Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar helpt jou tijdens de aankoop van een woning. De aankoopmakelaar staat aan jou zijde en neemt je mee in alle stappen van het aankoopproces. Bij Gusto Casa doen we het een beetje anders, we beginnen voorafgaande aan de bezichtiging al met de analyse. Zo besparen wij jouw geld, tijd en moeite. De stappen van het aankoopproces bij Gusto Casa

 

  1. Inventariseren woonwensen: Tijdens de vrijblijvende kennismaking stellen we je vragen, veel vragen. Alleen zo komen we erachter wat je echt zoekt en of jouw wensen haalbaar zijn. We bekijken samen online verschillende woningen en stellen zo de zoekopdracht scherp.
  2. Analyse woonhuis: Onze makelaar analyseert de documenten en de waarde voordat je naar de woning gaat. Zo weet je al waar je goed op moet letten, wat de aandachtspunten zijn van de woning en wat de waarde ongeveer zal zijn. Zo weet je of het zinvol is om de woning te bekijken. Je krijgt ook vast een inschatting van de eventuele verbouwingskosten en opties.
  3. Bezichtiging en waardebepaling: Onze makelaar gaat mee om het huis te bezichtigen en let overal op! Jij kunt lekker dromen en wij duwen jou af en toe van je roze wolk. We attenderen jou op de aandachtspunten en mogelijkheden van het huis.
  4. Juridische en bouwkundige check: Een huis koop je maar een paar keer in je leven, althans de meeste mensen. We doen onderzoek en adviseren bijvoorbeeld ook om een bouwkundige keuring of funderingsonderzoek uit te laten voeren. We onderzoeken de juridische documenten en leggen de uitkomsten van het onderzoek aan je uit.
  5. Bieden en onderhandelingen: Voldoet het huis? Maakt jouw hart een sprongetje? Dan gaan we bieden. Soms moet je overbieden, maar soms kun je ook scherp onderhandelen. We leggen jou uit wat de opties zijn in de voorwaarden en wat de consequenties zijn van jouw bieding. Wij gaan voor jou door het vuur en zijn niet voor niets een makelaar met ballen. We gaan voor de beste deal!
  6. Koopovereenkomst en termijnen: De koopovereenkomst, een belangrijk document. Eigenlijk staan alle afspraken die je hebt gemaakt in deze overeenkomst. Het is belangrijk om de overeenkomst goed te checken en goed te snappen wat alle artikelen inhouden. Ook staan er verschillende termijnen in. De termijn om bijvoorbeeld de koopovereenkomst nog te kunnen ontbinden als jouw financiering niet rond is. Dit zijn belangrijke termijnen en wij kijken samen of dit haalbaar is en of we actie moeten ondernemen. Zo is het wel zo relaxed.
  7. Eindinspectie en notaris: Voordat we naar de notaris gaan is er nog de eindinspectie, hierbij wordt er nog een laatste keer gecheckt of alles nog zo is als op het moment dat we de koopovereenkomst sloten. We nemen alle meterstanden op en als alles in orde is ga je naar de notaris.

Heb je na de notaris nog hulp nodig of gaat er tussen de koopovereenkomst en het tekenen bij de notaris iets niet goed. Dan helpen wij jou of we schakelen hulp van derden in.