Oli Mazi, Oli Mazi, Griekse klassiekers met een twist, Makelaar in Utrecht

Oli Mazi, Griekse klassiekers met een twist

Steeds als wij langs Oli Mazi reden dachten we: hier moeten we echt een keer gaan eten. De foto’s van al het eten zagen er zo goed uit, dat het restaurant lang op ons verlanglijstjes stond. Een paar weken geleden was het zo ver. We hadden gereserveerd op een vrijdagavond. Nou zijn wij best wel kieskeurig en heb ik er een handje van te veel te verwachten van een restaurant en dan toch net een beetje teleurgesteld zijn, omdat de bediening niet goed is of het eten mwah. Maar bij Oli Mazi werden wij positief verrast. We werden verwelkomt door de moeder van de eigenaar. Ze vertelde honderduit en kon ons heerlijke gerechten aanraden. We werden echt verrast. Tijd dus om aan de eigenaar wat vragen te stellen.

Griekse twist

We vroegen Jorgos wat Oli Mazi nou echt bijzonder maakt. OLI MAZI is hét shared dining restaurant van Utrecht. Bij ons eet je creatieve seizoensgerechten met een Griekse twist. Maar we gaan verder dan de klassiekers en een twist. Bij ons draait het om de verrassing, de creativiteit, het plezier van delen en de sensatie van elke hap. We bieden een complete beleving, waarbij wijn, bubbels, bieren en muzikaal entertainment essentiële metgezellen zijn op deze smaakvolle reis. De gerechten die wij serveren zijn om te delen, zoals dat in Griekenland ook wordt gedaan. Daarnaast hebben wij ontzettend veel mooie Griekse wijnen, signature cocktails en regelmatig live music.

Oli Mazi is bijzonder

Oli Mazi is een een uniek concept; wat ver ligt van het mainstream Griekse restaurant. Geen grote borden vlees maar verfijnde gerechten met kwalitatieve seizoensproducten.  Daarnaast zijn wij een echt familierestaurant. Onze familie heeft een grote passie voor eten, drinken, gastvrijheid en alles wat daarmee te maken heeft.

Oli Mazi, Oli Mazi, Griekse klassiekers met een twist, Makelaar in Utrecht

Wij kunnen deze passie goed kwijt in het restaurant en hopen dit over te brengen op onze gasten. Het restaurant ligt ver buiten het centrum (misschien wel de enige in dit deel van Zuilen). Dit is niet zonder reden. Onze opa had hier jarenlang een succesvol restaurant. Na zijn overlijden hebben wij ervoor gekozen om op dezelfde locatie een eigentijds concept neer te zetten. Men zei dat het geen succes zou worden door de locatie, echter blijft het toch wel te kunnen 🙂

 

De Amsterdamsestraatweg is uniek

Wij vinden de diversiteit, sfeer en levendigheid van de Amsterdamsestraatweg uniek. Ik woont zelf richting het centrum in een zijstraat van de Amsterdamsestraatweg en krijg dit meer mee dan op de locatie van het restaurant. Als restaurant is het grootste pluspunt dat onze gasten hier gratis kunnen parkeren.

De Amsterdamsestraatweg verandert

Wij hebben ontzettend veel verandering gezien in klanten en vraag. Zoals ik eerder schreef werden wij toen wij begonnen voor gek uitgemaakt met ons concept op deze locatie. Ik ben zelf opgegroeid in Zuilen en zag toen wij het restaurant openden al een heel ander Zuilen dan vroeger. Meer welvarendheid door de komst van jonge gezinnen/yuppen en minder criminaliteit. Ook in het restaurant merken wij dit, wij krijgen steeds meer en meer gasten uit de buurt en ons concept past goed bij de vraag van de huidige bewoners. Zij zijn vaak ook echte ambassadeurs van het restaurant. Daarnaast proberen wij ook samen te werken met de buurt door bijvoorbeeld een straatfeest te sponsoren of ons te binden aan de Zuilense tennis vereniging als sponsor.

Dromen van Oli Mazi

Wij hopen ooit elke dag vol te zitten aan de Amsterdamsestraatweg en meerdere vestigingen door het land te openen!

Ik denk dat de Amsterdamsestraatweg over 5 jaar erg veranderd zal zijn. Het zal een sfeervollere straat worden met meer groen, meer horeca en leuke winkels, en minder asfalt. (beetje Burgemeester Reigerstraat achtig idee). Daarnaast denk ik dat door de vernieuwing van het begin van de straatweg de populariteit zal stijgen en de criminaliteit zal afnemen. Ook in de omgeving van het restaurant zal het een en ander veranderen door de aanleg van een park langs het water en nieuwbouw. Dit zal dan ook weer zorgen voor nog meer positieve ontwikkelingen.

Het best bewaarde geheim aan de Amsterdamsestraatweg

OLI MAZI natuurlijk! Ook zijn wij groot fan van de grillworst van Slagerij van Es, maar ik weet niet of dit echt een geheim is?

Zijn jullie enthousiast geworden van Oli Mazi? Ga er dan zeker eens eten. Wil jij een huis kopen in de buurt? Bekijk dan ons aanbod of neem contact met ons op, om jou te helpen met onze diensten als aankoopmakelaar.