Aankoopmakelaar in Utrecht

, Aankoopmakelaar in Utrecht, Makelaar in Utrecht

Aankoopmakelaar in Utrecht…. Verliefd worden op een huis kunnen we allemaal. Maar waar moet je opletten bij het kopen van een huis? Een aankoopmakelaar in Utrecht weet dat als geen ander. Als je de liefde niet direct voelt als je op de drempel van de woning staat, kun je het beter aan je neus voorbij laten gaan. Ik kocht zelf bijvoorbeeld een woning waar nog geen wasmachine-aansluiting in aanwezig was terwijl ik geen kluswoning wilde. Ik wilde eigenlijk de bezichtiging afzeggen. Mijn vader gaf de doorslag, die zei:

“Wat zou jij jouw vriendinnen adviseren? De sfeer past helemaal bij jou, de mogelijkheden zijn er en het is de plek waar je het liefste wil wonen.”

Ik kocht dus een woning waar ik eigenlijk niet wilde gaan kijken. Dit adviseer ik mijn opdrachtgevers ook heel vaak. Soms is dit toch het ideale huis. Een huis kopen is toch bijzonder.

Huis kopen? Je moet je er thuisvoelen

De meest gestelde vraag aan een aankoopmakelaar in Utrecht is met stip op nummer 1: ‘Wat moet ik bieden?’.

Bij een huis kopen is het belangrijk dat je je er thuisvoelt, maar ook de rekensom moet kloppen. Voor vriendinnen in andere steden kijk ik vaak even mee. Hoe zit de VvE in elkaar? Zijn daar bijzonderheden? Door middel van het eigendomsbewijs en de vragenlijst kom je veel te weten. Deze informatie is uiterst belangrijk en van invloed op het bod. Wanneer ik mee ga naar de bezichtiging, krijg ik een nog beter beeld van het huis, de mogelijkheden en de waarde. Je kunt betalen per advies, per bezichtiging of voor een all-inclusive pakket gaan. Ben jij benieuwd wat ik als aankoopmakelaar in Utrecht voor jou kan betekenen?

 

, Aankoopmakelaar in Utrecht, Makelaar in Utrecht

Aankoopmakelaar in Utrecht: wat is er mogelijk?

Betalen per bezichtiging

Weet jij al wat je zoekt? Je betaalt € 2250,- inclusief BTW inclusief een bezichtiging met een makelaar van ons kantoor. Iedere extra bezichtiging met een makelaar van ons kantoor betaal jij € 150,- extra.

All-inclusive

Start jij net op de woningmarkt. Bewandel je nog twee paden? Dan is het wellicht slimmer om te kiezen voor het all-inclusive pakket. Dan gaat er altijd een makelaar van ons kantoor met jou mee. Je betaalt hiervoor € 3.950,- inclusief BTW voor ongeacht het aantal bezichtigingen.

Woning die niet op Funda staat

Wij werken buiten de gebaande paden. Vinden wij een woning die jij kunt kopen zonder concurrentie en voordat het op Funda staat? Dan betaal jij ons een bonus van € 2.500,-- inclusief BTW

Belegger?

Bent u op zoek naar een beleggingsobject? Wij helpen u graag. Helaas bent u niet de enige. Het kost net wat meer moeite om een geschikt object te vinden. Daarnaast moeten vergt het net wat meer uitzoekwerk.

De kosten voor de begeleiding bij een aankooptraject zijn 1% exclusief BTW. Met een minimale courtage van € 4.000,- exclusief BTW.

Voor langere trajecten, overname van portefeuilles en hanteren kunnen we een uurtarief afspreken of een trajectieprijs.

Wat doet Gusto Casa voor jou?

Ik bespaar jou tijd

Samen bekijken wij wat de actuele marktwaarde is. Wat zijn de mogelijkheden van het huis en past het huis echt bij jou? Op basis daarvan besluiten we of we een bezichtiging inplannen.

 • Wij zorgen voor de actuele marktwaarde & ontwikkelingen
 • Een goede band met onze collega makelaars en daarmee inside information
 • Controle op alle documenten inzake de woning

Onze unieke Gusto Casa zoekt pagina met advertentie functie!

Stappenplan

 • Een buurt in ontwikkeling
 • Een wijk in het groen
 • Een buurt op loopafstand van het centrum
 • Een wijk dicht bij de uitvalswegen
 • Een kinderrijke buurt 
Wat gaan mijn maandlasten worden? Kan ik dan nog op vakantie en uit eten? Vraag een hypotheekadviseur om hulp.
 • Met hoeveel personen ga je er wonen?
 • Waar ga je werken?
 • Een tuin of balkon?
 • Is de keuken of de woonkamer het centrale punt?
 • Een kluswoning of turnkey?
Plaats jouw woonwensen op onze website en laat (potentiële) verkopers weten wat voor een huis je zoekt.
Ga bij verschillende woningen kijken. Ook woningen die in eerste instantie niet binnen jouw zoekcriteria vallen. Misschien is er een mogelijkheid om het huis geheel passend te maken.
Doe weloverwogen een bod en laat je adviseren door een aankoopmakelaar in Utrecht. Dit bod moet bevatten:
 • Koopsom
 • Gewenste opleverdatum
 • Ontbindende voorwaarden (indien van toepassing)
 
Zorg dat de ontbindende voorwaarden en alle overige afspraken opgenomen zijn in de koopovereenkomst. Een aankoopmakelaar in Utrecht kan je helpen met het controleren van de koopovereenkomst.
Een bouwkundige keurder  inspecteert de woning op bouwkundige gebreken, maar geeft je ook inzicht in het aankomende onderhoud.
Over het algemeen dient dit een gevalideerd NWWI taxatierapport te zijn. Er worden hier referenties gebruikt van een paar maanden geleden. In deze huidige markt resulteert dat vaak in een lagere taxatiewaarde dan de koopsom.
Het is belangrijk om goed uit te zoeken hoe je de woning gaat betalen. Vraag een hypotheekadviseur om hulp.

Laat het verkopers weten!

Wil jij een huis kopen? Tenslotte, plaats jouw specifieke woonwens op de website en laat verkopers weten dat jij een huis zoekt!

 • Wat is jouw budget?
 • Hoeveel slaapkamers wens je?
 • Hoe groot moet het huis zijn?
 • Welk type woning wens je?
 • In welke wijk wil je wonen?

Een nieuw huis is dichterbij dan je denkt.