Ledig Erf, Ledig Erf: waarom je heel erg graag in deze buurt wil wonen, Makelaar in Utrecht

Ledig Erf: waarom je heel erg graag in deze buurt wil wonen

De Ooster- en Westerkade waren vroeger geen kades met hippe horeca en een steiger om te zonnen. Er zat een grote edelsmederij ‘Gebroeders Van Roosmalen’, het Van der Linden terrein was er gehuisvest met een zand en grindhandel met silo’s aan de kade voor de scheepvaart en een taxibedrijf waar nu Orloff aan de kade is gevestigd. Ook kon je hier tanken en liepen de koeien vanaf de boerderij aan de Oosterkade zo het weiland in. Hoe anders is dit nu?

Ledig Erf, Ledig Erf: waarom je heel erg graag in deze buurt wil wonen, Makelaar in Utrecht

Van industrie naar hippe hotspot

Het is langzaam aan een zeer levendige omgeving geworden. Aan de Ooster- en aan de Westerkade staan prachtige panden. Er staat zelfs nog een boerderij. Je vindt hier leuke horeca en je loopt zo naar station Vaartsche Rijn. Loop je onder station Vaartsche Rijn door, dan kom je uit bij het Rotsoord terrein. Ook hier was vroeger Industrie. Dit oude industriegebied heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populaire hotspot onder Utrechters. 

Borrelen aan het water

Sfeervolle terrassen aan het water waar je kan genieten van de zon. In een oude loods zit restaurant Le:en , waar je Aziatisch kan eten in tapasstijl. Daarnaast hebben ze een hippe Cocktailkaart. Biertjes drinken kan bij Gist. Borrelen doe je bij Klein Berlijn , een  creatief en cultureel eetcafé met een heerlijk terras aan het water. Kenmerkend voor het gebied is de watertoren, waar WT Urban Café & Kitchen huist. In dit restaurant kan je lunchen of dineren met een spectaculair uitzicht over de stad.  In de oude Pastoe fabriek zit nu restaurant de Zagerij & Het Ketelhuis. Wil je een iets gemoedelijkere sfeer? Ga dan naar Camping Ganspoort. Hier drink je Almdudler met uitzicht op de bootjes.

Ledig Erf, Ledig Erf: waarom je heel erg graag in deze buurt wil wonen, Makelaar in Utrecht

Appartementen en hotels

Rotsoord ontwikkelt zich op verschillende vlakken. Naast het brede aanbod aan restaurants en cafés komen er ook steeds meer woningen op het terrein. Van nieuwe appartement gebouwen met een industrieel uiterlijk, tot woningen in oude fabrieken. Ook wordt een oude Citroën garage momenteel omgebouwd naar een hotel met 172 kamers. Op zoek naar een fijne flexwerkplek terwijl je in Utrecht bent? Bij DAAR vind je ruimte om te werken en vergaderen. 

Twijnstraat

De Twijnstraat is de oudste winkelstraat van Utrecht. De winkelstraat bestond al in de 13e eeuw. De Twijnstraat dankt haar naam aan de mandenmakers die hier met Twijgen de manden vlochten. Nu kenmerkt de Twijnstraat zich door haar speciaalzaken. Mooie boetiekjes voor de mooiste schoenen & kleding. Maar de Twijnstraat heeft ook gezellige cafés en restaurants. Je kunt naar Zies een hippe wijnbar & restaurant, pizza eten bij de Pizzabakkers, eten bij de Heeren van Leeuw met uitzicht op de werf of borrelen bij Lijn 4. Voor mij is het echt nostalgie om lekker te shoppen bij de Kazerij. Wat een fantastische winkel is dat! De Twijnstraat is toch echt een van mijn favoriete straatjes van Utrecht. Als je met een bootje aan de Singel ligt is dit de straat waar je je boodschappen doet.

Ledig Erf, Ledig Erf: waarom je heel erg graag in deze buurt wil wonen, Makelaar in Utrecht

Ledig Erf

Ledig Erf, dat is toch bij het Louis Hartloopercomplex, Meneer Smakers, Café De Poort en niet te vergeten Café Ledig Erf? Nee, toch niet. Maar zo voelt het wel. Het Ledig Erf is eigenlijk aan de overkant. Ook hier zijn tegenwoordig restaurants te vinden. Piero’s & de Beren dat zijn de zaken op het Ledig Erf. Toch als we het over het Bock Bier festival op het Ledig Erf hebben bedoelen we gewoon het plein net voor de Twijnstraat.

Ledig Erf, Ledig Erf: waarom je heel erg graag in deze buurt wil wonen, Makelaar in Utrecht

Museumkwartier

Vanuit de Twijnstraat steek je zo door naar de Nieuwegracht. Hier vind je het Nijntje Museum, Het Centraal Museum en kom je uit bij Proef Lokaal Rubens. In dit stukje van Utrecht vind je ontzettend veel mooie musea en culturele activiteiten. Alleen al lopen over de Nieuwegracht zorgt ervoor dat je je ogen uitkijkt. Dit is misschien samen met de bocht bij Twijnstraat aan de Werf toch wel het mooiste stukje van Utrecht.

Je verwacht het niet, maar…

Ook ben je vanaf de Twijnstraat & Ledig Erf zo de natuur in. Huur een kano en ga er op uit naar Amelisweerd & Rhijnauwen. Hoe tof is dat?

Ledig Erf, Ledig Erf: waarom je heel erg graag in deze buurt wil wonen, Makelaar in Utrecht

Ook wonen om de hoek bij Ledig Erf?

Wil jij iedere dag in de buurt zijn van al deze toffe plekken? Houd dan ons aanbod in de gaten.