Hyacintstraat 13

€ 450.000,- k.k.

Status
Verkocht
Koopprijs
€ 450.000,- k.k.
Adres
Hyacintstraat 13
Plaats
UTRECHT
Postcode
3551 GV
Perceel oppervlakte
86 m2
Woonoppervlakte
125 m2
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
1
Bouwjaar
1921

Informatie Hyacintstraat 13

Daalsebuurt
De Daalsebuurt, wordt ook wel de Bloemenbuurt genoemd. De buurt is ontzettend populair. Dat snappen wij wel! Dit komt door de gunstige ligging ten opzichte van Amsterdam, het Centraal Station & de binnenstad. De Amsterdamsestraatweg heeft leuke restaurants & winkels. De buurt heeft nog een beetje een rauw randje en juist dat maakt de buurt zo leuk. De meeste industriële gebouwen aan de Daalsedijk zijn behouden gebleven en huisvesten tegenwoordig ondernemers of culturele organisaties. Wisselspoor & de Cartesiusdriehoek zorgen ervoor dat deze buurt steeds populairder wordt.

Het woonhuis
In dit woonhuis is een gezin opgegroeid met veel plezier. Inmiddels komen de kleinkinderen graag bij opa & oma spelen. Het huis is nu echt te groot geworden. Dat zie je. Er staan zelfs twee kamers leeg. De badkamer en de keuken zijn recent vernieuwd. De doorgang naar de keuken kan groter gemaakt worden, zodat er net wat meer licht naar binnen schijnt. Deze woning heeft maar liefst 5 slaapkamers en een wasruimte. Je hebt een tuin & een dakterras.

Omgeving
Met 10 minuten fietsen sta je op Centraal Station. Geen zin om te fietsen? Je loopt met 5 minuten naar Station Zuilen. Dan ben je met 3 minuten op Centraal. Binnen 28 minuten sta je op station Amsterdam Amstel. De Amsterdamsestraatweg heeft al echt leuke lunchtentjes & restaurants. Je woont hier heel erg dicht bij The Food Club. Heb je zin in speciaalbiertjes en een lekkere borrel? Dan loop je door naar Familie van Rijk. De lekkerste broodjes koop je bij Brandstof en de leukste cadeautjes bij Winkel vol Winkeltjes of & Meer. Wist je dat we binnenkort twee nieuwe leuke restaurants erbij krijgen? Zo wordt de Straatweg steeds hipper en leuker. Met de komst van Wisselspoor zullen we nog vaker verrast worden door nieuwe ondernemers met gedurfde concepten.

Op woensdag is er op de plantage nog een weekmarkt. Hier koop je een lekker visje of lekkere kaasjes.Wist je dat je echt de lekkerste Roti van Utrecht kunt halen bij Prem? De meest exotische ingrediënten vind je aan de Amsterdamsestraatweg. We hebben supermarkten met delicatessen en ingrediënten van over de hele wereld. Ook het Julianapark is op korte afstand. Een fantastisch mooi park, waar je kunt wandelen, sporten en naar de kinderboerderij. 

Indeling
Begane grond:
Entree, hal, met inbouwkast, apart toilet. Grote woonkamer met een half open keuken. Vanuit de keuken kom je in de tuin met een grote berging. Is de keuken niet jouw smaak? Het is een Ikea keuken, de stijl is dus eenvoudig aan te passen. 

1e verdieping:
Overloop aan de voorzijde wasruimte met CV-opstelling. Grote slaapkamer aan de voorzijde en een grote slaapkamer aan de achterzijde. De badkamer is recent vernieuwd in 2020. Vanuit de badkamer is ook het dakterras te bereiken. 

2e verdieping:
Overloop, twee grote slaapkamers en een kleinere kamer. De kleinere kamer is nu in gebruik als hobbyruimte, maar ook heel erg geschikt als slaapkamer of studeerkamer.

Pluspunten van de woning:
- Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen
- Fijne grote zonnige tuin
- Opkomende wijk
- Nette keuken en badkamer.
- Tuin & dakterras.

