, Ontdek de leukste speelplekken en parken rondom de Amsterdamsestraatweg, Makelaar in Utrecht

Ontdek de leukste speelplekken en parken rondom de Amsterdamsestraatweg

Er zijn voldoende verborgen schatten in Utrecht, maar ook bekendere speelplekken.

Utrecht staat bekend om zijn prachtige grachten, historische gebouwen en bruisende binnenstad. Maar wist je dat deze stad ook enkele verborgen juweeltjes herbergt in het Noordwesten? Van kleine parkjes tot gezellige speelplekken, deze plekken zijn perfect om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de rust en schoonheid van de natuur. Laten we een kijkje nemen naar enkele van de leukste verborgen parkjes en speelplekken in Utrecht Noordwest.

1. Speelplein op de Loevenhoutsedijk

Verscholen tussen huizen en straten vind je het gezellige speelplein op de Loevenhoutsedijk. Als je hier niet woont, is het je waarschijnlijk nooit opgevallen. Het plein is afgesloten met een poort. ‘s Avonds gaat de poort dicht. Maar overdag mag iedereen hier spelen. Dit plekje is een paradijs voor kinderen, met kleurrijke speeltoestellen en genoeg ruimte om rond te rennen en plezier te hebben. Er is zelfs een ingebouwde trampoline. Terwijl de kleintjes zich vermaken, kunnen ouders ontspannen op een bankje en genieten van het uitzicht op de omgeving. Het speelplein is ook een populaire ontmoetingsplek voor buurtbewoners, waardoor het een warme en levendige sfeer heeft.

, Ontdek de leukste speelplekken en parken rondom de Amsterdamsestraatweg, Makelaar in Utrecht

2. Kloostertuin aan de Elsstraat

Stap terug in de tijd en ontdek de rustige schoonheid van de Kloostertuin aan de Elsstraat. Gelegen achter hoge muren, biedt deze verborgen tuin een oase van sereniteit in het hart van de stad. Met zijn weelderige groen, bloeiende bloemen en rustieke bankjes is dit de ideale plek om te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven. Neem een boek mee, geniet van een rustige wandeling of breng gewoon wat tijd door in contemplatie temidden van deze historische pracht. De Kloostertuin is een prachtige, door bewoners onderhouden tuin in de Elsstraat waar iedereen van kan genieten. ‘s Avonds wordt de tuin afgesloten en ‘s ochtends weer geopend. Een heerlijke siertuin met leuke bankjes en er wordt zelfs honing gemaakt. Hoe tof is dat?

, Ontdek de leukste speelplekken en parken rondom de Amsterdamsestraatweg, Makelaar in Utrecht

3. Otter-Beverpark

Een verborgen parel verscholen tussen woonwijken is het Otter-Beverpark. Dit kleine, maar schilderachtige park biedt een perfecte plek voor een rustige wandeling of een ontspannen picknick met vrienden en familie. De tuin heeft prachtige bloemen en planten en daarmee is het Otter-Beverpark een favoriete plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Laat de stress van de dag achter je terwijl je geniet van de rust en stilte van deze groene oase. Maar er zijn ook mooie speeltoestellen voor de kleinste onder ons. Het park wordt onderhouden door de gemeente en de ‘tuinmoeder’ geeft nog een beetje extra zorg en liefde. Het hek gaat ‘s avonds op slot.

, Ontdek de leukste speelplekken en parken rondom de Amsterdamsestraatweg, Makelaar in Utrecht

4. Noordsepark achter de Oudenoord

Achter de drukte van de Oudenoord ligt het Noordse park, een verborgen schat voor onze kleine vrienden, maar ook voor ons zelf. Dit uitgestrekte park biedt een verscheidenheid aan activiteiten, van wandelen en fietsen tot picknicken en vogels spotten. Met zijn weidse grasvelden, slingerende paden en prachtige bomen is het Noordsepark de ideale plek om te genieten van de natuur midden in de stad. Breng een middag door met het verkennen van dit mooie park en laat je verrassen door de rust en schoonheid die het te bieden heeft. Speeltuin Noordsepark is een mooie groene speeltuin in het hart van Pijlsweerd en Ondiep. Speeltoestellen, zandbakken, een zwembadje in de zomer, een grote tuin en geregeld activiteiten! Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat de tosti’s hier favoriet zijn.

, Ontdek de leukste speelplekken en parken rondom de Amsterdamsestraatweg, Makelaar in Utrecht

5. Speeltuin de Duizendpoot

Speeltuin de Duizendpoot biedt plezier voor het hele gezin. Met zijn kleurrijke speeltoestellen, zandbakken en grasvelden is dit de perfecte plek voor kinderen om te spelen en plezier te hebben. Ouders kunnen ontspannen terwijl ze toekijken hoe hun kleintjes zich vermaken in een veilige en vriendelijke omgeving. De speeltuin organiseert ook regelmatig activiteiten en evenementen, waardoor het een populaire bestemming is voor gezinnen in de buurt. In deze leuke speeltuin is een klimfort. Verder zijn er schommels, fietsen en skelters. Bovendien kunnen voetballiefhebbers zich uitleven in de voetbalkooi!
Vinden jouw kinderen dieren leuk? Er is een dierenverblijf met kippen, konijnen, cavia’s, duiven en geitjes. De speeltuin wordt beheerd door Dock. Zo is er altijd toezicht en kunnen kindjes naar binnen als het regent. Esther is een schatje, spreek af en toe even je waardering uit naar de mensen die er werken. Dat verdienen ze.

6. Speeltuin de Speelboom

Een andere geweldige speelplek in rondom de Amsterdamsestraatweg is Speeltuin de Speelboom. De speeltuin zit midden in de woonwijk. Met zijn avontuurlijke speeltoestellen en gezellige sfeer is dit de perfecte plek voor kinderen om hun energie kwijt te raken en nieuwe vrienden te maken. Ouders kunnen genieten van een ontspannen middag terwijl ze hun kleintjes in de gaten houden en misschien zelfs deelnemen aan een potje voetbal of tikkertje. Ook deze speeltuin wordt beheert door Dock.

7. Julianapark met Dierenweide

En natuurlijk het Julianapark is een prachtig groen gebied in Utrecht Noordwest en is niet alleen perfect voor een ontspannen wandeling of een picknick, maar het herbergt ook een kleine dierenweide. Hier kunnen kinderen kennismaken met geiten, schapen en andere boerderijdieren. Het is een geweldige manier om een beetje natuur en dierenrijkdom in de stad te ervaren en tegelijkertijd plezier te hebben. Er is net een nieuwe speeltuin geopend met Nijntje toestellen. Hoe tof is dat onze eigen Nijntje om mee te spelen.

, Ontdek de leukste speelplekken en parken rondom de Amsterdamsestraatweg, Makelaar in Utrecht

Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen, een leuke speelplek voor de kinderen of gewoon wat tijd wilt doorbrengen in de natuur, Utrecht Noordwest heeft voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Pak je fiets, wandelschoenen of gewoon een picknickmand en ga op ontdekkingstocht naar deze verborgen schatten in de stad. Wie weet wat voor avonturen je zult beleven in deze kleine maar betoverende parkjes en speelplekken.

Wil jij wonen in deze buurt? Bekijk ons aanbod.