Amsterdamsestraatweg, Amsterdamsestraatweg – Hier wil je wonen!, Makelaar in Utrecht

Amsterdamsestraatweg – Hier wil je wonen!

De Amsterdamsestraatweg, lang was dit niet het gebied waar je wilde wonen. Inmiddels is dit een heel populair buurtje aan het worden. Toen ik in 2010 ging studeren, stikte het er van de geldwisselkantoren, gokhallen, sekswinkels, louche massagesalons, smartshops en massagesalons. Maar wat is het nu aan het veranderen en wat ben ik daar blij mee. Ongeveer 1,5 jaar geleden gingen wij wonen op de Bremstraat. We kwamen uit de Vogelenbuurt. Een fijne en goede wijk. Ik wist dat het een opkomende wijk was. Het leek ons slim om hier in te investeren. Winst te maken en terug te gaan naar Utrecht Oost. Maar we vonden de wijk zo fijn, dat we besloten in de wijk een groter huis te kopen. We waren bang, dat we anders over twee jaar dachten, shit de Daalsebuurt is waar het aan het gebeuren is.

Bijzondere architectuur

Als je goed kijkt zie je hele mooie pandjes op de Amsterdamsestraatweg. Doordat het nu soms een janboel is met uithangborden, lelijke reclame en vervallen panden zou je bijna vergeten hoe mooi sommige pandjes zijn. Je ziet op de Straatweg nog wat Amsterdamse School stijl terug. Maar ook hele statige geveltjes

Leuke horeca

Op de Amsteramsestraatweg vind je steeds meer leuke horeca. Zelf is mijn persoonlijke favoriet toch echt The Food Club. Rensje zorgt voor het lekkerste eten en je kunt er altijd lekkere wijn op de kaart verwachten. Voor de mensen met een gluten intolerantie onder ons. Ze verkopen er ook Glutenvrij bier en bitterballen. GYS is natuurlijk ook een fijne zaak. Vegetarisch en altijd verrassend. De Bagels en Beans is natuurlijk altijd goed. Lekkere bagels en goede koffie. Wil je geen bagel maar wel een lekker broodje? Dan zit Brandstof er bijna naast. Lekkere pizza eet je bij Satriales en er komt een heel groot nieuw restaurant met verschillende bieren. Eet- en Drinklokaal de Straatweg is op dit moment bezig met een crowdfunding en je kunt nog mee doen. Er zit een goed Grieks restaurant Het Dikkertje. Tijdens bezichtigingen hoor ik van Grieken dat het echt een heerlijk restaurant is. Wij moeten er nog steeds een keertje naar toe. Tegenwoordig zit er zelfs een bbq restaurant. Ik kan niet wachten tot er nog meer leuke zaakjes komen. Dit zal vast niet lang meer op zich laten wachten met de komst van de nieuwe wijk Wisselspoor.

Fijne winkels

De Amsterdamsestraatweg heeft voor de kookfanaten onder ons echt alles. Een mega goede toko. Griekse delicatessen, een Pools/Russische winkel, een Marrokaanse supermarkt, maar ook de bekende supermarkten. Zelf ga ik iets te vaak naar Familie van Rijk. Lekkere borrelhapjes, goede wijnen en de lekkerste broodjes. Ik bestel de presentjes voor mijn opdrachtgevers bij &Meer. Een leuke winkel met veel Vintage op de Straatweg. De winkel er naast Winkel vol Winkeltjes is ook een grote favoriet. Niet te vergeten onze Nederlandse trots de Hema zit er ook. Een goede slager en een hele goede banketbakker zitten net wat verder. Maar zeker de moeite waard om even door te fietsen. Heel bijzonder, we hebben een nieuwe lingerie zaak van maatje ertje tot best heel veel. Ze hebben alles. Met dit zonnige weer ook een goede tip voor bikini’s. Ik werd er blij van. Voor de muziekliefhebbers onder ons, er zit een hele goede gitaarwinkel. Ze komen vanuit Amsterdam en kozen juist voor Utrecht vanwege de levendige straat en de centrale ligging.

Streetart

In de zijstraatjes en op de Amsterdamsestraatweg zijn steeds meer muurschilderingen te zien. JanisdeMan heeft fantastische muurschilderingen gemaakt en heeft daarmee zelfs de Lonely Planet gehaald. Het geeft de straat net een beetje meer kleur. Ook in veel zijstraatjes zie je op de gevels van de hoekwoningen toffe beschilderingen. Anders dan anders, maar super sfeervol.

Wekelijkse markt

Vroeger was de Amsterdamsestraatweg een statige laan met aan beide kanten rijen met bomen en er zaten volop speciaalzaken. Het straatbeeld is soms nog wat rommelig. Maar er komen al steeds meer speciaalzaken terug. Het dorpse gevoel wordt ook versterkt door de wekelijkse markt. Mensen staan graag in de rij voor een lekker visje, borrelkaasjes, groenten en aardappelen.

Bijzondere straatjes

Zelf wonen wij op de 1e Daalsedijk. Hier zie je veel geveltuintjes, worden de plantenbakken onderhouden door de buurt met kleurrijke bloemen. Samen probeert iedereen wat groen in het straatbeeld te brengen. Groen zorgt voor verkoeling, zuurstof, een fijn aanzicht van de wijk en de huizen en het is goed voor de dieren. Als je onderstaande foto’s ziet word je toch enthousiast. Leuke geveltjes, groen en vrolijke kleuren. In Elinkwijk zijn de geveltjes helemaal fantastisch en de tuinen groot. Veel huisjes in de Daalsebuurt zijn oude arbeidershuisjes. De woningen hebben veel karakter.

Wil jij rondom de Amsterdamsestraatweg een woning kopen of verkopen? Neem contact met ons op.