daalsebuurt, Waarom wij in de Daalsebuurt zijn gaan wonen? !, Makelaar in Utrecht

Waarom wij in de Daalsebuurt zijn gaan wonen? !

Gé en ik woonde allebei in de Vogelenbuurt. Daarvoor hebben wij allebei in de binnenstad gewoond. Ik werkte ook in de Binnenstad en in Utrecht Oost. De meeste vrienden van ons wonen eigenlijk ook nog in Oost. Dat waren toch wel de plekken waar iedereen wilde wonen. Ik schreef eerder al dat ik vroeger niet eens op de bus durfde te wachten op de Amsterdamsestraatweg. Ik vond het druk, chaotisch en een beetje eng.

daalsebuurt, Waarom wij in de Daalsebuurt zijn gaan wonen? !, Makelaar in Utrecht

Waarom dan toch de Daalsebuurt

Ik werkte in Utrecht Oost. Een kantoor waar ook bedrijfsmatig vastgoed werd verkocht en waar we ook te maken hadden met beleggers. Ik verkocht daar een woning van iemand die werkte voor de WOM. Daar verkochten we laatst ook nog een woning voor. Hij vertelde enthousiast over alle plannen. Het verbeteren van deze straat, de komst van de nieuwbouwwijken en alle inspanningen van de gemeente voor deze buurt. Ik vond het razend enthousiast. Inmiddels is dit al 4 a 5 jaar geleden. Ik ging mij steeds meer verdiepen in de wijk en de ontwikkelingen. Steeds meer starters en beleggers hebben wij aangeraden hier een woning te kopen. Die kopers vertellen ons nog vaak en graag hoe blij ze geweest zijn met dit advies. Ik stopte bij dit kantoor en begon voor mezelf. Voor mij was de keuze snel gemaakt. Ik ging kantoor houden aan de Amsterdamsestraatweg. Zo kochten ook wij hier 3 jaar geleden een woning aan de Bremstraat. Het plan was toen om er een paar jaar te wonen en terug te gaan naar Utrecht Oost. We zagen het als een goede investering. We gingen er wonen en toen…

daalsebuurt, Waarom wij in de Daalsebuurt zijn gaan wonen? !, Makelaar in Utrecht

Een hippe gemêleerde wijk

Ontdekte wij hoe tof deze wijk eigenlijk al is. We kwamen om de hoek te wonen bij The Food Club & bij Familie van Rijk. Een fantastisch restaurant en een fantastische delicatessenzaak. Ik werd gelukkig van de Hema om de hoek & de Amazing Oriental. Daarnaast viel mij op hoe gemoedelijk ons straatje was. Leuke jonge mensen afgewisseld met studenten en echte oude Utrechters. In onze straat nu woont echt een buurtmoeder. Ze weet alles van iedereen, geeft planten water, brengt bordjes eten naar iedereen en het voelt echt als haar straat. We zorgde ervoor dat we aanwezig waren en zijn bij overleggen over de wijk en kwamen tot de conclusie dat deze wijk fantastisch was. We keken elkaar aan en zeiden tegen elkaar deze wijk is top, maar we willen graag een huis met een grote tuin. Je kunt het wel raden. Dat huis kwam een dag later en daar wonen wij nu.

daalsebuurt, Waarom wij in de Daalsebuurt zijn gaan wonen? !, Makelaar in Utrecht

Het is nog geen Nachtegaalstraat

De Amsterdamsestraatweg is nog geen Nachtegaalstraat of Burgemeester Reigerstraat, dat is ook niet de ambitie. De wijk wil een klein beetje een stoer randje houden. De nieuwbouwlocatie Wisselspoor noemt zich ook niet voor niets een stoer stukje Utrecht. Er zitten niet alleen maar chique winkels, bakkers & traiteurs. Maar de 100 kebabzaken, telefoonwinkels en kapsalons verdwijnen wel langzaam. Hier komen leuke winkels zoals Super Bra, Winkel vol Winkeltjes, Deugniet, SOW, &Meer & een toffe gitaren zaak voor terug. En ken je Rose & Vanila & Rigiakis al? Leuke kleine winkeltjes, winkels met ondernemers die heel graag iets heel erg leuks willen maken van de wijk & de straat.

daalsebuurt, Waarom wij in de Daalsebuurt zijn gaan wonen? !, Makelaar in Utrecht

