Utrecht West, In Utrecht West gaat het gebeuren!, Makelaar in Utrecht

In Utrecht West gaat het gebeuren!

De westkant van Utrecht gaat steeds meer populair worden. Utrecht West zal zelfs over een tijdje populairder worden dan de oostkant. Utrecht West is volop in ontwikkeling. Dat het Centraal Station in Utrecht al een lange tijd een bouwput is, is voor veel mensen niet onbekend. Bijna is nu echt alles rondom het station af. Maar dan beginnen ze aan de overkant. De historische binnenstad bevindt zich aan de oostkant van het Centraal Station. Maar aan de westkant van het Centraal Station staat veel te gebeuren.

Utrecht West

Gemeente Utrecht beschrijft de plannen in Utrecht West als een ‘Healthy Urban Boost’. Utrecht ligt centraal en heeft het grootste OV-knooppunt van Nederland. De historische binnenstad is een trekpleister, maar de gebruikersdruk is er hoog. De binnenstad heeft dus uitbreiding nodig om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Het centrum zal op twee plaatsen uitbreiden: het Lombokplein en het Beurskwartier. Er zullen ongeveer 3500 woningen gebouwd worden, afgewisseld met werkplekken, horeca cultuur en buurtwinkels, 2 parken voor het Beurskwartier en een plein aan het water voor het Lombokplein. Ook wordt de Leidse Rijn bevaarbaar gemaakt en doorgetrokken tot aan de Catharijnesingel. Hoe leuk klinkt dat? Op onderstaande foto zie je de uitbreidingen weergegeven.

Utrecht West, Makelaar in Utrecht
Bron: Gemeente Utrecht

Parkzone Amsterdam-Rijnkanaal

De gemeente wil de parkzone langs het Amsterdam-Rijnkanaal groter en groener maken. Dit moet een fijne plek zijn om in het zonnetje met een boekje te genieten, te sporten, te fietsen, te wandelen en om buurtgenoten te ontmoeten. Het is nu nog niet mogelijk om helemaal van de ene kant naar de andere kant te fietsen of te lopen. Er zijn weinig voorzieningen, maar het kanaal heeft veel kwaliteiten:

  • uniek uitzicht door het grote wateroppervlak
  • buitengevoel midden in de stad 
  • de honderden vrachtschepen die dagelijks over het kanaal varen zorgen voor levendigheid. 

Dit is een groot project en dit zal dan ook in fases worden gerealiseerd. Op dit moment wordt er al gewerkt aan de parkzone: 

Wat betekent dit voor de westkant van Utrecht?

De westkant wordt een hippe & duurzame aanvulling op het stadscentrum. Met de steeds grotere groep uit Amsterdam en de centrale ligging van Utrecht West ten opzichte van Amsterdam zullen Lombok & Nieuw Engeland alleen maar populairder gaan worden. De westkant zal door alle ontwikkelingen een enorme boost krijgen. Helemaal als ook de Merwedekanaalzone straks herontwikkeld is. Lombok zal naar verwachting de aankomende jaren steeds populairder worden. Dit heeft een gunstige uitwerking op de waarde van de woonhuizen.

Wil jij in Utrecht West wonen? Bekijk dan ons aanbod.

Jouw huis aan de westkant verkopen?