronde je huis goed ontsmetten. Neem je temperatuur op voordat je gaat bezichtigen.

Invloed coronavirus

Op dit moment hebben we ca. 31.000 zoekers in Utrecht. Nieuwbouw en bestaande bouw hebben in Utrecht een aanbod van ca. 1.000 woningen. De druk is dus enorm. Maar gaat deze druk afnemen door de verspreiding van het coronavirus? De aandelenmarkt is hard aan het zakken door het coronavirus. Er heerst grote angst voor de financiële gevolgen van het coronavirus. De uitbraak van die ziekte in Azië drukt mogelijk de vraag naar de brandstof. Saudi-Arabië liet weten de situatie scherp in de gaten te houden, maar nog weinig verschil te zien in de vraag naar olie. Het verlagen van de olieprijzen zorgt voor een enorme beweging op de markt.

Amerikaanse beurs

Ook het dalende vertrouwen in de economie was op de Amerikaanse beurs goed voelbaar. Hieronder een korte samenvatting van de beurs van maandag.

  • Op Wall Street kelderde de Dow Jones-index maandag met 7,8% na de scherpe daling van de olieprijs.
  • Kort na de opening werd de handel op Wall Street tijdelijk stilgelegd.
  • De Amerikaanse centrale bank stelt meer geld beschikbaar gesteld om de paniek op de financiële markten te beteugelen.
  • De financiële markten beleven een van de zwaarste verliesdagen sinds de val van de bank Lehman Brothers in 2008.
  • President Donald Trump vindt de lagere olieprijzen goed nieuws voor de consument.

Slim om nu aandelen op de beurs te kopen?

Is het slim om nu op de dip aandelen te kopen? Wellicht kun je cashen en straks het geld te steken in een nieuwe woning? Of geeft deze dip aan dat het kantelpunt nu inzicht is en er een giga recessie opkomst is?

  • De verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in landen buiten China zorgde de afgelopen weken voor paniek op financiële markten.
  • Vooral de ongekende snelheid waarmee beurzen daalden is opvallend.
  • Een mogelijke bodem op de beurs zal waarschijnlijk vrij dicht samenvallen met de piek in de wereldwijde besmettingen.
  • Op de korte termijn is de vraag of aandelenkoersen nog dieper kunnen zakken.
  • Voor beleggers is er genoeg aanleiding om vooralsnog aan de voorzichtige kant te blijven.

Wat betekent dat voor de woningmarkt?

Voor als nog is de gekte niet voorbij. Sterker nog, de rente zal mogelijk nog verder dalen. Op dit moment is met de zeer grote vraag en het relatief goedkope geld de woningmarkt nog niet in gevaar. Echter, het zet mensen natuurlijk wel aan het denken. Men vraagt zich af gaat de woningmarkt inzakken en doe ik er goed aan om te kopen. Tegelijkertijd blijft de woningnood groot en de alternatieven beperkt. Ik verwacht dat mogelijk de prijzen minder hard zullen stijgen, er zal mogelijk stabilisatie komen. Het instorten van de markt? Ik verwacht dat het nog even zal gaan duren. Mocht de economie dalen, dan zullen er minder mensen zijn met vaste contracten en goede banen. De vraag is zo hoog, dat er dan een verschuiving plaats zal vinden. De woningnood is met deze crisis niet voorbij.

Wil jij jouw woning verkopen? Ik kom bij je langs voor een passend advies. Laat met onderbouwingen aan potentiele kopers zien dat ze zich geen enkele zorgen hoeven te maken en trek ze over de streep om ‘ouderwets’ goed te bieden. Precies zoals in de afgelopen weken het geval was. Met de juiste inzet van marketing verkopen wij ook NU jouw woning als de beste.