Auriollaan 1

€ 525.000,- k.k.

Status
Verkocht
Koopprijs
€ 525.000,- k.k.
Adres
Auriollaan 1
Plaats
UTRECHT
Postcode
3527 ER
Perceel oppervlakte
170 m2
Woonoppervlakte
196 m2
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Bouwjaar
1960

Informatie Auriollaan 1

Groot, licht, open, maar liefst 196 m2 woonoppervlak met tuin en een dakterras! Alle mogelijkheden liggen hier klaar om er een prachtige woning van te maken. Ben jij al aan het Pinteresten geslagen of jouw droomhuis mapje al open geklikt? Kom dan kijken! We hebben al een middag ingepland zodat je met aannemer/klusjesman/handige familie en vrienden kunt kijken hoe je dit fantastische huis kunt afwerken!

Omgeving
Kanaleneiland is een wijk in opkomst. Er wordt volop gerenoveerd en gebouwd in Kanaleneiland. Door de vernieuwing in de buurt komen er ook steeds meer hippe tentjes. In de wijk vind je tegenwoordig ook hele toffe tentjes. Ken je De Klub, De Kromme Haring & Op Roose al? Stuk voor stuk horecagelegenheden waar je heel erg graag gaat komen. Daarnaast woon je dicht bij de woonboulevard. Je kunt lopend naar winkelcentrum Nova. Hier heb je een grote supermarkt, een lekker bakkertje & een top viswinkel. Op vrijdagochtend is hier ook een markt. Daarnaast woon je dicht bij het water. Hier kun je met warme dagen goed toeven, sporten of een mooie wandeling maken. Parkzone Amsterdam-Rijnkanaal wordt ontwikkeld. Straks kun je een rondje eiland lopen van 11 kilometer langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Op Roose is een hip restaurant in de oudste huisjes van Kanaleneiland. In de wijk zijn de functies wonen, werken en recreëren met elkaar verweven. Met de komst van de Merwedekanaalzone zal hier nog meer nadruk op gelegd worden. Door de komst van de Moreelsebrug, ook wel bekend als de Rabobrug ben je zo in het stadscentrum. Ook Rotsoord & Op Zuid zijn op korte afstand. Kortom, levendigheid genoeg.

Park Transwijk is een ruim opgezet park waar veel evenementen zoals concerten en festivals worden georganiseerd. Het jaarlijkse Bevrijdingsfestival op 5 mei is een van de bekendste en grootste evenementen. In het park zit ook een stadsboerderij: de Eilandsteede. In de Eilandstede vind je een kinderopvang, schooltuinen, een kinderboerderij & een bouwspeelplaats.

Woonhuis
Dit woonhuis is een heel bijzonder project. Oorspronkelijk is de woning gebouwd in 1960, maar 2017 is begonnen met een complete vernieuwbouwing, waarmee alleen de binnenmuren nog origineel zijn. Samen met het hele huizenblok is deze woning getransformeerd tot een moderne, duurzame 0-op-de-meterwoning, met maar liefst 28 high-end zonnepanelen. Je hebt dus geen energierekening! Een woning die helemaal past bij de wensen en behoeften van deze tijd. Veel leuke buren wonen er inmiddels al wel, maar Auriollaan 1 moet nog afgemaakt worden van binnen. Aan jou de eer om het om te toveren tot een prachtig paradijs.

Toen de huidige eigenaar deze woning kocht was zijn ambitie om er een zo duurzaam mogelijke woning van te maken. Grote open ruimtes, een heerlijk dakterras om te borrelen en een groene tuin om zijn huis. Ook had hij het plan om van de oorspronkelijke garage een studio te maken. Hierdoor zou hij een deel van zijn maandelijkse lasten terug kunnen verdienen. Deze ruimte, met eigen voordeur, zou ook ideaal zijn voor logés, airbnb gasten of een eventuele au pair.

