Celsiuslaan 58 te Utrecht

, Celsiuslaan 58 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Celsiuslaan 58 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Celsiuslaan 58 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Celsiuslaan 58 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Werkspoorkwartier

Het Werkspoorkwartier een broedplaats voor iedereen! Sportscholen, autobedrijven, kunstenaars, muzikanten, fietsenmakers & kantoren. Eigenlijk zit er van alles in Het Werkspoorkwartier. Het Werkspoortkwartier was voorheen in gebruik bij Demka & de Spoorwegen. De Cartesiusdriehoek zal herontwikkeld worden, net zoals de strook groen bij het Demkapunt. Elinkwijk is tussen 1915 en 1927 ontstaan. De wijk is gebouwd voor het hogere personeel van metaalindustrie Demka & Werkspoor. De Celsiuslaan is jonger en ligt aan het randje van Elinkwijk. Dit zal weer een bruisend, creatief en gezellig stukje Utrecht worden.

Omgeving

De Amsterdamsestraatweg is volop in ontwikkeling. Vanuit de Celsiuslaan loop je binnen een paar minuten naar The Sandwich Club, kunt naar slagerij van Es voor de bbq, kunt de kaasjes, wijntjes en speciaalbiertjes halen bij Familie van Rijk en meenemen naar het Julianapark. Via Station Zuilen wat 3 minuten lopen is ben je razendsnel in Amsterdam. Voor de avondwandeling, sporten, de kinderboerderij of gewoon eten loop je zo het Julianapark in. Er zijn in het park ook steeds meer festivals te vinden zoals Tapt. Wil je speciaalbiertjes proeven dat kan bij Het Werkspoorkathedraal of bij Oproer. Spelletje pingpong? Dan ga je naar de PingPong club. In het Werkspoorkwartier zit ook een goede sportschool, in nog geen 3 minuten sta jij in je sportklasje. Met de komst van Wisselspoor & de Cartesiusdriehoek zullen de hotspots alleen maar toenemen.

Het appartement

Het appartement is ruim (96 m2): heeft twee grote slaapkamers, twee inpandige bergingen en een extern schuurtje. Daarnaast heeft het appartement zowel een voor- als een achtertuin, maar is de aller fijnste tuin toch wel het Julianapark. Je woont hier tegenover de ingang van het park.Dit is een huis waar je je direct thuisvoelt. 

, Celsiuslaan 58 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Celsiuslaan 58 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
, Celsiuslaan 58 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:

Entree, hal, meterkast, toilet met fonteintje, grote trapkast kast, ruime woonkamer met een open L-vormige keuken. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur. Vanuit de woonkamer loop je zo de tuin in met uitzicht op het Julianapark. 

1e verdieping:

Overloop met ruimte voor een kledingkast, grote slaapkamer aan de voorzijde en een grote slaapkamer aan de achterzijde. Badkamer met ligbad, handoekradiator & wastafelmeubel. Daarnaast is er nog een grote inpandige berging met witgoedaansluitingen en een CV-ketel. 

LET OP: wellicht een wat luxe studentenhuis. Maar het woonoppervlak van maar liefst 96 m2, is bijzonder geschikt om er een studenthuis van te maken met 3 slaapkamers.

Pluspunten van de woning

✓Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen
✓ Woonoppervlak van maar liefst 96 m2
✓ Opkomende wijk
✓ Geschikt voor ouders met studerende kinderen
✓ Voor- en achtertuin

 

Vraagprijs € 300.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

, Celsiuslaan 58 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Julianapark

minder dan 1 minuut lopen naar Julianapark

Sandwich Club

2 minuten lopen naar De Sandwich Club

Slagerij van Es

3 minuten lopen naar Slagerij van Es

Station Zuilen

3 minuten lopen naar Station Zuilen

Brouwerij de Leckere

7 minuten lopen naar Brouwerij de Leckere

The Food Club

10 minuten lopen naar The Food Club

De Parel van Zuylen

10 minuten fietsen naar De Parel van Zuylen

Foto's

Foto's Appartement

Foto's tuin

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Celsiuslaan 58 te Utrecht

Ontwikkelingen

Amsterdamsestraatweg

Als makelaar volg ik alle ontwikkelingen op de voet. Ik ben zelf niet voor niets gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Een straat waar ik negen jaar geleden liever niet op de bus stond te wachten is nu een fijne straat. Er zijn stukjes die nog steeds niet hip, hot and happening zijn. Maar er is veel aan het veranderen. Hippe winkels, restaurants, verswinkels en groenvoorziening. Discvision  heeft een rapport opgesteld over de veranderingen aan de Amsterdamsestraatweg: ‘De Amsterdamsestraatweg gaat weer bruisen’. Samen met een aantal andere ondernemers denken we mee over de toekomst van de Amsterdamsestraatweg, waar liggen kansen, wat voor een winkels willen we zien, hoe moet het eruit komen te zien? Er wordt geïnvesteerd in het asfalt, groenvoorziening en de reclame uitingen gaan streng gecontroleerd worden. Met de komst van nieuwbouwproject Wisselspoor zullen nog meer mensen de Straatweg intensief gaan gebruiken, wat betekent dat voor de wijk?

Wisselspoor

De eerste fase van Wisselspoor is in verkoop. De prijzen van de kleinste appartementen starten op € 210.000,–  en de grootste hebben een v.o.n. prijs van € 560.000,–. De stadswoningen starten met € 475.000,– tot € 865.000,–. Wisselspoor bruist aan alle kant. Een pleisterplaats voor proberen, verzinnen en verrassen. Voor ontwerpen en ondernemen. In Wisselspoor vind je allerlei verschillende woningen. Bewoners krijgen de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun huis of appartement er van binnen uit gaat zien. Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Ook in Wisselspoor drink je straks dat éne biertje op dat éne terrasje. Ga je naar dat éne winkeltje. En haal je ’s ochtends je croissantje.

Cartesiusdriehoek

De Cartesiusdriehoek is een van de grootste en laatste herontwikkelingslocaties in het centrum van Utrecht. Het is gelegen hemelsbreed op slechts 1 km van de oude binnenstad van Utrecht. Het is een unieke locatie van cultuurhistorische waarde wat zich met name uit in de herontwikkelingsopgave van het gemeentelijk monument CAB-gebouw. De toekomstige gebiedsontwikkeling voorziet in 2.200 tot 2.600 woningen en circa 25.000m2 BVO aan voorzieningen met o.a. school, hotel, horeca en commercieel programma. Naast dit stedelijk programma is er ook veel ruimte voor groen: Het Cartesiuspark. 

Dit alles met hoge ambities op het gebied van mobiliteit en gezonde verstedelijking: Het gaat de meest OV en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden, met een eigen treinstation, Utrecht Zuilen. Deze en andere ambities liggen vast in een door de gemeente gedragen koersdocument. Deze is  tot stand gekomen door middel van een zorgvuldig proces, samen met stakeholders van het gebied, waaronder huurders en omwonenden.  

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

Deze ontwikkelingen betekenen dat de wijk in opkomst is. Het zwaartepunt van het centrum zal meer naar het westen gaan verplaatsen. De Bloemenbuurt wordt een populaire wijk met alle voorzieningen in de directe omgeving. Een potentiële stijging zit dus zeker in deze woning en wijk.

Documenten