Bremstraat 22 te Utrecht

, Bremstraat 22 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Bremstraat 22 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Bremstraat 22 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Bremstraat 22 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Daalsebuurt

De Tweede Daalsebuurt, staat ook bekend als de Bloemenbuurt. De Bloemenbuurt is sinds het afgelopen half jaar ongekend populair. Dit komt door de gunstige ligging ten opzichte van Amsterdam, het Centraal Station & de binnenstad. De buurt grenst aan de Amsterdamsestraatweg. De straatweg is meer dan 200 jaar oud, kaarsrecht en meer dan 5 kilometer lang. Met haar 5 kilometer is het de langste (winkel)straat van Nederland. De buurt heeft nog een beetje een rauw randje en juist dat maakt de buurt zo leuk. De meeste industriële gebouwen aan de Daalsedijk zijn behouden gebleven en huisvesten tegenwoordig ondernemers of culturele organisaties. Wisselspoor & de Cartesiusdriehoek zorgen ervoor dat deze buurt steeds populairder wordt.

Het woonhuis

Het huis is licht en van de beperkte vierkante meters is optimaal gebruik gemaakt waardoor je écht het idee hebt dat je in een groter huis woont. De grote tuin, versterkt in de lente en zomer dit gevoel nog meer. In 2017 is de bovenverdieping verbouwd om de indeling van de slaapkamers en badkamer te verbeteren. Tegelijkertijd is een nieuwe, luxe badkamer gerealiseerd. In de zonnige tuin van 12 meter diep op het zuiden geniet je de hele dag van de zon. Houd je van racefietsen? Via de achterom zet je zo de fiets in de ruime schuur (7m2). Het huis is goed onderhouden en met veel zorg bewoond. Het buitenschilderwerk is in 2019 nog uitgevoerd. Het huis heeft nog veel mogelijkheden. Uitbouwen? Opbouwen? Het kan allemaal! Zo maak je er in een keer een groot gezinshuis van. Geen zin om te klussen? Je kunt ook gewoon je spullen verhuizen en heerlijk wonen.

Omgeving

Met 10 minuten fietsen sta je op Centraal Station. Geen zin om te fietsen? Er zijn voldoende bushaltes om de hoek. Je loopt met 5 minuten naar Station Zuilen. Dan ben je met 3 minuten op Centraal. Binnen 28 minuten sta je op station Amsterdam Amstel. De Amsterdamsestraatweg heeft niet alleen maar schimmige kapsalons & shoarmatentjes. Er zitten echt hele leuke tentjes. Wat dacht je van de lekkerste pizza’s bij Satriales? Ook GYS, Loaded en The Foodclub zijn dicht bij. Snel lunchen? Bagels & Beans, Familie van Rijk en Brandstof zitten om de hoek.

Werk je nu wat meer thuis? Haal dan op woensdag een lekker kaasje of visje op de markt aan de Plantage. Wist je dat je echt de lekkerste Roti van Utrecht kunt halen bij Prem? De lekkerste taartjes kun je kopen Rose & Vanilla, helemaal vooraan bij de Straatweg. Liever borrelen aan het water? Dan kun je genieten bij Roost aan de Singel. Geen zin om te koken, maar zelf in de keuken staan of een goede bbq voorbereiden? De Plus, Tanger markt, Albert Heijn, EkoPlaza en de Aldi zijn om de hoek. Voor een Aziatisch tintje aan je maaltijd, loop je door naar de Amazing Oriental. Spelletje pingpong? Dan ga je naar de PingPong club. Jeu de Boules? Ook dat kan! Met de komst van Wisselspoor zullen de hotspots alleen maar toenemen. Voor een leuk cadeautje of iets voor in huis, loop je naar binnen bij Winkel vol winkeltjes of &Meer.

Ook het Julianapark is op korte afstand. Een fantastisch mooi park, waar je kunt wandelen, sporten en naar de kinderboerderij. Loop je naar het Julianapark? Dan kun je een heerlijke picknick samenstellen bij Familie van Rijk.

, Bremstraat 22 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Bremstraat 22 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Bremstraat 22 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:
Entree, hal, meterkast, grote lichte woonkamer met vaste voorraadkast, keuken met inbouwapparatuur. Apart toilet (vernieuwd in 2019) met Portugese tegels. Ruimte voor de wasmachine en droger. Grote berging gerenoveerd in 2019.

