Vlechtdraadhof 8

€ 525.000,- k.k.

Status
Verkocht
Koopprijs
€ 525.000,- k.k.
Adres
Vlechtdraadhof 8
Plaats
UTRECHT
Postcode
3525 BS
Perceel oppervlakte
83 m2
Woonoppervlakte
100 m2
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Bouwjaar
2014

Informatie Vlechtdraadhof 8

Oud Hoograven
De wijk Oud-Hoograven is een populaire wijk met voornamelijk gezinswoningen uit 1900 tot 1930. Een super sfeervolle wijk. Ruim opgezet en met veel groen. De woning ligt op het oude Prozee-terrein aan de Vaartsche Rijn. Een karakteristiek fabrieksgebouw. Vroeger was dit een Spijkerfabriek. Langs de Vaartsche Rijn was veel bedrijvigheid: fabrieken, loodsen en verschillende ambachten. Je ziet vanaf de Neerlandiakade tot aan Ledig Erg nog enkele Monumentale panden die de sfeer van vroeger weergeven. Stoer en stedelijk aan het water met alle voorzieningen binnen handbereik.

Het woonhuis
Dit is een heel bijzonder woonhuis. Het is een stoere spantwoning. Een comfortabele jonge woning, maar wel een woning met veel sfeer. Dus wel de lusten, maar niet de lasten van een oude woning. Dit huis is heel erg duurzaam. Op de begane grond en de 1e verdieping is de woning voorzien van vloerverwarming. De woning heeft een zonneboiler, 20 zonnepanelen en een warmte terug winsysteem. Het verbruik is dus zeer minimaal. Grappig, afgelopen jaren hebben de zonnepanelen aanzienlijk meer opgebracht dan dat er verbruikt wordt in dit huishouden van 3, waarbij er veel thuis is gewerkt. Hoe fijn is dat? En heb je de zolder al gezien, wat een mega ruimte hè? Je zou aan de voorkant ook nog een dakkapel kunnen plaatsen. Dan krijg je nog meer ruimte in deze woning. Voor de huidige bewoners is de zolder een van de lievelingsplekken. Een lichte ruimte, waar ze kunnen werken, maar het is ook in gebruik als hobbyruimte. Door alle knieschotten en de op maat gemaakte kasten is hier voldoende opbergruimte.

Omgeving
Als je aan komt lopen zie je het direct. Bar & Bistro Op Zuid, zal je nieuwe favoriete restaurant zijn. Je zit hier heerlijk aan het water en de gastheer laat je je hier echt thuisvoelen. Om de hoek vind je een grote kringloop winkel. Hoe handig en duurzaam is dat? Fiets je door, dan kom je bij het hippe Rotsoord. Toffe restaurants en zelfs een Rooftopbar. Het voelt heel werelds aan. Een beetje zoals het Meatpacking district in Kopenhagen. Nog net iets verder fietsen en je staat op de Ooster- en Westerkade, 't Ledig Erf en de Twijnstraat. Leuke restaurants en speciaalzaken domineren dit gebied. Dichterbij vind je winkelcentrum 't Goylaan of het Smaragdplein.

Het is een zeer kindvriendelijke wijk. Je woont in een autovrije straat met veel speelgelegenheden. Het Hamerplantsoen vind je om de hoek. Hier kan volop gespeeld worden, maar ook goed gesport. Er heerst een prettige sociale controle in het buurtje. Neerlandia is zeer goed gesitueerd ten opzichte van uitvalswegen. Parkeren kan in de parkeergarage op jouw eigen privé parkeerplaats. Bezoek of een tweede auto? In de directe omgeving kan er gratis geparkeerd worden.

Indeling:
Begane grond:
Entree, toilet, meterkast, toegang tot de woonkamer met open slaande deuren naar de tuin. Een open keuken voorzien van vrolijke Portugese tegels.

1e Verdieping:
Een grote slaapkamer aan de achterzijde, inpandige badkamer met een toilet, douche en een wastafel. Aan de voorzijde twee extra slaapkamers

2e Verdieping:
Grote open ruimte, veel opbergruimte en pantry met witgoedaansluitingen.

EXTRA!!! Hoe leuk zo wonen bij het water? Nog leuker, als je deze woning koopt krijg je een opblaasboot met elektromotor. Zo kun je vanuit je huis een rondje door het centrum maken met je eigen bootje.

Pluspunten van de woning:
- Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen
- Goed geïsoleerd en een zonneboiler, WTW-systeem + zonnepanelen
- Een wijk vol ontwikkelingen dicht bij het centrum
- Eigen parkeerplaats
- Woonoppervlak & indeling

Wat de verkopers je willen vertellen

Kenmerken Vlechtdraadhof 8

Overdracht

Koopprijs

€ 525.000,- k.k.

Aanvaarding

In overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte

83 m2

Woonoppervlakte

100 m2

Inhoud

356 m3

Bouw

Soort

Woonhuis

Bouwvorm

Bestaande bouw

Bouwjaar

2014

Dak type

Zadeldak

Isolatievormen

HR glas

Indeling

Aantal kamers

5

Aantal slaapkamers

4

Aantal badkamers

1

Brochures Vlechtdraadhof 8

Foto's Vlechtdraadhof 8

Plattegronden Vlechtdraadhof 8

Video's Vlechtdraadhof 8

Boek een bezichtiging