Herenweg 58

€ 325.000,- k.k.

Status
Verkocht
Koopprijs
€ 325.000,- k.k.
Adres
Herenweg 58
Plaats
UTRECHT
Postcode
3513 CH
Perceel oppervlakte
66 m2
Woonoppervlakte
64 m2
Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Bouwjaar
1915

Informatie Herenweg 58

Het woonhuis
Dit woonhuis is een opknappertje. Je kunt de woning nog helemaal maken zoals jij dat wil! De huidige eigenaar is hier opgegroeid. Het doet dan ook wel een beetje pijn om dit huis te verkopen. Toen wij hem vroegen wat er nou zou fijn was aan hier opgroeien, antwoordde hij: 'Je woont echt midden in de stad, maar je woont hier toch rustig'. Hij hoopt dat mensen hier net zo fijn gaan wonen als dat hij en zijn familie al die tijd hebben gedaan.

Het huis is gestript en het is nu weer tijd om op te bouwen. Wij zijn ook alvast begonnen met tekenen. In de foto's zie je tekeningen van de woning zoals het kan worden. Wij denken graag met je mee en hebben alvast een realistische begroting gemaakt. Na 4 verbouwingen in 6 jaar tijd hebben we inmiddels ervaring! De eigenaar heeft al veel ideeën bedacht voor de verbouwing. Samen met een architect is er een plan gemaakt en een vergunning aangevraagd. De vergunning is verkregen.

Er is ruimte in onze agenda om met jouw eigen aannemer/klusjesman/handige familie nog een extra keer te kijken. We hebben al een offerte op laten stellen door een aannemer. De aannemer kan op korte termijn starten.

Omgeving
Dit leuke huis staat in de buurt Pijlsweerd. De sfeer van de stad is hier niet te missen. Op loopafstand bevindt zich de Singel, de Oudegracht én de Amsterdamsestraatweg, waardoor je van alle gemakken bent voorzien. Kortom, de ideale locatie. De Amsterdamsestraatweg heeft nog een rauw, stoer randje, maar wist je dat de Amsterdamsestraatweg heringericht gaat worden? De gemeente heeft hier meer dan 1 miljoen euro voor uitgetrokken. In januari gaan ze beginnen. Het wordt een 30 kilometerzone en er zal meer ruimte komen voor groen. De straat wordt veiliger, groener en mooier. Er is meer ruimte voor fietsers, voetgangers en terrassen. De straat kan straks beter tegen grote wisselingen in het klimaat, zoals warme zomers en veel regen.

Langs de Amsterdamsestraatweg vind je diversen muurschilderingen. Zo staat de boekenkast van Jan is de Man zelfs in de Lonely Planet. Neem je een kijkje bij het kunstwerk ga dan direct langs bij &Meer. Een leuke winkel vol vintage, hebben dingen en accessoires of bij een Winkel vol Winkeltjes de mooiste sieraden. Op woensdag is er op de zowel op het Vredenburgplein als op de Plantage een markt. Hier vind je de lekkerste kaasjes, vis en andere delicatessen. In de wijk is steeds meer te doen. The Food Club, het net geopende Za'atar, GYS, Satriales, Familie van Rijk, Eviva & The Ping Pong Club zijn op loopafstand.Met de komst van Wisselspoor & de Cartesiusdriehoek zullen de hotspots en de faciliteiten alleen maar toenemen.

Ook het station bereik je te voet. Het is zelfs sneller dan wanneer je de fiets zou pakken. Zo kunnen vrienden en familie heel gemakkelijk op bezoek komen. Heb je een auto? Dan ben je zo op verschillende uitvalswegen, ook al woon je middenin de stad. Je kunt nog twee parkeervergunningen krijgen bij dit huis.

Indeling
Begane grond:
Entree, hal, meterkast, toilet, woonkamer en keuken. Achter de keuken bevindt zich de badkamer. De badkamer functioneert. Vanuit de keuken bereik je de stadstuin op het noordwesten. Over de gehele breedte heb je een schuur.

1e verdieping:
Overloop, Een grote open ruimte met een grote hoogte (3,95m). Wij zouden hier twee slaapkamers en een badkamer realiseren. Je kunt zelfs nog bergruimte creëren of een slaapvide maken. Er is reeds een vergunning verleend voor het doortrekken van het dak om de bovenverdieping te vergroten!

Je kunt een hypotheek met NHG afsluiten tot € 429.300,- inclusief energiebesparende maatregelen. Hierdoor heb je lagere hypotheekrente.

Pluspunten van de woning:
- Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen
- Wek jouw Pinterest bord tot leven en creëer jouw droomhuis
- Fijne stadstuin
- Mogelijkheid tot het creëren van meerderen slaapkamers

Wat de verkopers je willen vertellen

Wat is jouw favoriete winkel in de wijk?
Rosé & vanilla 

Wat is jouw favoriete plek in de wijk?
Heerlijk Aan het water bij de Singel 

Wat is het best bewaarde geheim uit jouw buurt?
Onze speeltuin/ park Monicahof

Voor welk gebouw zou tijdens de avondwandeling echt even stil moeten staan?
De molen en de singel 

Wat is jouw lievelingsplek in huis?
In de achtertuin hoor je de volgende fluiten !

Wat is het Unique Sellingpoint van jouw huis?
Een woonhuis in een rustige straat heel dicht in het stads centrum!! 

Wat ga je het meeste missen?
De jeugdigheid van de wijk 5 min lopen van het stads hart die je bereikt via de mooie singel 

Hoe verwacht jij dat de wijk eruit ziet over 5 jaar?
Er zullen veel meer groenere zones komen op de Amsterdamse straatweg veel minder verkeer

Kenmerken Herenweg 58

Overdracht

Koopprijs

€ 325.000,- k.k.

Aanvaarding

In overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte

66 m2

Woonoppervlakte

64 m2

Inhoud

265 m3

Bouw

Soort

Woonhuis

Bouwvorm

Bestaande bouw

Bouwjaar

1915

Dak type

Zadeldak

Isolatievormen

Indeling

Aantal kamers

2

Aantal slaapkamers

1

Aantal badkamers

1

Brochures Herenweg 58

Foto's Herenweg 58

Plattegronden Herenweg 58

Video's Herenweg 58

Boek een bezichtiging