1e verdieping:
Overloop met een lichte slaapkamer aan de achterzijde met uitzicht op de tuin. Grote, lichte slaapkamer aan de voorzijde. De badkamer (2017) is luxe. Een dubbele wastafel, een grote inloopdouche en een toilet. Er is een dakraam aanwezig voor natuurlijk licht en de badkamer heeft zelfs vloerverwarming.

De buren hebben een 3e woonlaag op de woning geplaatst. Bij dit huis is dit ook mogelijk. Hier moet een vergunning voor worden aangevraagd.

Pluspunten van de woning

  • Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen
  • Fijne grote zonnige tuin
  • Opkomende wijk
  • Luxe badkamer met vloerverwarming
  • Je kunt de woning zonder te klussen direct bewonen
  • Mogelijkheden met betrekking tot opbouw en uitbouw

Vraagprijs € 325.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

The Food Club

1 minuut lopen naar The Food Club

Familie van Rijk

4 minuten lopen naar Familie van Rijk

Julianapark

5 minuten lopen naar het Julianapark

Station Zuilen

6 minuten lopen Station Zuilen

GYS

7 minuten lopen GYS

Brouwerij de Leckere

8 minuten lopen naar Brouwerij de Leckere

Centraal Station

7 minuten fietsen naar Centraal Station

 

Foto's

Foto's Woonhuis

Foto's tuin

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Bremstraat 22 Utrecht

Ontwikkelingen

Amsterdamsestraatweg

Als makelaar volg ik alle ontwikkelingen op de voet. Ik ben zelf niet voor niets gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Een straat waar ik negen jaar geleden liever niet op de bus stond te wachten is nu een fijne straat. Er zijn stukjes die nog steeds niet hip, hot and happening zijn. Maar er is veel aan het veranderen. Hippe winkels, restaurants, verswinkels en groenvoorziening. Discvision  heeft een rapport opgesteld over de veranderingen aan de Amsterdamsestraatweg: ‘De Amsterdamsestraatweg gaat weer bruisen’. Samen met een aantal andere ondernemers denken we mee over de toekomst van de Amsterdamsestraatweg, waar liggen kansen, wat voor een winkels willen we zien, hoe moet het eruit komen te zien? Er wordt geïnvesteerd in het asfalt, groenvoorziening en de reclame uitingen gaan streng gecontroleerd worden. Met de komst van nieuwbouwproject Wisselspoor zullen nog meer mensen de Straatweg intensief gaan gebruiken, wat betekent dat voor de wijk?

Wisselspoor

De eerste fase van Wisselspoor is in verkoop. De prijzen van de kleinste appartementen starten op € 210.000,–  en de grootste hebben een v.o.n. prijs van € 560.000,–. De stadswoningen starten met € 475.000,– tot € 865.000,–. Wisselspoor bruist aan alle kant. Een pleisterplaats voor proberen, verzinnen en verrassen. Voor ontwerpen en ondernemen. In Wisselspoor vind je allerlei verschillende woningen. Bewoners krijgen de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun huis of appartement er van binnen uit gaat zien. Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Ook in Wisselspoor drink je straks dat éne biertje op dat éne terrasje. Ga je naar dat éne winkeltje. En haal je ’s ochtends je croissantje.

Cartesiusdriehoek

De Cartesiusdriehoek is een van de grootste en laatste herontwikkelingslocaties in het centrum van Utrecht. Het is gelegen hemelsbreed op slechts 1 km van de oude binnenstad van Utrecht. Het is een unieke locatie van cultuurhistorische waarde wat zich met name uit in de herontwikkelingsopgave van het gemeentelijk monument CAB-gebouw. De toekomstige gebiedsontwikkeling voorziet in 2.200 tot 2.600 woningen en circa 25.000m2 BVO aan voorzieningen met o.a. school, hotel, horeca en commercieel programma. Naast dit stedelijk programma is er ook veel ruimte voor groen: Het Cartesiuspark. 

Dit alles met hoge ambities op het gebied van mobiliteit en gezonde verstedelijking: Het gaat de meest OV en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden, met een eigen treinstation, Utrecht Zuilen. Deze en andere ambities liggen vast in een door de gemeente gedragen koersdocument. Deze is  tot stand gekomen door middel van een zorgvuldig proces, samen met stakeholders van het gebied, waaronder huurders en omwonenden.  

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

Deze ontwikkelingen betekenen dat de wijk in opkomst is. Het zwaartepunt van het centrum zal meer naar het westen gaan verplaatsen. De Bloemenbuurt wordt een populaire wijk met alle voorzieningen in de directe omgeving. Een potentiële stijging zit dus zeker in deze woning en wijk.

Documenten