Meer foto's? kijk op onze website

Wat de verkopers je willen vertellen

Amsterdamsestraatweg

Als makelaar volg ik alle ontwikkelingen op de voet. Ik ben zelf niet voor niets gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Een straat waar ik negen jaar geleden liever niet op de bus stond te wachten is nu een fijne straat. Er zijn stukjes die nog steeds niet hip, hot and happening zijn. Maar er is veel aan het veranderen. Hippe winkels, restaurants, verswinkels en groenvoorziening. Discvision  heeft een rapport opgesteld over de veranderingen aan de Amsterdamsestraatweg: ‘De Amsterdamsestraatweg gaat weer bruisen’. Samen met een aantal andere ondernemers denken we mee over de toekomst van de Amsterdamsestraatweg, waar liggen kansen, wat voor een winkels willen we zien, hoe moet het eruit komen te zien? Er wordt geïnvesteerd in het asfalt, groenvoorziening en de reclame uitingen gaan streng gecontroleerd worden. Met de komst van nieuwbouwproject Wisselspoor zullen nog meer mensen de Straatweg intensief gaan gebruiken, wat betekent dat voor de wijk?

Wisselspoor

De eerste fase van Wisselspoor is in verkoop. De prijzen van de kleinste appartementen starten op € 210.000,–  en de grootste hebben een v.o.n. prijs van € 560.000,–. De stadswoningen starten met € 475.000,– tot € 865.000,–. Wisselspoor bruist aan alle kant. Een pleisterplaats voor proberen, verzinnen en verrassen. Voor ontwerpen en ondernemen. In Wisselspoor vind je allerlei verschillende woningen. Bewoners krijgen de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun huis of appartement er van binnen uit gaat zien. Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Ook in Wisselspoor drink je straks dat éne biertje op dat éne terrasje. Ga je naar dat éne winkeltje. En haal je ’s ochtends je croissantje.

Cartesiusdriehoek

De Cartesiusdriehoek is een van de grootste en laatste herontwikkelingslocaties in het centrum van Utrecht. Het is gelegen hemelsbreed op slechts 1 km van de oude binnenstad van Utrecht. Het is een unieke locatie van cultuurhistorische waarde wat zich met name uit in de herontwikkelingsopgave van het gemeentelijk monument CAB-gebouw. De toekomstige gebiedsontwikkeling voorziet in 2.200 tot 2.600 woningen en circa 25.000m2 BVO aan voorzieningen met o.a. school, hotel, horeca en commercieel programma. Naast dit stedelijk programma is er ook veel ruimte voor groen: Het Cartesiuspark. 

Dit alles met hoge ambities op het gebied van mobiliteit en gezonde verstedelijking: Het gaat de meest OV en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden, met een eigen treinstation, Utrecht Zuilen. Deze en andere ambities liggen vast in een door de gemeente gedragen koersdocument. Deze is  tot stand gekomen door middel van een zorgvuldig proces, samen met stakeholders van het gebied, waaronder huurders en omwonenden.  

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

Deze ontwikkelingen betekenen dat de wijk in opkomst is. Het zwaartepunt van het centrum zal meer naar het westen gaan verplaatsen. De Bloemenbuurt wordt een populaire wijk met alle voorzieningen in de directe omgeving. Een potentiële stijging zit dus zeker in deze woning en wijk.

Kenmerken Hyacintstraat 13

Overdracht

Koopprijs

€ 450.000,- k.k.

Aanvaarding

In overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte

86 m2

Woonoppervlakte

125 m2

Inhoud

429 m3

Bouw

Soort

Woonhuis

Bouwvorm

Bestaande bouw

Bouwjaar

1921

Dak type

Plat dak

Isolatievormen

Dubbelglas

Indeling

Aantal kamers

7

Aantal slaapkamers

5

Aantal badkamers

1

Brochures Hyacintstraat 13

Foto's Hyacintstraat 13

Plattegronden Hyacintstraat 13

Video's Hyacintstraat 13

Boek een bezichtiging