wonen daalsebuurt, Waarom wonen rondom de Amsterdamsestraatweg zo leuk is…, Makelaar in Utrecht

Waarom wonen rondom de Amsterdamsestraatweg zo leuk is…

Wij wonen, werken en leven in de Daalsebuurt. We woonden allebei eerst in de Vogelenbuurt. Een van de mooiste wijken van Utrecht. Maar de Amsterdamsestraatweg met haar ruwe randje vol ontwikkelingen trok onze aandacht. Iedere week zijn staan wij weer verstelt van wat deze wijk ons te bieden heeft. We vinden het dan ook super leuk om huizen te verkopen rondom de Amsterdamsestraatweg, zodat we vol enthousiasme kunnen vertellen over de leukste ondernemers en bijzondere plekken die onze wijk rijk is. Dankzij onze nauwe betrokkenheid bij gemeentelijke overleggen en ondernemersvergaderingen, zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weten we precies wat er speelt in de buurt.

Wat gaat er gebeuren in de Daalsebuurt?

De Daalsebuurt is volop in ontwikkeling en transformeert langzaam maar zeker tot een bruisende en aantrekkelijke wijk. Een belangrijke plek die aangepakt wordt, is het Demkapunt, gelegen in de driehoek tussen de Amsterdamsestraatweg, het Amsterdam-Rijnkanaal en de Demkaweg. Dit gebied heeft jarenlang verlaten bijgelegen, maar er zijn grote plannen om het te revitaliseren:

 • De langshaven wordt verwijderd en bij het Amsterdam-Rijnkanaal getrokken.
 • De vervuilde bodem, als gevolg van vroegere industriële activiteiten, wordt gesaneerd.
 • Er komt een nieuw recreatief fietspad langs het kanaal.
 • Het groen en de fietspaden langs het kanaal worden opnieuw ingericht.
 • In overleg met de buurt wordt de driehoek langs de Amsterdamsestraatweg herontwikkeld.
 • Nieuwe bomen worden geplant aan de overkant van het kanaal.
 • Er is al een stadsstrand aanwezig, een heerlijke plek om te ontspannen.

Cartesiusdriehoek

Niet alleen het Wisselspoor maakt de wijk aantrekkelijk; de komende jaren wordt er ook hard gewerkt aan de Cartesiusdriehoek. Deze nieuwe stadswijk, gepland voor voltooiing in 2028, wordt een gezonde en OV- en fietsvriendelijke wijk met veel aandacht voor gezondheid, bewegen, voeding, innovatieve energieoplossingen en duurzame (deel-)mobiliteit.

Onze favorieten in de Daalsebuurt

De Daalsebuurt is niet alleen een wijk in opkomst, maar ook nu al een geweldige plek om te wonen en te werken. In de Daalsebuurt woon je fijn. Onze favoriete spots zijn onder andere:

 • The Food Club: Voor heerlijke glutenvrije maaltijden en een echt huiskamer gevoel.
 • Familie van Rijk: Voor de lekkerste wijn, kaas, koffie en speciaalbiertjes.
 • t Dikkertje: een heerlijk Grieks familierestaurant met de lekkerste moussaka en gyros.
 • Bagels & Beans: De perfecte plek voor een lunch in de zon met een smakelijke bagel en een glas aardbeiensap.
 • Satriales: Voor de beste pizza’s.
 • GYS: Een goed terras en een uitgebreide vegetarische kaart.
 • Prem: De plek voor de lekkerste roti en Surinaamse broodjes.
 • Rose & Vanille: Voor heerlijke lactose- en glutenvrije taartjes.
 • Oli Mazi: Ook een Grieks familierestaurant, maar dan fine dining.

De buurt is leuk en opkomend

Wij zijn dol op de Daalsebuurt. Naast de eerder genoemde eetgelegenheden, heeft de wijk ook veel te bieden op het gebied van groen en speeltuinen. Bijvoorbeeld het Julianapark, perfect voor sport en ontspanning met een dierenweide en Nijntje speeltuin, favoriet bij de kleintjes. Speeltuin de Duizenpoot is ook een echte aanrader, met toezicht en begeleiding door vriendelijke mensen. Maar ook de Kloostertuin, het Otter-Beverpark, Bethlehempark & het Noordse park zijn stuk voor stuk fijne stukjes groen.

Werkspoorkwartier

Het Werkspoorkwartier lijkt misschien een industrieterrein, maar het is veel meer dan dat. Het gebied heeft een rauwe charme en herbergt leuke horecagelegenheden zoals Werkspoorcafé de Leckere, Warmoes, De Nijverheid en de Nar. Daarnaast komt er een hip hotel dat een ontmoetingsplek moet worden. Sley Popal, de eigenaar, ziet het Werkspoorkwartier als het toekomstige Silicon Valley van Utrecht.

De leukste winkels van de Daalsebuurt

De Amsterdamsestraatweg is geen chique winkelstraat, maar dat is juist de charme. Met een mix van speciaalzaken, supermarkten en unieke winkeltjes, heeft de straat een stoer randje. Bekende zaken zoals Super Bra, Winkel vol Winkeltjes, Deugniet en een toffe gitarenwinkel maken de straat bijzonder. Ook vind je hier diverse supermarkten, van Aldi en Albert Heijn & EkoPlaza tot Amazing Oriental en de Tanger markt. Wat ik leuk vind is dat het stukje bij Elinkwijk nog bijna dorps aanvoelt. Een fijne slager, een goede banketbakker, een bloemenwinkel en een slijterij. Fijne mensen achter de toonbank met hart voor de zaak. Ook worden wij blij van de echte Griekse yoghurt bij Rigakis. Die is zo lekker.

Conclusie

Wonen rondom de Amsterdamsestraatweg biedt een unieke mix van stedelijke voorzieningen, groene oases en een levendige gemeenschap. Als makelaar in de Daalsebuurt weten wij precies wat deze wijk zo bijzonder maakt. Of je nu een starter bent, een belegger of juist een familie, de Daalsebuurt heeft voor iedereen iets te bieden. Wij zijn trots op onze wijk en helpen je graag om ook jouw thuis te vinden in deze fantastische buurt. Of om jouw huis met extra enthousiasme te verkopen.