Op welke momenten heb je een taxatierapport nodig?

Je kunt een taxatierapport gebruiken bij de 3 V’s:

Verbouwen:
Op het moment dat je je huis wil verbouwen, maar de verbouwing wil financieren is er een taxatierapport nodig. Je kunt dan een taxatierapport laten maken van de huidige staat, maar ook van de waarde na de verbouwing. Je kunt dan dan de gelden opnemen tot maximaal de waarde na verbouwing. Uiteraard alleen als jouw leencapaciteit het toelaat. Wil je advies over de verbouwing en de waardestijging? Neem dan even contact met ons op.

Verduurzamen:
Duurzaam en energiezuinig is de toekomst. Wil jij een financiering aanvragen om jouw huis te verduurzamen? Dan moet je een taxatierapport op laten stellen om jouw woning energiezuiniger te maken. Slim om advies in te winnen over de verduurzaming door een bouwkundige keurder of met een warmtescan.

Verhuizen:
Als je gaat verhuizen en je wil jouw overwaarde meenemen. Dan heb je een overbruggingshypotheek nodig. Hiervoor moet je jouw huis laten taxeren. De bank wil de zekerheid dat de woning dat bedrag echt gaat opleveren en dat dat geld dus in de nieuwe woning gestoken gaat worden.

Ook als je bijvoorbeeld gaat scheiden en je wil weten wat jouw huis waard is en de andere partner wil uitkopen heb je een taxatie nodig.

Rentekorting:
Dit is misschien wel de leukste. Als jouw huis meer waard is geworden, dan kan het zijn dat je recht hebt op rentekorting. Je betaalt een renteopslag als je 100% van de waarde van de woning leent. Hoe lager jouw lening ten opzichte van de waarde van de woning is, hoe meer korting je krijgt. Check bij je financieel adviseur of je aanspraak maakt op de rentekorting. Dit heeft niets te maken met de stijgende rent, maar juist met de rente conform jouw overeenkomst.