Horeca

Niet alleen maar schimmige zaken. Maar binnenkort opent bijvoorbeeld Eet & Drinklokaal de Straatweg, boven de Albert Heijn komt er een leuke lunchroom waar ze gerechten verkopen met producten die de THT datum hebben bereikt. Op het hoekje komt ook weer een leuk tentje, maar dat is nog een beetje geheim. We hebben natuurlijk GYS om de hoek, Brandstof, Satriales, Bagels & Beans, ‘t Dikkertje, The Sandwichcompany & onze all time favourite The Food Club.

daalsebuurt, Waarom wij in de Daalsebuurt zijn gaan wonen? !, Makelaar in Utrecht

Groen en verborgen speeltuintjes

Er zijn veel goed verstopte speeltuintjes, parkjes en pleintjes. Heb jij ze al ontdekt. Ik was laatste met een vriendinnetje en al eerder met ons neefje in de Speeltuin de Duizendpoot achter ons huis. Een mega speeltuin, er zijn hele lieve mensen die hier toezicht houden en wat begeleiden. Het Julianapark is natuurlijk ook een fantastische uitvalsbasis. Goed voor sport & ontspanning. De dierenweide is vooral bij de kleintjes echt favoriet. Op dit moment heb je nog een mooi Pocket park. Het Daalsepark. Hier zijn plannen voor nieuwbouw. Ook liggen aan het water bij Roost aan de Singel is super geliefd.

daalsebuurt, Waarom wij in de Daalsebuurt zijn gaan wonen? !, Makelaar in Utrecht

Demkapunt

We zijn op zoek naar steeds meer groen. Nu hebben we langs het Amsterdam-Rijnkanaal veel groen. Maar er zijn weinig recreatie mogelijkheden. De Demkapunt ligt er al jaren verlaten bij. Daar willen ze graag wat aan doen. Het gebied is een driehoek tussen de Amsterdamsestraatweg, het Amsterdam-Rijnkanaal en de Demkaweg. Rijkswaterstaat heeft samen met de gemeente een plan gemaakt om de Demkapunt beter, mooier en toegankelijker te maken.

daalsebuurt, Waarom wij in de Daalsebuurt zijn gaan wonen? !, Makelaar in Utrecht

Wat gaat er gebeuren?

  • Weghalen van de langshaven (haven langs de oever) die er nu ligt. Dit gedeelte wordt bij het Amsterdam-Rijnkanaal getrokken. Verplaatsen van de radarpost.
  • Saneren van de bodem. De bodem is vervuild door de vroegere werkzaamheden van Demka staalfabriek en andere bedrijven in het verre verleden.
  • Aanleggen van een nieuw recreatief fietspad langs het kanaal.
  • Opnieuw inrichten van het groen langs het kanaal.
  • Opnieuw inrichten van het fietspad.
  • In overleg met de buurt inrichten van de driehoek langs de Amsterdamse straatweg naast de bedrijven.
  • Opnieuw planten van bomen aan de overkant van het kanaal.

Er is al een heel leuk stadsstrand. Hoe tof? Heb jij het al gezien en ben jij er al geweest?

Cartesiusdriehoek

De komende jaren wordt er gebouwd aan de Cartesiusdriehoek. Dit moet een gezonde OV- en fietsvriendelijke stadswijk worden. De Cartesiusdriehoek is het gebied rond het CAB dat ligt tussen de Cartesiusweg en de sporen naar Amsterdam en Den Haag/Rotterdam. De nieuwe woonwijk Cartesius is klaar in 2028. Er is veel aandacht voor gezondheid, bewegen, voeding, innovatieve energieoplossingen en duurzame (deel-)mobiliteit.

Daalsebuurt is leuk en opkomend

Snap je nu waarom wij hier graag wonen en werken? De wijk is leuk en afwisselend. Er komen nieuwe wijken en steeds meer leuke concepten. Je ziet af en toe nog een rommelig stukje, lelijke voordeuren, veel fietsen. Maar daar komt verandering in. Je zie langzaam aan dat mensen echt hun best doen om en mooie straten van te maken. Er zit nog een upswing in deze wijk. Super slim om in deze leuke wijk te kopen. De wijk wordt leuker, nog beter en de prijzen zullen nog harder gaan stijgen.