Hoendiepstraat 3 te Utrecht

Hoendiepstraat 3, Hoendiepstraat 3 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Hoendiepstraat 3, Hoendiepstraat 3 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Hoendiepstraat 3, Hoendiepstraat 3 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Hoendiepstraat 3, Hoendiepstraat 3 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Rivierenwijk

De centrale ligging van Utrecht ten opzichte van Amsterdam en Duitsland zorgde er vele jaren terug al voor dat Utrecht een belangrijk handelscentrum werd. Via de Vaartsche Rijn kwam er veel handel onze stad in. Het graven van de Vaartse Rijn leidde er toe dat er verschillende nederzettingen ontstonden langs het kanaal. In de 11e eeuw was er al bewoning rond dit gebied. Er waren veel herbergen kroegen en winkels. Het Industriegebied Rotsoord is nu een hippe plek. Dit gedeelte van de stad is volop in ontwikkeling. De Hoendiepstraat ligt nog steeds gunstig ten opzichte van Amsterdam, je draait binnen enkele minuten de ring op. Je fietst in 7 minuten naar het Centraal Station en in 3 minuten naar Station Vaartsche Rijn. Horeca, winkels en natuur zijn daarnaast ook op korte afstand.

Het woonhuis

Dit woonhuis deed een aantal jaar dienst als studentenhuis. Een fijne plek en op goede afstand van de Uithof. De bewoners zaten graag aan de waterkant te kijken naar alle bootjes die voorbij kwamen. Daarna is het huis een aantal jaar verhuurd. De eigenaar heeft de woning weer netjes gemaakt zodat de woning klaar is voor haar nieuwe bewoners. Je kunt de woning aan de achterzijde nog uitbouwen. De buren hebben de woning al opgebouwd, hierdoor is het goedkoper en eenvoudiger om zelf ook een derde verdieping op het huis te zetten. Zo kan de woning met je mee groeien. De tuin lijkt wellicht wat lang en smal op de foto’s. Lang is de tuin zeker met 12,55, maar smal is hij zeker niet. De tuin is ca. 3 meter breed en heeft een achterom. In 2020 is de nieuwe keuken, badkamer en toilet geplaatst. Zijn alle wanden gestuukt, maar is het oude balken plafond in het zicht gelaten. Zijn er openslaande deuren naar de tuin geplaatst en nieuwe vloeren gelegd.

Je kunt een nieuwe verdieping plaatsen van ca. 32 m2. De kosten voor deze uitbouw met dakkapel aan de voorzijde is € 32.800,– inclusief BTW. De indeling komt hier nog bij.

Omgeving

Rotsoord, vroeger een industrieterrein, nu een hippe plek met de leukste restaurants. Je zit hier heerlijk aan de waterkant. Je kunt eten op grote hoogte waarbij je uitkijkt op de hele stad bij de Watertoren, eten in de oude Pastoe fabriek: ‘De Zagerij’, borrelen bij Gist of Klein Berlijn of naar Camping Ganspoort. Zin in wat anders dan anders? LE:EN is dan echt een aanrader. Op een paar minuten fietsen zit een New York style bar & bistro aan het water. Op Zuid is gevestigd in de oude draad & staal fabriek Neerlandiaof.  Boodschappen doe je bij het Smaragdplein, mijn favoriet de Aldi en de Turkse supermarkt met de lekkerste smeerseltjes en olijven. Door de komst van Station Vaartsche Rijn is de wijk nog beter in verbinding. De Ooster- en de Westerkad zorgen voor veel levendigheid als je naar de stad fietst.

Hoendiepstraat 3, Hoendiepstraat 3 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Hoendiepstraat 3, Hoendiepstraat 3 te Utrecht, Makelaar in Utrecht
Hoendiepstraat 3, Hoendiepstraat 3 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Indeling

Begane grond:
Entree, meterkast, opbergruimte. Grote woonkamer met toegang tot de tuin. Nieuwe lange keuken voorzien van inbouwapparatuur. Een toilet en de nette badkamer.

1e verdieping:
Overloop, grote sfeervolle kamer aan de voorzijde, Aan de achterzijde een grote slaapkamer en een kleinere slaapkamer. Deze ruimte leent zich goed om er een badkamer van te maken.

Tuin:
Een grote zonnige tuin met een achterom. In de tuin staat nog een ruime berging van 6 m2.

Pluspunten van de woning

  • Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen
  • Zonnige tuin met een achterom
  • Mogelijkheden tot het realiseren van een uitbouw aan de achterzijde en een dakopbouw
  • Ontwikkelingen in de wijk: Rotsoord, Beurskwartier en Merwedekanaalzone.
  • Net gerenoveerd

Vraagprijs € 399.000,–

Toplocatie

Kijk hoe snel je lopende bij de volgende locaties bent

Hoendiepstraat 3, Hoendiepstraat 3 te Utrecht, Makelaar in Utrecht

Rotsoord

3 minuten fietsen naar Rotsoord

Rijnlaan

4 minuten fietsen naar de Rijnlaan

Op Zuid

6 minuten fietsen naar Op Zuid

Centraal Station

7 minuten fietsen naar Centraal Station

 

Foto's

Foto's Woonhuis

Foto's Artis Impressions

Foto's tuin

Foto's Omgeving

Plattegronden

Video's

Hoendiepstraat 3 te Utrecht

Ontwikkelingen

Merwedekanaalzone

Beurskwartier

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijk?

De westkant van Utrecht zal door het nieuwe centrum en de ligging ten opzichte van het station een enorme boost krijgen. Dit wordt een duurzaam stukje Utrecht. Een duurzame wijk met veel ruimte voor openbare ruimte en creatieve concepten. Ook Rotsoord is een bijzonder hippe plek aan de overkant van het water. Rotsoord is een beetje het Meatpacking district van Kopenhagen. Hippe horeca, creatieve concepten, maar ook volkstuintjes. Het verlengde van de binnenstad, maar dan ruig, stoer en industrieel. Maar liefst 7 monumenten en een tal van toffe concepten.

Documenten