Seringstraat 15

€ 290.000,- k.k.

Status
Verkocht
Koopprijs
€ 290.000,- k.k.
Adres
Seringstraat 15
Plaats
UTRECHT
Postcode
3551 TJ
Perceel oppervlakte
56 m2
Woonoppervlakte
64 m2
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Bouwjaar
1906

Informatie Seringstraat 15

Daalsebuurt
De Tweede Daalsebuurt, staat ook bekend als de Bloemenbuurt. De Bloemenbuurt is sinds het afgelopen half jaar ongekend populair. Dit komt door de gunstige ligging ten opzichte van Amsterdam, het Centraal Station & de binnenstad. De buurt grenst aan de Amsterdamsestraatweg, een shabby chique straat. De straatweg is meer dan 200 jaar oud, kaarsrecht en meer dan 5 kilometer lang. Met haar 5 kilometer is het de langste (winkel)straat van Nederland. In 1812 gaf niemand minder dan Napoleon Bonaparte de opdracht om deze straat aan te leggen. In de gehele hekwerken rondom de straat zie je de namen van de steden van de Route Imperial verwerkt. De buurt heeft nog een beetje een rauw randje en juist dat maakt de buurt zo leuk. De meeste industriële gebouwen aan de Daalsedijk zijn behouden gebleven en huisvesten tegenwoordig ondernemers of culturele organisaties. Vanaf 2019 wordt het NS-terrein in enkele fasen verbouwd tot een nieuwe auto-luwe woon-werk buurt onder de naam 'Wisselspoor'. Wisselspoor & de Cartesiusdriehoek zorgen ervoor dat deze buurt steeds populairder wordt.

Het woonhuis
Dit huis aan de Seringstraat is licht en voelt meteen aan als een 'thuis'. Het huis heeft een stadstuin, maar de bewoners zitten ook vaak even op het dak. De buren hebben een vergunning voor het dakterras. Het is mogelijk om hier een dakterras te maken, maar hiervoor moet wel een vergunning worden aangevraagd. De woning is knus en licht. Een fijne open haard voor de donkere en koude maanden en open slaande deuren naar de tuin voor de zomerse dagen.

Omgeving
De Amsterdamsestraatweg heeft nog een rauw, stoer randje, maar wist je dat de Amsterdamsestraatweg heringericht gaat worden? De gemeente heeft hier meer dan 1 miljoen euro voor uitgetrokken. Ook zal langzaam aan de schreeuwerige reclame verdwijnen. Er komt meer ruimte voor groen, er komen meer kunstwerken langs de straat. De boekenkast van Jan is de Man staat zelfs in de Lonely Planet. Neem je een kijkje bij het kunstwerk ga dan direct langs bij &Meer. Een leuke winkel vol vintage, hebben dingen en accessoires of bij een Winkel vol Winkeltjes de mooiste sieraden. In de wijk is steeds meer te doen. The Food Club, GYS, Satriales, Familie van Rijk, Loaded & The Ping Pong Club zijn op loopafstand. Voor de avondwandeling, sporten, de kinderboerderij of gewoon eten loop je zo het Julianapark in. Er zijn in het park ook steeds meer festivals te vinden zoals Tapt. Wil je speciaalbiertjes proeven dat kan bij Het Werkspoorkathedraal of bij Oproer. Op dit moment kun je nog gratis voor de deur parkeren.

Indeling

Begane grond:
Entree, hal, meterkast, grote lichte woonkamer met open slaande deuren naar de stadstuin, trapkast, dichte keuken. Achter de keuken vind je de badkamer met een groot hoekbad, aansluitingen voor witgoed, hangend toilet en wastafel.

1e verdieping:
Overloop met een grote open ruimte. Deze ruimte is eenvoudig om te toveren tot tweede slaapkamer. Grote slaapkamer aan de voorzijde met inbouwkasten en een wastafel.

De buren hebben een 3e woonlaag op de woning geplaatst. Bij deze woning is dit ook mogelijk. Echter, moet hier een vergunning voor aangevraagd worden.

Pluspunten van de woning:
- Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen
- Fijne stadstuin
- Opkomende wijk
- Werkende open haard
- Mogelijkheden met betrekking tot opbouw en realiseren extra slaapkamer.

Wat de verkopers je willen vertellen

Kenmerken Seringstraat 15

Overdracht

Koopprijs

€ 290.000,- k.k.

Aanvaarding

In overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte

56 m2

Woonoppervlakte

64 m2

Inhoud

224 m3

Bouw

Soort

Woonhuis

Bouwvorm

Bestaande bouw

Bouwjaar

1906

Dak type

Samengesteld dak

Isolatievormen

Gedeeltelijk dubbelglas

Indeling

Aantal kamers

3

Aantal slaapkamers

2

Aantal badkamers

1

Brochures Seringstraat 15

Foto's Seringstraat 15

Plattegronden Seringstraat 15

Video's Seringstraat 15

Boek een bezichtiging