Amerikalaan 677 te Utrecht

, Amerikalaan 677 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Amerikalaan 677 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Amerikalaan 677 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Amerikalaan 677 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Kanaleneiland

Kanaleneiland, een wijk gelegen in het zuiden van Utrecht. De laatste jaren wordt het steeds populairder met name onder starters en beleggers. Veel complexen zijn grootschalig gerenoveerd en verduurzaamd. Woningen gerenoveerd naar nul-op-de-meter. De Parkzone Amsterdam-Rijnkanaal wordt ontwikkeld. Straks kun je een rondje eiland lopen van 11 kilometer. Op Roose is een hip restaurant in de oudste huisjes van Kanaleneiland. In de wijk Kanaleneiland zijn de functies wonen, werken en recreëren door elkaar heen geweven. Met de komst van de Merwedekanaalzone zal hier nog meer nadruk op gelegd worden.

Omgeving

Kanaleneiland een wijk in opkomst. Er wordt volop gerenoveerd en gebouwd in de wijk. Door de vernieuwing in de wijk komen er ook steeds meer hippe tentjes. Je fietst binnen een paar minuten naar de Jaarbeurszijde van Utrecht. Hier vind je leuke restaurants als Metro City Kitchen, Miyagi and Jones & The Green House. Je bent zo bij bioscoop Kinepolis en. met een paar minuten op Utrecht Centraal. Maar in de wijk vind je tegenwoordig ook hele toffe tentjes. Ken je De Klub, De Kromme Haring & Op Roose al? Daarnaast woon je dicht bij de woonboulevard. Je kunt lopend naar Nova winkelcentrum. Hier heb je een grote supermarkt, een lekker bakkertje & een top viswinkel. Op vrijdagochtend is hier ook een markt.

Het appartement

Dit complex is relatief nieuw. Dat betekent dat het appartement comfortabel is. Het appartement is goed geïsoleerd en voorzien van moderne apparatuur. Als makelaar word ik zelf heel erg blij het uitzicht op het water. Vanaf de bank kijk je uit op het Amsterdam-Rijnkanaal. Je hebt een fijn balkon, vanaf hier kijk je ook uit op het water. Wil je nog meer ruimte buiten? Er is een gemeenschappelijk dakterras op het complex. Maar ook aan het water kun je heerlijk zitten. In het appartement is er een bergruimte. Maar ook naast het appartement zit nog een grote berging. Wil jij jouw auto droog & veilig stallen? Dat kan, je hebt ene eigen parkeerplaats. Het appartement is gelegen in een kleinschalig appartementencomplex.

, Amerikalaan 677 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Amerikalaan 677 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Amerikalaan 677 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:
Grote entree met hoog plafond, bellentableau en toegang tot het trappenhuis en de appartementen.

1e verdieping:
Entree, hal, bergkast, badkamer met douche en wastafel. Apart toilet. Grote slaapkamer met zicht op het kanaal. Lichte woonkamer met een open keuken. De keuken is modern en voorzien van een composiet werkblad. Vanuit de woonkamer is er toegang tot het balkon.

Pluspunten van de woning

 • Locatie ten opzichte van het centrum en uitvalswegen
 • Goed verhuurbaar
 • Licht appartement met goed uitzicht
 • Grote berging & eigen parkeerplaats
 • Actieve VvE

Vraagprijs € 270.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

Parkzone

1 minuut lopen naar Parkzonde Amsterdam-Rijnkanaal 

Op Roose

5 minuten lopen naar Op Roose

Papendorp

5 minuten fietsen naar Papendorp

Centraal Station

7 minuten fietsen

Foto's

Foto's Appartement

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Amerikalaan 677 te Utrecht

Ontwikkelingen

De ambities van de wijk Kanaleneiland zijn:

 • Jongeren op nummer 1
 • Meer groen in de wijk
 • Trots zijn op de wijk

Parkzone Amsterdam-Rijnkanaal

Langs het Amsterdam-Rijnkanaal heb je nu een groenstrook waar weinig leven is. Zonde! Dit moet een fijne plek zijn om in het zonnetje met een boekje te genieten, te sporten, te fietsen, te wandelen en om buurtgenoten te ontmoeten. Het is nu nog niet mogelijk om helemaal van de ene kant naar de andere kant te fietsen of te lopen. Op dit moment zijn er nog maar weinig voorzieningen. Maar hier kan verandering in komen. Het kanaal heeft namelijk een aantal unieke eigenschappen

 • weids uitzicht, door het grote wateroppervlak
 • het buitenleven gevoel midden in de stad
 • de vrachtschepen op het kanaal zorgen voor levendigheid

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de wijk steeds populairder zal worden. Grote woningbouwcoöperaties hebben gezorgd voor grote renovaties. Een goed voorbeeld is Your Urban Space. Maar ook de luxe woningen en appartementen aan de Bernadottelaan & de Monnetlaan. Hierdoor is de dynamiek in de wijk erg veranderd. Door de komst van de Parkzone zie je dat de wijk begint de leven.

De prijsontwikkeling afgelopen jaar in Kanaleneiland was ca. 13%. Op dit moment is ca. 51% starter in Kanaleneiland en maar liefst 27% belegger. Ook hier worden de woningen bewoond met starters. De wijk wordt steeds aantrekkelijker.