Verwarming:
De woning zal verwarmd worden door middel van lage temperatuurverwarming. Op de begane grond zal er vloerverwarming worden toegepast en op de verdieping wandverwarming.

De lage temperatuurverwarming wordt aangestuurd door een waterpomp die gebruik maakt van bodemenergie. In de bodem wordt een lus aangebracht die gekoppeld wordt aan de warmtepomp.

Ventilatie:
In de woning wordt een gebalanceerd warmte-terug-win systeem (WTW) aangebracht.

Indeling
Begane grond:
Grote entree, met trapopgang, extra kastruimte, een grote open woonkamer. Je kunt de woonkamer zo indelen dat er ruimte is voor een kinderhoek en ruim zitgedeelte, maar je kunt er ook een grote woonruimte van maken. Grote open ruimte voor de keuken. Zie jij jezelf al borrelen aan een kookeiland? Achter de keuken is een aparte ruimte voor de warmtepomp. Je kunt dit natuurlijk als bijkeuken gebruiken. Vanuit de bergruimte loop je door naar de werkruimte/studio. Super geschikt als praktijk aan huis, speelkamer, werkkamer, ruimte voor de au pair of een verhuurbare studio.

1e verdieping:
Overloop, ruimte voor een badkamer, de 'technische ruimte', bergkast, grote slaapkamer aan voorzijde. Hier zijn eenvoudig weer twee kamers te realiseren. Grote slaapkamer aan de zijkant. Slaapkamer met wastafel aan de achterzijde. Als je een aparte woonruimte wil creëren, kun je deze kamer bij de ruimte beneden betrekken.

Studio:
Voor het behouden/verkrijgen van een eigen huisnummer voor de studio dient er een nieuwe vergunning aangevraagd te worden.

BIJZONDERHEDEN
Je koopt een woning die nog niet afgewerkt (de afwerking binnen dus) is. Deze kosten zijn middels een bouwdepot mee te financieren. Laat je adviseren door een financieel adviseur of vraag ons om advies.

We zullen het volgende artikel opnemen in de koopovereenkomst:
Niet zelfbewoningsclausule & As is where is
Koper is geattendeerd op het feit dat verkoper het verkochte niet zelf heeft gebruikt/bewoond en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen van c.q. gebreken aan het verkochte, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen, dat dergelijke eigenschappen c.q. gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom hiermee rekening is gehouden.

Voorts is Koper ermee bekend is dat het verkochte niet nieuw is. De woning is gebouwd in 1960 en in de periode tussen 2017 en 2020 vernieuwbouwd. Koper is ermee bekend dat de woning niet afgewerkt en geïnstalleerd is. Koper zal het verkochte uitdrukkelijk zal aanvaarden in de juridische, fiscale, technische en milieutechnische staat waarin het zich ten tijde van de levering bevindt ('as-is') met alle aan het object verbonden plichten, alsmede met alle bekende en onbekende zichtbare en verborgen gebreken en in de alsdan geldende gebruiksstaat.

Pluspunten van de woning
- Locatie ten opzichte van het centrum, groen en uitvalswegen
- Grote, lichte ruimte
- Nul-op-de-meter-woning, goed geïsoleerd
- Dakterras en een tuin aan de voorzijde en achterzijde
- Mogelijkheid tot verhuurbare studio of kantoor aan huis.

Wat de verkopers je willen vertellen

Kenmerken Auriollaan 1

Overdracht

Koopprijs

€ 525.000,- k.k.

Aanvaarding

In overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte

170 m2

Woonoppervlakte

196 m2

Inhoud

681 m3

Bouw

Soort

Woonhuis

Bouwvorm

Bestaande bouw

Bouwjaar

1960

Dak type

Plat dak

Isolatievormen

Volledig geïsoleerd

Indeling

Aantal kamers

6

Aantal slaapkamers

4

Aantal badkamers

1

Brochures Auriollaan 1

Foto's Auriollaan 1

Plattegronden Auriollaan 1

Video's Auriollaan 1

Boek een bezichtiging